Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Не е ясно дали Заев ще присъства на встъпването в длъжност на Пендаровски

Кандидатът за президент на Северна Македония Стево Пендаровски (вляво) и премиерът Зоран Заев празнуват изборната победа след балотажа за държавен глава на 5 май.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Премиерът на Северна Македония Зоран Заев може да не присъства на церемонията по встъпването в длъжност на новоизбрания президент Стево Пендаровски в неделя (12 май), съобщават македонските сайтове, предаде БТА.

От правителството информираха днес, че Заев си е взел свободни дни до 14 май по лични причини.

Запитани ще дойде ли въпреки това Заев на церемонията, от правителството отговарят, че нямат повече информация от вече оповестената.

Иначе македонската държавна агенция МИА предаде, че председателят на парламента Талат Джафери е съобщил, че потвърждение за присъствие на церемонията е пристигнало от българския президент Румен Радев, както и от колегите му от Албания - Илир Мета, и от Косово  - Хашим Тачи.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Арчи Харисън Маунтбатън-Уиндзор - син на принц Хари и Меган Маркъл.

Принц Хари и Меган Маркъл нарекоха сина си Арчи

Принц Хари и съпругата му Меган Маркъл обявиха днес, че новороденият им син ще се казва Арчи Харисън Маунтбатън-Уиндзор, предаде Би Би Си. Съобщението дойде, след като двамата представиха на кралица Елизабет II и на съпруга ѝ принц Филип техния осми правнук. По-рано днес Хари и Меган Маркъл показаха на публиката своя син, който се..

обновено на 08.05.19 в 18:59