Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Витоша (Бистрица) с четвърта титла при ветераните

Бойко Борисов беше в отбора на шампионите от Бистрица.
Снимка: БТА

Отборът на Витоша (Бистрица) спечели за четвърти пореден път държавното първенство по футбол при ветераните.
На финала на своя стадион в Бистрица  победи ветераните на Лудогорец с 3:1. В предишните три финала "тигрите" надиграваха отбора на Нефтохимик.

Премиерът на България Бойко Борисов игра цял мач за домакините, но бе в ролята на плеймейкър, а не на върха на атаката, каквато е обичайната му позиция. 

Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев пък бе в агитката на разградчани за мача.

Първият гол в срещата падна в 22-рата минута, когато Витоша получи правото да изпълни дузпа. Щатният изпълнител на наказателните удари Бойко Борисов този път отстъпи великодушно правото да бие на Георги Пеев, който бе точен за 1:0.
В 38-мата минута Росен Василев засече топката от 6-7 метра и преодоля вратаря на разградчани Здравко Здравков за 2:0.
Три минути преди това Христо Господинов пропусна най-чистия шанс за гол за Лудогорец.

В 78-мата минута падна третият гол в срещата, а негов автор стана Денимир Пасхалис. Домакините получиха право да изпълнят фаул в близост до наказателното поле, а ударът на премиера Борисов се отклони от стената. Топката се насочи към вратата на Здравков, където най-съобразителен бе Пасхалис, който от близка дистанция бе точен за 3:0.

Минута по-късно Валентин Станчев вкара почетен гол за Лудогорец след двойно подаване с Марин Петров.

Членът на Изпълкова на БФС Румен Вълков награди шампионите от Витоша и техните подгласници от Лудогорец, а първият златен медал бе връчен на премиера Борисов.

"Получи се хубаво аматьорско първенство за ветерани за хората, които са играли преди по терените, да могат да се видят", коментира веднага след мача Борисов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Хари Кейн вкара четири гола

Кейн вкара 4 гола за разгром на Байерн, Реал стартира с успех

Хари Кейн вкара четири гола за разгромната победа на Байерн (Мюнхен) с 9:2 срещу хърватския шампион Динамо (Загреб) на старта на новия формат на Шампионска лига.  Нападателят вкара три гола от дузпи и един от игра и се превърна в най-резултатният английски футболист в Шампионска лига с 33 гола.  Кейн има общо 53 гола в 50 мача, откакто..

публикувано на 18.09.24 в 00:27
В името на шоуто Григор Димитров победи Новак Джокович

В името на шоуто Григор Димитров победи Новак Джокович

Най-добрият български тенисист Григор Димитров победи олимпийския шампион на сингъл от Игрите в Париж 2024 Новак Джокович в демонстративен мач в София, организиран от Фондация "Григор Димитров".  Срещата завърши при резултат 6:4, 2:6, 10:6 за Димитров. Над 13 хиляди фенове са изпълнили до краен предел "Арена 8888 София", след като билетите..

публикувано на 17.09.24 в 22:17
Майорка победи Реал Сосиедад с 1:0

Майорка победи Сосиедад с гол от дузпа

Майорка победи Реал Сосиедад с 1:0 в изтеглен мач от седмия кръг на испанската Ла Лига. Единственото попадение отбеляза Абдон Пратс от дузпа в 36-а минута. Със спечелените три точки Майорка се изкачи на 6-о място с 8 точки, докато Сосиедад остава 16-и с 4 точки. Изтеглен мач от седмия кръг на футболното първенство на Испания:..

публикувано на 17.09.24 в 22:11
Шампионската лига стартира с победи на Ювентус и Астън Вила

Новата Шампионска лига стартира с победи на Ювентус и Астън Вила

Отборите на Ювентус и Астън Вила постигнаха победи на старта на новия формат на Шампионска лига по футбол.  Юве надигра ПСВ Айндховен с 3:1 у дома, а Вила се справи при гостуването на Йънг Бойс с 3:0. На "Алианц Стейдиъм" в Торино Кенан Йълдъз вкара първия гол този сезон в Шампионска лига. Турският национал откри резултата със зрелищно..

публикувано на 17.09.24 в 22:05
Джани Дос Сантос

Локомотив (София) привлече футболист от Нидерландия

Отборът на Локомотив (София) привлече нидерландския футболист Джани Дос Сантос. 25-годишното крило подписа двугодишен договор с "железничарите", съобщиха от клуба.  Нидерландецът дебютира в "Ередевизи" на 19 години, а впоследствие изкарва две много успешни години в Канада. "Много се радвам да съм тук, съотборниците ми и треньорският щаб..

публикувано на 17.09.24 в 20:25
Луис Кастро

Кристиано Роналдо остана без треньор в Ал Насър

Отборът на Ал Насър, в който играе Кристиано Роналдо в първенството по футбол на Саудитска Арабия, потвърди за раздялата с португалския специалист Луис Кастро от поста старши треньор на тима. "Всички в Ал Насър бихме искали да благодарим на Луис и неговия екип за отдадената им работа през последните 14 месеца. Пожелаваме ви късмет в бъдеще“,..

публикувано на 17.09.24 в 18:54
Лия Каратанчева

Три българки са на четвъртфинал в Пазарджик

Лия Каратанчева, Зиновия Ванева и Беатрис Спасова се класираха за четвъртфиналите на двойки на турнира по тенис за жени от категория W75 с награден фонд от 60 хиляди долара. Надпреварата от календара на международната тенис федерация (ITF) се провежда на кортовете на ТК Фаворит в Пазарджик.  Поставените под номер 2 на двойки Лия Каратанчева..

публикувано на 17.09.24 в 18:49