Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Националната среща - наддумване се проведе в Габрово

Снимка: БГНЕС

С голямата награда "Благолаж 2019" от националната среща - наддумване, която се проведе в Габрово, си тръгна Илия Виделинов от София. Разказвачи от различни краища на страната участваха в тазгодишната надпревара.

Власт и пари - на тези теми беше посветена 18-ата среща на разказвачите на весели истории, на която Домът на хумора и сатирата е организатор и домакин всяка нечетна година.

Журито с председател доцент Веселка Тончева от института за фолклористика при БАН връчи статуетката с медна камбанка "Благолаж" на Илия Виделинов от София, който започна представянето си с един кратък виц.

Наградата на публиката отиде при Дамян Диамандиев от София. За най-ярко представяне на българин от чужбина беше отличен клубът на българските жени и семейства в немския град Хамбург.

Бяха раздадени награди за народен шегобиец, сладкодумен прощапулник, за семейно участие, както и за влогърите, включили се в надпреварата.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Израел продължава операциите срещу "Хамас" в централната и южната част на Ивицата Газа

Израелската армия продължава операциите срещу "Хамас" в централната и южната част на Ивицата Газа. Палестински медицински източници съобщават за 22 жертви на израелската офанзива през последното денонощие. 11 души са загинали в Бейт Лахия на север, шест - в бежанския лагер Ал Магази в централна част на анклава и още петима при отделни удари..

публикувано на 22.08.24 в 17:32
Рангел Бизюрев

Делото срещу Рангел Бизюрев продължи с разпит на свидетели в Пловдивския окръжен съд

С разпит на свидетели в Пловдивския окръжен съд втори ден продължава делото срещу Рангел Бизюрев,   обвинен в убийството на Димитър Малинов от Цалапица. Предвидената за днес, заради разминаване на показанията, очна ставка между Бизюрев и Борислав Динков не се състоя. Според държавното обвинение близнаците Борислав и Валентин Динкови са помагали..

публикувано на 22.08.24 в 17:29

Сливенска област е на 13 място в страната по трудова заетост

Сливенска област е на 13 място в страната по трудова заетост, съобщават от НСИ. През второто тримесечие на 2024 годна общият брой на заетите в областта е 71,1 хиляди души. От тях 39,2 хиляди са мъже, а 31,9 хиляди жени. Информира Стоян Радев. Коефициентът на заетост в областта за периода е 51,8% при 53,2% за страната. Заетостта при мъжете е..

публикувано на 22.08.24 в 17:16

Кремена Ватева: Първият морски резерват у нас ще е от Созопол до Царево, 570 кв. км

"Грийнпийс България" започна кампания "Живо Черно море" и има предложение да се създаде първият у нас изцяло морски резерват, с основна цел да се опази екосистемата и да се защитят биологични видове, които са на изчезване. Проектът е за резерват "Маслен нос", изцяло морска акватория, ще обхваща навътре в морето от Созопол до Царева, 570..

публикувано на 22.08.24 в 17:12

Над 150 мигранти за едно денонощие е спасила гръцката брегова охрана в Егейско море

Над 150 мигранти за едно денонощие е спасила гръцката брегова охрана в Егейско море. В една потъваща лодка до остров Лесбос са намерени 115 души, сред които майки с деца. Плавателният съд е потънал час след спасяването на хората, съобщиха властите. Лодката е била претоварена с опасност за жертви от мигрантите, казаха от гранична охрана...

публикувано на 22.08.24 в 17:10

Летище София опроверга информация в социалните мрежи за разпродажба на забравен багаж

Летище София опроверга информация, разпространена в социалните мрежи, за разпродажба на забравен багаж. На официалната си Фейсбук страница от летището заявяват, че това е фалшива информация, която цели източване на лични данни и финансови злоупотреби. Отправя се апел към всички, които забележат това съобщение да го докладват, както и да..

публикувано на 22.08.24 в 17:01
воден режим

Още четири габровски села преминават на воден режим

Заради сушата още четири габровски села преминават на воден режим. Преди месец за други две малки населени места беше наложено ограничение на потреблението. Селата, които преминават на воден режим, са Велковци, Кметчета, Мичковци и Врабци. Ограничението на водоподаването за Междени и Узуните е в сила от месец. Жителите на тези села..

публикувано на 22.08.24 в 16:33