Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Камарата на архитектите е скандализирана от резултатите от проверката на жилището на председателя на КПКОНПИ

| обновено на 26.06.19 в 13:01
Арх. Борислав Игнатов, председател на Камарата на архитектите в България
Снимка: БГНЕС

Камарата на архитектите в България е скандализирана от резултата от проверката за незаконно строителство на покрива на жилището, в което живее председателят на антикорупционната комисия (КПКОНПИ) Пламен Георгиев. Архитектите искат проверка на дейността на цялата Дирекция „Контрол по строителството“ към Столичната община от кмета на общината. Ако има нарушения, трябва да бъде поискана оставката на арх. Влади Калинов, каза за „Хоризонт“ арх. Борислав Игнатов, председател на камарата.

„Да видим конкретните мотиви, защо се отказва премахване на един обект, който визуално, без да имаме всички документи към момента, смятаме, че не отговаря и на устройствената зона на мястото, и като височина, и като допълнителна площ. Този случай не е единствен в София, може би са стотици, и които по някакъв начин се толерират и не се премахват. Искаме да разберем дали това не е прикриване на незаконно строителство. Ако наистина има такива нарушения, би трябвало оставката да се иска от тяхно име. Но ако има такива нарушения, ние бихме подкрепили такъв тип действия“, заяви арх. Игнатов. 

Интервюто с арх. Борислав Игнатов можете да чуете в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Предупреждение: Британските лейбъристи рискуват разрив в "специалните отношения" със САЩ

Съветник по националната сигурност на Доналд Тръмп е предупредил, че британските лейбъристи рискуват сериозен разрив в "специалните отношения" на Обединеното кралство със Съединените щати, ако наложат забраната за продажба на оръжие на Израел.  За това съобщи вестник "Гардиън". Робърт О’Брайън, все още един от ключовите гласове по..

публикувано на 30.08.24 в 10:50

Ученици с китари в ръка предизвикаха възторг във Варна

Филип Донков е на 14 години - осмокласник в Националното музикално училище "Любомир Пипков"в София. Приятелят му, с когото се чувстват като братя - Васил Желев, е деветокласник в Средното училище по хуманитарни науки и изкуства във Варна.  Двамата свирят на китара, пеят и композират песни със свои текстове, но още нямат професионален запис...

публикувано на 30.08.24 в 10:18
Александър Вучич

Сърбия купува 12 нови изтребителя "Рафал" от Франция

Сърбия купува 12 нови изтребителя "Рафал" от френската компания "Дасо Авиасион" за 2 милиарда и 700 милиона евро, съобщи президентът Александър Вучич, цитиран от "Ройтерс". След среща с френския си колега Еманюел Макрон в Белград Вучич заяви, че Сърбия планира да плати два транша по 420 милиона евро тази и следващата година за самолетите, но..

публикувано на 30.08.24 в 10:15
Камала Харис

Камала Харис с първо ТВ интервю като кандидат-президент на САЩ

Вицепрезидентът на САЩ Камала Харис даде първото си телевизионно интервю, след като официално стана кандидат на Демократическата партия за предстоящите президентски избори. Вицепрезидентът Харис се появи по CNN заедно със своя кандидат за вицепрезидент Тим Уолц като в отговорите на въпросите, зададени от водещата Дейна Баш засегна поредица от..

публикувано на 30.08.24 в 09:20

МВР се отзовало на два сигнала, че сигурността на Доган е застрашена

МВР се е отзовало на два сигнала, от адреси в столичния квартал "Бояна" и от парк "Росенец", подадени от активисти на ДПС на телефон 112 за това, че сигурността на почетния председател на ДПС е застрашена. Изпратени са патрули на място с цел да се гарантира обществения ред и да бъдат предотвратени противоправни действия. На място е..

публикувано на 30.08.24 в 09:00

Прокуратурата разследва смъртта на 16-годишното момче, паднало с тротинетка в Плевен

Прокуратурата в Плевен започна досъдебно производство за смъртта на 16-годишно момче след падане от електрическа тротинетка. 16-годишното момче пада от тротинетката на 27-ми август около 20.40 в квартал "Дружба". С тежка черепно-мозъчна травма и с опасност за живота е настанено за лечение в Университетската болница "Д-р Георги Странски"...

публикувано на 30.08.24 в 08:55

Синдикатът на българските нефтохимици с дарителска акция за библиотеки

Синдикатът на българските нефтохимици започва поредната си благотворителна инициатива за дарения на книги попълване на читалищни и училищни библиотеки с нови издания. До 22 септември в различни градове в страната ще работят по график събирателни пунктове, които ще приемат книжни дарения от граждани на детска, юношеска, художествена и..

публикувано на 30.08.24 в 08:45