Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Посланикът ни в Словакия: Феновете на Левски са освободени, те са били нападнати

45 български фенове бяха задържани, но после освободени
Снимка: facebook.com/policiaslovakia

Посланикът на Република България в Словакия Йорданка Чобанова коментира специално за "Хоризонт" инцидента с феновете на Левски, сбили се със запалянковци на холандския Аякс и полския Краковия в центъра на Братислава в сряда вечерта.

"Информацията, която имаме към този момент е, че имало 45 български граждани, които са задържани като свидетели. Казвам "имало", защото към този момент около 30 от тях вече са освободени. Някои от тях са с леки наранявания. Останалите 15 се очаква до час (б.а. интервюто е направено около 7:40 тази сутрин) също да бъдат освободени. Стълкновенията са се случили около 22 часа местно време. Веднага след това представител на посолството ни отреагира и беше на място, като оказа пълно съдействие на българските фенове."

"Това, което искам да уточня, е, че те са били нападнати от полски и от холандски футболни запалянковци. Този инцидент се случва на една от централните улици в Братислава, в самия център. Там има много хора, това е пешеходна зона. Там е станала тази провокация. Резултатът е, че има много нанесени щети на заведенията. Но става дума за провокация към нашите фенове. По наша информация няма да бъдат повдигнати обвинения към българските фенове, очаква се скоро всички да бъдат освободени. Оказваме пълно съдействие, посолството е до тях", заяви посланик Чобанова.

Чуйте я:

Йорданка Чобанова





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Погромите в Братислава

Голям бой в Братислава между фенове на Левски и ултраси от Полша и Холандия, има 80 задържани

Батални сцени с участието на фенове на футболния Левски блокираха Братислава, съобщават различни източници от Словакия.  Група български ултраси са се сбили с привърженици на холандския Аякс и полския Краковия (Краков) насред центъра на словашката столица...

публикувано на 11.07.19 в 02:50
ВИЖТЕ ОЩЕ
Адриан Андреев

Адриан Андреев отпадна във втория кръг на турнира в Шчечин

 Адриан Андреев отпадна във втория кръг на турнира по тенис на клей в Шчечин (Полша) от сериите "Чалънджър", който е с награден фонд 148 625 евро.  Той отстъпи на германеца Даниел Алтмайер с 6:4, 3:6, 4:6.  С отпадането във втория кръг Андреев заслужи 2..

публикувано на 12.09.24 в 20:12

ЦСКА София ще приеме Берое в Благоевград

ЦСКА ще приеме Берое на стадион "Христо Ботев" в Благоевград в мач от 9-ия кръг на Първа лига, потвърди Спортно-техническата комисия на БФС. "Червените" домакинстват на стадион "Васил Левски" заради реконструкцията на клубното съоръжение "Българска..

публикувано на 12.09.24 в 18:45
Николай Желязков - старши-треньор на ВК Левски

Николай Желязков: Направихме грешки на начален удар с Войводина, но се справихме добре

Треньорът на волейболния Левски София Николай Желязков говори след двете победи на тима му в контролите със сръбския Войводина Нови Сад. “Смятам, че като първи такива контролни мачове и проверки - бяха изключително полезни, тъй като ни дадоха една..

публикувано на 12.09.24 в 17:52
Отборът на Италия спечели златните медали

Шесто място за България в смесената отборна щафета на европейското първенство

Националният отбор на България в състав Емил Стойнев, Мартин Папанов, Йордан Петров, Петя Минкова, Гергана Стоянова и Ивана Тонкова се нареди на шесто място в смесената отборна щафета по часовник на европейското първенство по шосейно колоездене в Лимбург,..

публикувано на 12.09.24 в 17:51

Изслушването по делото за финансови нарушения на Манчестър Сити ще започне в понеделник

Изслушването за предполагаемите 115 нарушения на Манчестър Сити на финансовите правила в английския футбол ще започне в понеделник, съобщава телевизия ESPN.  Шампионите на Висшата лига са разследвани от независима комисия, която преглежда клубните..

публикувано на 12.09.24 в 17:36

Новак Джокович пожела успех на България за Купа "Дейвис"

Президентът на Българската федерация по тенис (БФ Тенис) Стефан Цветков и членът на Управителния съвет Орлин Станойчев, който е и първият българин, достигал до топ 100 на световната ранглиста за мъже, бяха на работно посещение в сръбската столица..

публикувано на 12.09.24 в 17:26
Добромир Лазаров

Добромир Лазаров: Обществеността в Драгоман припозна волейбола за свой спорт, искаме да изградим силна школа

Старши треньорът на женския волейболен отбор на Драгоман Добромир Лазаров заяви, че в клуба са амбицирани да изградят силна школа в бъдеще и да разширят този спорт извън пределите на София. "Възможността за ново начало и съответно възможността..

публикувано на 12.09.24 в 16:31