Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължават протестите на жителите на село Гара Елин Пелин

И днес ще продължат протестите на жителите на село Гара Елин Пелин. Те са недоволни от честото спиране на водата, лошата поддръжка на жп надлеза и увеличения трафик от камиони в центъра на селото.

На протеста в събота се стигна до блокиране на движението за кратко на главния път.

Светлана Трендафилова, представител на протестиращите, обясни за "Хоризонт":

"Протестираме, тъй като има много проблеми в нашето населено място и в цялата община като цяло. Тук имаме центрове и складове на всички големи търговски вериги, много логистични бази и много голяма е интензивността на движението на тежкотоварни ТИР-ове през цялото село. Инфраструктурата не издържа, тъй като водопроводът, нашият на Гара Елин Пелин специално, тръбите са интернитови и по улиците, по които има повече движение, ежедневие са авариите на ВиК. "




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

В софийското село Гара Елин Пелин протестират срещу интензивния трафик

В софийското село Гара Елин Пелин протестираха срещу интензивния трафик.  Хората настояват там да се изгради околовръстен път. Кметът Светлана Трендафилова обясни за "Хоризонт", че протестът ще продължи и в понеделник: "Протестираме, тъй като имам..

публикувано на 13.07.19 в 18:41
ВИЖТЕ ОЩЕ

Няма установен източник на разпространение на острите задушливи миризми в Бургас

Няма установен източник на разпространение на острите задушливи миризми, които се усещаха цяло лято от залива на пристанището в Бургас. Това стана ясно на извънредното заседание на екокомисията към ОС на града. На заседанието присъстваха..

публикувано на 12.09.24 в 20:25

Новородено бебе беше намерено до контейнер в силистренско село

Новородено бебе, намерено до контейнер в силистренско село, е настанено в неонатологично отделение След сигнал, получен на телефон 112 днес, в село Водно, община Дулово е било намерено новородено бебе до контейнер за отпадъци. Благодарение на..

публикувано на 12.09.24 в 19:40

СОС даде разрешение на директора на "Шейново" за извънсъдебно споразумение за разменените бебета

Директорът на столичната АГ болница "Шейново" има разрешение да сключи извънсъдебно споразумение за обезщетяване на едно от семействата на разменените преди две години бебета. Разрешението беше дадено на заседание на Столичния общински..

публикувано на 12.09.24 в 19:09
Християн Мицкоски

Скопие ще разследва как са харчили хонорарите си членовете на общата българо-македонска историческа комисия

Властта в Скопие ще разследва как са харчили хонорарите си доскорошните членове от страна на Република Северна Македония на съвместната комисия за общата ни история. Това заяви премиерът на РСМ Християн Мицкоски в отговор на публикувана днес позиция на..

публикувано на 12.09.24 в 19:00

До остров Левкада потъна лодка с българи, спасени са

До остров Левкада потъна лодка с българи, които са спасени. Властите разследват причините за инцидента. Потъналата лодка до Левкада е била под гръцки флаг, а шестимата пътници - българскси туристи, които са я наели за разходка в морето, съобщава местен..

публикувано на 12.09.24 в 18:48
Надежда Радулова

Надежда Радулова: "Градинарят и смъртта" е разказ за загубата, но и за даровете на смъртта

"Градинарят и смъртта" е разказ за загубата, но и за даровете на смъртта, за това което всяка среща с ръба, с брега, на който идва лодкаря, всички знаем, кой е лодкарят, ни дава. Даровете един, от които е много важен е да приемеш смъртта, да се..

публикувано на 12.09.24 в 18:43

Костадин Филипов: Гордана Силяновска-Давкова може би се опитва да играе ролята на "доброто ченге"

Може би Гордана Силяновска-Давкова се опитва да играе ролята на доброто "ченге" , а Християн Мицкоски е лошото, позната схема от дипломацията, която не винаги носи резултат. Така коментира пред БНР журналистът Костадин Филипов предстоящото идване в..

публикувано на 12.09.24 в 18:40