Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветан Соколов: Отборът е гладен за победи

Национален отбор по волейбол - мъже
Снимка: http://bgvolleyball.com



"Отборът е гладен за победи. Разбира се, една квалификация за Олимпиада е голям стимул, но отборът най-вече има желание да играе волейбол на най-високо ниво и сме доказвали, че можем да го правим това. Има много млади момчета, които искат да побеждават, както и старите. Всички сме с една цел - да се класираме на Олимпиадата. Имаме желание, а мисля, че имаме и възможности да го направим. Времето ще покаже какво можем", това сподели Цветан Соколов преди откритата тренировка на националния ни отбор по волейбол в Самоков.

„Настроението е добре, всички идват на тренировка с усмивка и се чувстваме добре. В момента тренираме наистина много здраво във фитнеса и тренировките в залата са доста изтощителни, но сега е периодът, в който трябва да се подготвим така. Чувстваме се добре, всички са здрави, което е най-важното. Дори в момента нещата да не ни се получават както трябва, това е нормално, в началото на една подготовка винаги има период на адаптация", коментира още диагоналът.

Снимка


“Всички сме здрави. С едно изключение, което стана при един битов инцидент. Вторият ни диагонал Венелин Кадънков е със залепена устна… Тук в Самоков условията са супер! Страхотна зала! Качваме се на 3 етаж, където спим. Ресторантът е на първия етаж. Продължаваме подготовката си по план. Преди двубоите от олимпийската квалификация във Варна ще изиграем и контроли с Иран”, заяви Теодор Салпаров.

“Волейболът е само един спорт! Трябва да се забавляваме и да даваме всичко от себе си. Бразилия е фаворит! Но, не трябва да забравяме и другите отбори. Египет ни победи преди година в контрола. Пуерто Рико също не слаб отбор. Нищо не трябва да ни обременява. Трябва да работим спокойно и ако можем да спечелим, ще спечелим. Ние знаем вече, че не сме от топоборите в света. Бразилия може да ни победи с 3:0, ние не можем да ги бием с 3:0. Дори миналата година, когато ги победихме беше трудно. Дано да имаме и късмет. Оптимист съм за мача с Бразилия”, завърши либерото на държавния ни тим.

Снимка

"Преди всичко целта ми е да превърна отборът в добра хомогенна смес, която да има обща цел. И в ежедневната работа, която правим, виждам един постоянен спортно-технически прогрес, така че това ми харесва. За всеки един треньор времето винаги не стига, винаги може още малко, но реалността е такава, че разполагаме с това време. Трябва да се съобразим с тези ограничения и да извлечем максимума, от това, което можем. Ако се мисли, че в рамките на тези три седмици, ще може да станем по-добър отбор от Бразилия, не бих се съгласил с това. Но от друга страна, това, което мога да кажа със сигурност е, в рамките на времето, с което разполагаме, ще станем по-добър отбор, от това което показахме до момента", каза наставникът на състава Силвано Пранди. 

 "Това, което със сигурност ще трябва да подобрим в оставащото време, е системата на игра, както в нападение, така и в защита. Всеки един отбор, който има претенции, трябва да има баланс във всичките си елементи. Това е нещото, върху което трябва да поработим. Със сигурност мога да кажа, че отборът ни ще играе по-добре, когато има по-голяма ефективност и комуникация между защитата и атаката. Това е по-важното за мен. Това, което се видя от представянето на Бразилия във финалния турнир в Лигата на нациите, е че няма перфектни отбори, които никога не губят. Така, че всеки отбор в определен мач може да загуби. Целта ни е да стигнем до такова ниво, че да се противопоставим на съперник от такова ниво, който въпреки неубедителното си представяне в САЩ, си остава един много силен отбор", завърши треньорът на България.Снимка




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Хари Кейн вкара четири гола

Кейн вкара 4 гола за разгром на Байерн, Реал стартира с успех

Хари Кейн вкара четири гола за разгромната победа на Байерн (Мюнхен) с 9:2 срещу хърватския шампион Динамо (Загреб) на старта на новия формат на Шампионска лига.  Нападателят вкара три гола от дузпи и един от игра и се превърна в най-резултатният английски футболист в Шампионска лига с 33 гола.  Кейн има общо 53 гола в 50 мача, откакто..

публикувано на 18.09.24 в 00:27
В името на шоуто Григор Димитров победи Новак Джокович

В името на шоуто Григор Димитров победи Новак Джокович

Най-добрият български тенисист Григор Димитров победи олимпийския шампион на сингъл от Игрите в Париж 2024 Новак Джокович в демонстративен мач в София, организиран от Фондация "Григор Димитров".  Срещата завърши при резултат 6:4, 2:6, 10:6 за Димитров. Над 13 хиляди фенове са изпълнили до краен предел "Арена 8888 София", след като билетите..

публикувано на 17.09.24 в 22:17
Майорка победи Реал Сосиедад с 1:0

Майорка победи Сосиедад с гол от дузпа

Майорка победи Реал Сосиедад с 1:0 в изтеглен мач от седмия кръг на испанската Ла Лига. Единственото попадение отбеляза Абдон Пратс от дузпа в 36-а минута. Със спечелените три точки Майорка се изкачи на 6-о място с 8 точки, докато Сосиедад остава 16-и с 4 точки. Изтеглен мач от седмия кръг на футболното първенство на Испания:..

публикувано на 17.09.24 в 22:11
Шампионската лига стартира с победи на Ювентус и Астън Вила

Новата Шампионска лига стартира с победи на Ювентус и Астън Вила

Отборите на Ювентус и Астън Вила постигнаха победи на старта на новия формат на Шампионска лига по футбол.  Юве надигра ПСВ Айндховен с 3:1 у дома, а Вила се справи при гостуването на Йънг Бойс с 3:0. На "Алианц Стейдиъм" в Торино Кенан Йълдъз вкара първия гол този сезон в Шампионска лига. Турският национал откри резултата със зрелищно..

публикувано на 17.09.24 в 22:05
Джани Дос Сантос

Локомотив (София) привлече футболист от Нидерландия

Отборът на Локомотив (София) привлече нидерландския футболист Джани Дос Сантос. 25-годишното крило подписа двугодишен договор с "железничарите", съобщиха от клуба.  Нидерландецът дебютира в "Ередевизи" на 19 години, а впоследствие изкарва две много успешни години в Канада. "Много се радвам да съм тук, съотборниците ми и треньорският щаб..

публикувано на 17.09.24 в 20:25
Луис Кастро

Кристиано Роналдо остана без треньор в Ал Насър

Отборът на Ал Насър, в който играе Кристиано Роналдо в първенството по футбол на Саудитска Арабия, потвърди за раздялата с португалския специалист Луис Кастро от поста старши треньор на тима. "Всички в Ал Насър бихме искали да благодарим на Луис и неговия екип за отдадената им работа през последните 14 месеца. Пожелаваме ви късмет в бъдеще“,..

публикувано на 17.09.24 в 18:54
Лия Каратанчева

Три българки са на четвъртфинал в Пазарджик

Лия Каратанчева, Зиновия Ванева и Беатрис Спасова се класираха за четвъртфиналите на двойки на турнира по тенис за жени от категория W75 с награден фонд от 60 хиляди долара. Надпреварата от календара на международната тенис федерация (ITF) се провежда на кортовете на ТК Фаворит в Пазарджик.  Поставените под номер 2 на двойки Лия Каратанчева..

публикувано на 17.09.24 в 18:49