Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

САЩ отхвърлиха иранските твърдения за разбита шпионска мрежа на ЦРУ

Американският президент Доналд Тръмп.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Съединените щати отхвърлиха иранските твърдения за разбита шпионска мрежа на ЦРУ. В същото време продължава напрежението между Лондон и Техеран заради заловения в петък британски танкер. 

Американският президент Доналд Тръмп обяви в Туитър, че информацията за разбита от Иран шпионска мрежа на ЦРУ е "абсолютно фалшива". Подобна беше реакцията на държавния секретер Майк Помпео, който каза, че "Техеран има дълга история от лъжи". 

По-рано Иран съобщи, че е заловил 17 шпиони, работили за американската разузнавателна агенция, като част от тях са осъдени на смърт.  Според информация на иранската държавна телевизия арестите са извършвани в продължение на година до март 2019. 

Новината идва на фона на напрежението между Иран и Великобритания заради заловения в Ормузкия проток в петък британски танкер "Стена Имперо". Очаква се Лондон да реши как да отговори, след като премиерът Тереза Мей събра т.нар. "комитет "Кобра" по сигурността на спешна среща. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Хеликоптер на Иранската революционна гвардия кръжи на задържания танкер

Лондон иска мисия на ЕС да гарантира мореплаването през Ормузкия проток

Британският външен министър Джереми Хънт съобщи, че Великобритания ще работи за създаването на ръководена от Европейския съюз мисия за морска сигурност, която да гарантира безопасното преминаване на корабите през Ормузкия проток. Хънт говори..

обновено на 22.07.19 в 20:03
ВИЖТЕ ОЩЕ
Атанас Величков

Атанас Величков: България е нужният враг на македонската държавна идеология

България е нужният враг на македонската държавна идеология . Това заяви пред БНР Атанас Величков, главен редактор на македонския сайт "Трибуна". Мицкоски: Българските политици искат да вкарат темата за РСМ в предизборната си кампания На 11..

публикувано на 11.10.24 в 20:15

Големият български музикант Кирил Маричков издъхна при инцидент на сцената

Почина българският певец, музикант и композитор Кирил Маричков.  Трагедията се е случила при инцидент в село Селановци.  Той е т рябвало да изнесе концерт с "Фондацията", но при качване на сцената е паднал , съобщи  bTV. На място е повикана..

публикувано на 11.10.24 в 19:55

Румен Радев: Връщането на мира и сигурността в Европа е първостепенен приоритет

Връщането на мира и сигурността в Европа е първостепенен приоритет, защото само така ЕС може да изпълнява основната си мисия за осигуряване на стабилност и просперитет на гражданите си. Това заяви президентът Румен Радев в изказването си след..

публикувано на 11.10.24 в 19:47

Турска компания инвестира 240 млн. лв. в изграждането на завод за соларни панели в село Еленино

Турска компания ще инвестира 240 млн.лв. в изграждането на нов завод за производство на соларни панели в село Еленино, община Стара Загора. Инвестицията ще разкрие повече от 800 работни места. Заводът ще се изгражда на територията на..

публикувано на 11.10.24 в 19:39
Подвижни изборни секции

Сформират подвижни секции и секции за избиратели с увредено зрение в Кюстендил и Дупница

Подвижни секции се сформират в Кюстендил и в Дупница за изборите на 27-и октомври, казаха от общинската администрация. Освен това избирателите с увредено зрение или със затруднено придвижване в Дупница   ще могат да гласуват и в отделна секция,..

публикувано на 11.10.24 в 19:33

Побой над мъж в Русе заради отказ да участва в изборна търговия

Мъж от Русе се оплака, че му е бил нанесен побой от негов познат, тъй като отказал да участва в изборна търговия. По случая е образувано досъдебно производство.   Горан Мишев от Русе е със счупена челюст, след побой от негов познат Върбан..

публикувано на 11.10.24 в 19:26

Пурпурното полярно сияние се дължи на мощно слънчево изригване

Пурпурно полярно сияние беше наблюдавано тази нощ в небето на България. Явлението се дължи на мощно слънчево изригване, обясни доц. Никола Петров, директор на Националната астрономическа обсерватория "Рожен": "Ние всъщност виждаме най-високите йонизирани..

публикувано на 11.10.24 в 18:40