Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обновени са кабинетите по физиотерапия в 12-и ДКЦ в София

Снимка: Ани Петрова, БНР

Със 130 000 лева от бюджета на София са обновени кабинетите по физиотерапия в 12-ти Диагностично консултативен център в столичния район "Люлин", който е в две сгради: в "Люлин"-2 и в "Люлин" - 9.  През последните четири години за ремонти и нова апаратура в здравния център са инвестирани 1 400 000 лева. Очаква се да бъдат въведени в работа и два ехографа, информира директорът д-р Васил Василев:

"ДКЦ 12 обслужва един немалък район. Имаме две физиотерапии, две бази. Успяхме да окомплектоваме по най-добрия начин нашето лечебно заведение, за да можем да дадем една качествена медицинска помощ и да бъдат доволни нашите пациенти и нашите служители. Очакваме два нови ехографа на стойност 88 000 лева, които се надявам до няколко месеца да пристигнат в нашето лечебно заведение. Единият ще бъде в тази база, другият - в другата, в бившата 26 поликлиника. С тази помощ, която отново получаваме от Столична община, ще стоим много сериозно на нашия медицински пазар за услуги, които предлагаме".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Столтенберг: Русия е силно зависима от Китай в оста срещу Запада

Москва е силно зависима от Пекин в изградената антизападна ос, заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг в интервю за вестник „Таймс“.  Йенс Столтенберг, който през октомври ще напусне поста си каза, че Владимир Путин ще плати цената за зависимостта си от „благотворителя“ Си Дзинпин.  Генералният секретар на блока посочи, че президентът Путин..

публикувано на 18.09.24 в 02:53

Руските войски са превзели град Украинск в Донбас

Руските войски са превзели град Украинск в Донбас, твърдят от министерството на отбраната в Москва. От украинския генерален щаб не потвърждават тази информация, а в сводката си от тази сутрин съобщават, че боевете в района продължават.  До войната Украинск бе миньорско градче с малко повече от 10 хиляди жители.  Днес отбраната му е част от по-мащабната..

публикувано на 17.09.24 в 21:00
Бойко Борисов

Бойко Борисов: Ресорът, който получи Екатерина Захариева, е важен за България

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов беше категоричен, че ресорът, който получи Екатерина Захариева, е важен за България. Той напомни, че кандидатурата на Захариева е предпочетена през тази на "Продължаваме промяната - Демократична България". "Така ли се дава на една държава на излъчения от най-голямата ѝ партия такива ресори на най-водещи европейски позиции,..

публикувано на 17.09.24 в 20:13
Снимката е илюстративна.

Човек е загинал при пожар в столичния квартал "Младост 3"

Човек е загинал при пожар в София.  Сигналът за инцидента в столичния квартал "Младост 3" е получен във вечерните часове. От Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" уточниха, че става въпрос за пожар в апартамент. На място са били изпратени четири противопожарни автомобила, които са погасили огъня. От пожарната съобщиха, че има..

публикувано на 17.09.24 в 20:07
Вицепрезидентът Илияна Йотова.

Вицепрезидентът изрази разочарование от ресора, определен за България в новата ЕК

Вицепрезидентът Илияна Йотова пожела успех на кандидата за български еврокомисар Екатерина Захариева. При разпределението на ресорите в новата Еврокомисия България получи "Стартиращи предприятия, изследвания и иновации". Йотова изрази разочарование от ресора, определен за страната ни, защото е очаквала България да получи някой от по-ресурсните..

публикувано на 17.09.24 в 20:05
Снимката е илюстративна.

Голям пожар в рафинерия в Гърция, служителите са евакуирани

Огромен пожар в рафинерия  на гръцката компания "Мотор Ойл" гори  в района на град Агиос Теодорос, който се намира на около 60 км югозападно от Атина, съобщават местни медии. В гасенето участват 17 противопожарни автомобила и 47 огнеборци. На място има и противопожарни екипи на рафинерията. В готовност са и три самолета, в случай, че стихията..

публикувано на 17.09.24 в 19:48
Владимир Малинов

"Булгартрансгаз" и ЕСО ще бъдат отделени в нов холдинг към Министерството на енергетиката

Държавните оператори "Булгартрансгаз" и Електроенергийният системен оператор ще бъдат отделени в нов холдинг към Министерството на енергетиката, съобщи служебният министър Владимир Малинов пред депутати. Промяната е съгласувана с Европейската комисия и ще бъде заложена в Плана за възстановяване и устойчивост.  България ще предложи "Булгартрансгаз" и ЕСО..

публикувано на 17.09.24 в 19:34