Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Днес и утре добродейци събират принадлежности за социално слаби ученици

Снимка: facebook

Има много родители, които са финансово затруднени и не успяват да подготвят децата си за училище. Затова група съмишленици, обединени в социалната инициатива "Добродейци", организират днес и утре акция за събиране на дарения. 

"Събираме всякакви принадлежности, които биха били полезни за децата. Това са тетрадки, моливи, флумастери, бои, блокчета, всякакви такива работи, раници", обясни пред "Хоризонт" Надя Славова от "Добродейци".

Основното послание на каузите на "Добродейци" е "От хората до хората".

"Другият вариант е да се срещнем някъде, където е удобно на някой, няма проблем. Отбелязали сме в събитието телефон, на който може да ни се обадят и да се договорим допълнително", уточни тя.

След като на 30 и 31 август се наберат необходимите пособия, те ще бъдат раздадени. "Ако някой пък няма възможност да закупи, неща може да се свърже с нас и ако знае някое семейство, което има нужда от помощ, може да му дадем комплект и да го занесе лично", допълни Надя Славова.

Как добродейците откриват семействата, които имат нужда от подкрепа?

"Общо взето е от уста на уста, който някъде ни е казал, че познава някой или от минали кампании сме събирали семейства. И гледаме да запазим контактите, за да можем впоследствие пак да им помагаме, да не е еднократно."

"Покрай минали събития хората се свързват с нас, след това ни следят, очакват още нещо. Питат ни няма ли да правите още нещо. Доброто е заразно", смята Надя Славова от социалната инициатива "Добродейци".

Информация можете да намерите във Facebook, като потърсите групата "Добродейци".

Повече по темата можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

РИМ - Пазарджик показва най-старото обработено злато в света

Регионалният исторически музей в Пазарджик за първи път представя първото обработено злато в света , открито в селищната могила Юнаците. Уникалната находка е изложена в напълно обновената зала "Археология", която чрез най-новите технологии представя по интересен и съвременен начин периодите от праисторията, античността и средновековието. Залата..

публикувано на 09.10.24 в 11:05

Яна Алексиева: "Училище за надежда" е филм и за съвременните будители

На 1-ви ноември в кината тръгва филм за едно необикновено училище , в което детските мечти се сбъдват.   Идеята за  "Училище за надежда"  е на Яна Алексиева и Симеон Цончев, които от дълги години се познават с основателите на училището във великотърновското село Русаля за деца в неравностойно положение -  бившите актьори Анимари Димитрова и Златко..

публикувано на 08.10.24 в 18:58

Спортен празник "Игри по правилата" се проведе в 96-та детска градина в София

Спортен празник "Игри по правилата" се проведе в 96-та детска градина "Росна китка" в София. Той е посветен на Европейския ден на спорта в училище и е традиционен за детската градина. Присъстваха и официални гости : Александър Иванов – заместник кмет на Район Искър в отдел образование и екология, Кета Радилова и Гергана Йорданова– представители на..

публикувано на 07.10.24 в 11:48
Празника на реколтата и сетивата в село Горна Бела речка

Празник на реколтата и сетивата в село Горна Бела речка

Задуха вятър, заваля дъжд и стана студено. Есента е тук и ни напомня за себе си с промяната във времето, с падането на листата, с есенните плодове и зеленчуци. Цветно, красиво и уютно. Поемаме в посока Северозападна България. Пътят до там е час и четиресет минути от столицата и само на половин час от Монтана и Враца.  Поканени сме на Празника на..

публикувано на 06.10.24 в 17:22

Къде бабите учат внуците на плетки, а те тях на социални мрежи?

Във великотърновското село Леденик бабите започват да учат внуците на плетки, бродерия и кулинария, а децата ще въведат възрастните в света на компютрите и социалните мрежи. Опитът на зрелостта и стремежът за любопитство на младостта се събират от сдружението "Европейско развитие за село Леденик". Първите занимания са тази събота..

публикувано на 05.10.24 в 10:05

Как се прави кулинарният специалитет горнооряховско гърне по 150-годишна рецепта?

В Горна Оряховица започна първият фестивал на горнооряховското гърне . Това не е глинен съд, а ястие от телешки жили и заедно с горнооряховския суджук е сред запазените кулинарни емблеми на железничарския град.  Възстановки, дефилета с народни носии, фолклорни концерти и 100 гърнета с телешки жили, приготвени от майстор готвачи, ще има..

публикувано на 05.10.24 в 09:25
Музей на невинността в Истанбул, намиращ се в истанбулския квартал Бейоглу

„Няма минута, в която да не мисля за нея“: Музей на невинността в Истанбул

Когато написаните думи оживяват в реални предмети от ежедневието… Добре дошли в Музея на невинността в Истанбул . Мястото разказва историята от едноименния роман на носителя на Нобел за литература Орхан Памук. Още с прекрачването на прага на боядисана в бордо къща в истанбулския квартал Бейоглу, посетителите попадат в света..

публикувано на 04.10.24 в 16:50