Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Празник на чесъна в търговищкото село Пробуда

За трети пореден път в търговищкото село Пробуда ще се проведе единственият у нас празник на чесъна. Слушаме Анета Кирчева, секретар на читалището:

"Тази година новото е, че ще има музикална програма. В нея ще участват самодейци при читалищата в село Ралица, село Давидово, село Кралево и Недялка Герова от село Буховци, след което следва кулинарна изложба с ястия с чесън, които всеки гост ще опита. Ще има маси, на които производители от селото ще могат да продадат своята реколта от чесън. С музика и танци ще отпразнуваме завършването на селскостопанската година на чесъна", каза Анета Кирчева от читалище "Родина" в село Пробуда.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Министър Мундров: Няма уязвимости в софтуера на машините за гласуване

"Няма уязвимости в софтуера на машините за гласуване" , заяви министърът на електронното управление Валентин Мундров след края на процедурата по доверено изграждане на изпълнимия код от изходния код. Тя беше извършена от ЦИК в присъствието на регистрираните представители на политически партии. "Надградихме методиката по удостоверяване, като..

публикувано на 11.10.24 в 22:00
Реджеп Ердоган и Александър Вучич

Турция и Сърбия ще си сътрудничат в развитието на отбранителната индустрия

Президентът на Турция Реджеп Ердоган заяви в петък, че неговата страна и Сърбия са решили да си сътрудничат в развитието на отбранителната индустрия и турските дронове ще бъдат част от двустранно сътрудничество, предаде Ройтерс. "Турция и Сърбия трябва да направят крачка заедно, като тази стъпка е формирането на отбранителна индустрия..

публикувано на 11.10.24 в 20:41

Задържи са 7 души при специализирана полицейска операция в района на Елин Пелин

Задържи са 7 души при специализирана полицейска операция срещу нарушенията на изборното законодателство и битовата престъпност в района на Елин Пелин, съобщават от Областната дирекция на МВР-София. Общо 42 лица и 39 моторни превозни средства бяха проверени в рамките на днешната специализирана полицейска операция на територията, обслужвана от..

публикувано на 11.10.24 в 20:35
Масуд Пезешкиан и Владимир Путин

Иран и Русия ще подпишат договор за стратегическо сътрудничество този месец

Иран и Русия ще подпишат договор за стратегическо сътрудничество този месец. Надежда за това изрази иранският президент Масуд Пезешкиан пред руския си колега Владимир Путин. Двамата лидери се срещнаха по време на международен форум в Туркменистан. Пезешкиан изтъкна задоволството си от укрепването на на икономическите и културните връзки..

публикувано на 11.10.24 в 20:29
Атанас Величков

Атанас Величков: България е нужният враг на македонската държавна идеология

България е нужният враг на македонската държавна идеология . Това заяви пред БНР Атанас Величков, главен редактор на македонския сайт "Трибуна". Мицкоски: Българските политици искат да вкарат темата за РСМ в предизборната си кампания На 11 октомври в Северна Македония се отбелязва Деня на народното въстание . Той се смята за начало на..

публикувано на 11.10.24 в 20:15

Големият български музикант Кирил Маричков издъхна при инцидент на сцената

Почина българският певец, музикант и композитор Кирил Маричков - вокалист и автор на много от песните на "Щурците". Това е станало след инцидент във врачанското село Селановци, където е трябвало да се състои концерт на "Фондацията". При обстоятелства, които тепърва ще се изясняват, 80-годишният Маричков е паднал от сцената и е починал..

публикувано на 11.10.24 в 19:55

Румен Радев: Връщането на мира и сигурността в Европа е първостепенен приоритет

Връщането на мира и сигурността в Европа е първостепенен приоритет, защото само така ЕС може да изпълнява основната си мисия за осигуряване на стабилност и просперитет на гражданите си. Това заяви президентът Румен Радев в изказването си след участие в 19-ата среща на държавните глави от групата "Арайолуш", която се състоя в град Краков,..

публикувано на 11.10.24 в 19:47