Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожарът над Сухото езеро в Рила е ограничен

| обновено на 14.09.19 в 20:34
Снимка: БГНЕС

Площта на пожара в района на Сухото езеро над Кирилова поляна в Рила е ограничена до 4 декара. Гасенето ще продължи и утре, съобщи директорът на Югозападното държавно предприятие-Благоевград инженер Дамян Дамянов:

"От високата страна към билото и ограничен, от другата страна има още пушеци. Има изпратен хеликоптер, днес е направил три облитания. Утре сутринта в 6 ч. 50 човека се качват на пожара и хеликоптерът продължава да облита утре докато приключи цялата работа. Много е непристъпн теренът и трябва да се облива, за да може да сме сигурни, че е локализиран и тотално потушен. Няма опасност да се разрасне, но трябва утре да продължим".

По-рано днес туристи са подали сигнал за тлеещи участъци на Сухото езеро в Рила на около 2 000 м надморска височина. Районът е над известната Кирилова поляна.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

СГС остави в ареста шофьор, обвинен в смъртта на жена при катастрофа на бул. "Владимир Вазов"

Софийският градски съд остави в ареста шофьора, който е обвинен смъртта на жена при катастрофа на столичния булевард "Владимир Вазов", предаде БТА. В мотивите си магистратите посочиха, че обвиняемият 72-годишен мъж има престъпления, за които е бил реабилитиран. Съдията отбеляза, че реабилитацията заличава правните последици, но не и фактите...

публикувано на 12.10.24 в 16:38

Даниел Панов в Деня на българската община: Имаме нужда от обединение, а не разединение

Националното сдружение на общините в Република България създаде модел, както за взаимно партньорство между своите членове, така и за ефективно сътрудничество с държавни институции и граждански структури. Това заяви в Деня на българската община кметът на Велико Търново Даниел Панов, председател на Сдружението на общините, и призова политиците..

публикувано на 12.10.24 в 16:32
Снимката е илюстративна

Задържаха тракторист с 3,34 промила алкохол

В белослатинското село Търнава беше задържан тракторист с 3,34 промила алкохол, съобщиха от полицията във Враца. 34-годишният нарушител е управлявал трактор с прикачено ремарке, собственост на Община бяла Слатина, когато е спрян за проверка от автопатрул. Отказал е да даде кръвна проба и е оставен в ареста за 24 часа. Образувано е..

публикувано на 12.10.24 в 16:25
Мотошествие в София в подкрепа на донорството и трансплантациите

Софийските мотористи закриха мотосезона с призив за подкрепа на донорството и трансплантациите

Софийските мотористи закриха   мотосезона с призив за подкрепа на донорството и трансплантациите. В инициативата се включиха и представители на Фондацията "Искам бебе", която се занимава с репродуктивността и инвитро процедурите. Мотористите тръгнаха организирано от "Бояна", преминаха по софийските булеварди. Шествието приключи с концерт на..

публикувано на 12.10.24 в 16:18

Обща позиция на посланиците в ЕС за провеждане на втора междуправителствена конференция с Албания

Посланиците на страните членки на ЕС приеха обща позиция, с която допускат провеждането на втора междуправителствена конференция с Албания. Тя ще е по клъстър "Основни права"   и бележи начало на преговорите по същество, каквито все още няма с Република Северна Македония. Втората междуправителствена конференция ЕС - Албания, която ще се..

публикувано на 12.10.24 в 15:29

20 души са загинали при израелски атаки в северната част на Ивицата Газа

20 души са загинали при израелски атаки в северната част на Ивицата Газа, съобщиха палестинските здравни власти, контролирани от "Хамас".  Израел продължава операцията и в Южен Ливан, където препоръча евакуация на жителите на 22 села. Палестинските власти в Газа съобщиха, че от началото на израелската военна операция в палестинския анклав през октомври..

публикувано на 12.10.24 в 15:25
Васко Кръпката и Кирил Маричков

Васко Кръпката за Кирил Маричков: Ще го помним като един щур щурец

Броени дни преди да навърши 80 години, от този свят си отиде рок легендата Кирил Маричков. Пред дома на музиканта в центъра на София, фенове вече поставят цветя в знак на почит, а социалните мрежи се изпълниха с песни и снимки на обичания вокалист и басист на "Щурците". Стотици музиканти, почитатели, близки и приятели публикуваха своите..

публикувано на 12.10.24 в 15:20