Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Публиката вдъхновява Боряна Калейн и Катрин Тасева за добро представяне на световното

Катрин Тасева и Боряна Калейн
Снимка: БНР

Публиката е една от движещите сили за добро представяне на Боряна Калейн и Катрин Тасева на световното първенство по художествена гимнастика, което се провежда в Азарбайджан. Зрителите, които са дошли да подкрепят нашите момичета в Националната зала по гимнастика в Баку, са голям стимул за тях и ги вдъхновяват, заявиха двете гимнастички, след като приключиха изпълненията си с обръч в първия ден от шампионата на планетата.

Със сигурна игра и допуснати неточности Боряна Калейн получи оценка от 21.600 точки (13.300 точки за трудност и 8.300 точки за изпълнение) и засега оглавява класирането на уреда. Катрин Тасева не успя да се представи перфектно, като също имаше неточности и спестени елементи и с  20.400 точки (12.500 точки за трудност и 7.900 точки за изпълнение)  за момента е с пета оценка.

„Атмосферата е много приятна. Публиката много добре ме посрещна. Беше ми много приятна да играя. Мисля, че за всеки спортист да усеща подкрепата на публиката е много голям плюс. За мен значи много, че тези хора са дошли тук. Смятам, че изиграването ми беше много добро. Първо съчетание на световното, мисля, че много добре се представих. Аз естествено съм много критична, имаше още какво да направя. Надявам се ако оценката ми стигна за финал, там да покажа още от възможностите си“, сподели Боряна Калейн

„Имаше неточности. Даже доста неточности. Мисля, че за това което изиграх оценката е добра. По-различно е, определено е по-различно. Има доста публика, но е приятно. Приятно изживяване. Доставя ми удоволствие, което е най-хубаво за мен. Много благодаря не само на публиката тук, но и на всички хора в България и като цяло по света, които ни подкрепят. Дават ни много сили, а така ни идва още по-голямо желание и вдъхновение“, каза след изпълнението си Катрин Тасева.


Преди последната група (гимнастички от Русия и Израел са в нея)  България е на второ място в отборното класиране с 42.000 точки. Лидер е съставът на Италия с 42.250 точки (италианките играха с топки).

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Манчестър Юнайтед се разправи с Барнзли

Манчестър Юнайтед победи със 7:0 третодивизионния Барнзли в среща от третия кръг в турнира за Купата на Лигата в Англия. На своя "Олд Трафорд" "червените дяволи" се забавляваха и спечелиха мач със 7:0 за пръв път от 1997 година, когато техен съперник отново бе Барнзли. По два гола за успеха вкараха Маркъс Рашфорд, Алехандро Гарначо и Кристиан..

публикувано на 18.09.24 в 09:13
Григор Димитров и Новак Джокович

Владислав Стоянов за мача Димитров - Джокович: Шоу, което рядко може да се види

"Резултатът ще е последното, което ще се помни след тази вечер. Видяхме шоу, което много рядко се гледа в нашия спорт . Тази вечер Григор дължеше на българския народ, макар не в официален мач. Залата беше претъпкана, имаше правостоящи около входовете. Имаше игра с публиката на двамата тенисисти . Тази симбиоза беше много красива ...

публикувано на 18.09.24 в 06:50
Хари Кейн вкара четири гола

Кейн вкара 4 гола за разгром на Байерн, Реал стартира с успех

Хари Кейн вкара четири гола за разгромната победа на Байерн (Мюнхен) с 9:2 срещу хърватския шампион Динамо (Загреб) на старта на новия формат на Шампионска лига.  Нападателят вкара три гола от дузпи и един от игра и се превърна в най-резултатният английски футболист в Шампионска лига с 33 гола.  Кейн има общо 53 гола в 50 мача, откакто..

публикувано на 18.09.24 в 00:27
В името на шоуто Григор Димитров победи Новак Джокович

В името на шоуто Григор Димитров победи Новак Джокович

Най-добрият български тенисист Григор Димитров победи олимпийския шампион на сингъл от Игрите в Париж 2024 Новак Джокович в демонстративен мач в София, организиран от Фондация "Григор Димитров".  Срещата завърши при резултат 6:4, 2:6, 10:6 за Димитров. Над 13 хиляди фенове бяха  изпълнили до краен предел "Арена 8888 София", след като..

публикувано на 17.09.24 в 22:17
Майорка победи Реал Сосиедад с 1:0

Майорка победи Сосиедад с гол от дузпа

Майорка победи Реал Сосиедад с 1:0 в изтеглен мач от седмия кръг на испанската Ла Лига. Единственото попадение отбеляза Абдон Пратс от дузпа в 36-а минута. Със спечелените три точки Майорка се изкачи на 6-о място с 8 точки, докато Сосиедад остава 16-и с 4 точки. Изтеглен мач от седмия кръг на футболното първенство на Испания:..

публикувано на 17.09.24 в 22:11
Шампионската лига стартира с победи на Ювентус и Астън Вила

Новата Шампионска лига стартира с победи на Ювентус и Астън Вила

Отборите на Ювентус и Астън Вила постигнаха победи на старта на новия формат на Шампионска лига по футбол.  Юве надигра ПСВ Айндховен с 3:1 у дома, а Вила се справи при гостуването на Йънг Бойс с 3:0. На "Алианц Стейдиъм" в Торино Кенан Йълдъз вкара първия гол този сезон в Шампионска лига. Турският национал откри резултата със зрелищно..

публикувано на 17.09.24 в 22:05
Джани Дос Сантос

Локомотив (София) привлече футболист от Нидерландия

Отборът на Локомотив (София) привлече нидерландския футболист Джани Дос Сантос. 25-годишното крило подписа двугодишен договор с "железничарите", съобщиха от клуба.  Нидерландецът дебютира в "Ередевизи" на 19 години, а впоследствие изкарва две много успешни години в Канада. "Много се радвам да съм тук, съотборниците ми и треньорският щаб..

публикувано на 17.09.24 в 20:25