Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цацаров: Вината за спирането на "Хоризонт" ще решаваме в наказателния процес

| обновено на 18.09.19 в 17:13
Снимка: БГНЕС

"С прокурорската проверка за причините за близо петчасовото прекъсване на ефирното излъчване на програма "Хоризонт" не се предопределя вина и наказателна отговорност". Това каза главният прокурор Сотир Цацаров след оповестеното вчера, че прекъсването не се дължи на профилактика или технически проблем, а е по искане на техническия директор на БНР Пламен Костов.

Въпреки че от държавното обвинение обявиха, че Софийската градска прокуратурата ще проверява Пламен Костов за евентуално престъпление по служба, Цацаров уточни:

"Предстоят разпити, предстоят сравнявания на документи, предстоят сравнявания на показания. Нека приемем, че това са установените факти досега, а вината ще я решаваме в наказателния процес и на един по-късен етап в съда. Никой не е казал, че е оневинено горното стъпало, и - как да кажа, вината е стоварена върху долното стъпало".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Казусът "БНР" влиза за разглеждане в медийната комисия

Шефът на БНР вече няма никаква легитимност да ръководи тази институция, заяви в интервю за предаването „12+3“ на програма „Хоризонт“ депутатът от БСП Александър Симов, член на Комисията по култура и медии. Утре в комисията влиза за..

публикувано на 18.09.19 в 14:07

СЕМ решава утре за БНР

Съветът за електронни медии (СЕМ) обяви, че ще приеме утре решение по повод събитията в БНР около свалянето от ефир на журналиста Силвия Великова и спирането на сигнала на "Хоризонт" за няколко часа на 13-и септември. Преди това Съветът ще изслуша..

публикувано на 18.09.19 в 15:31
ВИЖТЕ ОЩЕ
Президентът на Украйна Володимир Зеленски

Зеленски: На руския терор можем да се противопоставим само с далекобойни удари

Русия е използвала 128 управляеми бомби срещу Украйна през изминалото денонощие, съобщи украинският президент Володимир Зеленски. Бомбардирани са били Харков и селища в Сумска и Донецка област. Тази нощ Русия извърши нападение с дронове срещу Киев...

публикувано на 16.09.24 в 08:11

Безплатни консултации за туберкулоза

Безплатни консултации за туберкулоза започват от днес в различни населени места в цялата страна. Кампанията е на здравното министерство и цели да насочи вниманието на хората към рисковете от заразяване с болестта, превенцията и лечението ѝ. У нас..

публикувано на 16.09.24 в 08:02

НСТС обсъжда повишаване линията на бедност

Националният съвет за тристранно сътрудничество ще обсъжда на днешното си заседание предложението на служебното правителство линията на бедност за 2025 година да стане 638 лева. В сравнение с 2024 година това означава нарастване с малко над 21% или..

публикувано на 16.09.24 в 07:59

Патриархът пожелава плодотворна, благодатна и спасителна учебна година

По случай началото на новата учебна година Българският патриарх Даниил се обръща към всички учители, родители и ученици с благопожелания за една плодотворна, благодатна и спасителна учебна година. Окръжното послание на патриарх Даниил ще..

публикувано на 16.09.24 в 07:55

Президентът ще участва в откриването на учебната година в 128-о училище в София

Днес от 10 часа президентът Румен Радев ще участва в тържественото откриване на учебната година в 128-о училище "Алберт Айнщайн" в София. Държавният глава ще произнесе слово в рамките на церемонията и по-късно ще проведе среща с ръководството и..

публикувано на 16.09.24 в 07:47
Мария Ботева

Засилено полицейско присъствие в районите на училищата

Засилено полицейско присъствие ще има пред училищата в първия учебен ден, припомни комисар Мария Ботева от Пътната полиция: "За да напомним на водачите, че ги контролираме и че не бива да причиняват произшествия. Всеки ден да бъдат внимателни в..

публикувано на 16.09.24 в 07:43

Около 720 000 ученици прекрачват училищния праг, 58 хил. са първокласниците

Очаква се около 720 хиляди ученици да прекрачат училищните прагове в днешния първи учебен ден. От тях 58 хиляди са първокласници, предаде репортер на БНР. Вратите си за учениците днес отварят над 2300 училища в страната. На първия учебен ден..

публикувано на 16.09.24 в 07:33