Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МЗ възобновява обществената поръчка за национална детска болница

Снимка: БГНЕС

Министерството на здравеопазването възобновява обществената поръчка за изграждане на национална детска болница.

Крайният срок за подаване на офертите се удължава до 15 октомври тази година.

Ден след това постъпилите предложения ще бъдат отворени на публично заседание в  Министерството на здравеопазването.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Жители на Кочериново излязоха на протест във вторник

Няма да има воден режим в Кочериново... засега

Воден режим за Кочериново и общината засега няма да се въвежда - водоподаването е нормализирано, а и падналият дъжд e благоприятeн за ситуацията, каза за БНР кметът Светослав Горов. Само преди два дни жителите организираха протест в центъра на града и  затвориха пътя за Рилския манастир, след като нямаха вода 4 денонощия. Безводие:..

публикувано на 22.08.24 в 11:06
Човек със скутер наблюдава как пожар поглъща бизнес с дърва за огрев в Пентели, североизточно от Атина, Гърция, 12 август 2024 г.

Над 20 нови пожара в Гърция за денонощие

Над 20 нови пожара са избухнали в Гърция през последното денонощие, въпреки относителния спад на температурите. Днес се очаква отново да бъде горещо. В последното денонощие са избухнали 23 пожара въпреки сравнително по-ниските температури, съобщават от Гражданска защита. Част от огнищата са следствие от мълнии, но има и умишлени палежи...

публикувано на 22.08.24 в 11:01
Въоръжените сили на Украйна предприеха офанзива в руската Курска област на 6 август 2024

Русия съобщи, че е предотвратен пореден опит на Украйна за навлизане в Брянска област

Русия съобщи, че е предотвратен пореден опит на Украйна за навлизане в Брянска област. "В Климовски район е пресечен опит на украинска диверсионно-разузнавателна група да проникне на руска територия", съобщи губернаторът Александър Богомаз в Telegram канала. Силите на Федералната служба за сигурност в Брянска област са влезли в битка с..

публикувано на 22.08.24 в 10:57

Проф. Димитър Вацов: Калин Стоянов ще бъде махнат, ще имаме служебно правителство и дата за избори

Трябва да си пазим парламентарната република, а начинът е избори . Това заяви пред БНР проф. Димитър Вацов - философ, преподавател в Нов български университет и политически анализатор. " Радев няма да бави безкрайно. Той има възможност да избере Главчев или Чобанов. Ако стане напечено, смятам, че и някой друг, например Рая Назарян, ще се жертва..

публикувано на 22.08.24 в 10:00

Ръст на домашното насилие в Испания

Властите в Испания отчитат ръст на домашното насилие. При подобни инциденти от началото на лятото са убити 15 жени и три деца. Лятото е рисков период за жертвите на домашно насилие заради прекарването на по-дълго време заедно на партньорите през ваканциите, отбелязват специалистите. Другият период с много подобни случаи е по Коледа. Общо..

публикувано на 22.08.24 в 09:57
Стоян Мавродиев

Бившият шеф на ББР Стоян Мавродиев е обявен за национално издирване

Бившият директор на Българската банка за развитие Стоян Мавродиев е обявен за национално издирване, научи "Хоризонт" от източници от прокуратурата.  Издирват Гайтански и Мавродиев, чакат ги с обвинения, един от "Роудуей кънстракшън" е задържан На върха на схемата с необезпечения кредит от ББР за 150 млн. лв. - бившият шеф на банката..

публикувано на 22.08.24 в 09:55

Активите на частните пенсионни фондове нарастват, вече са 24,5 млрд. лева

Активите на частните пенсионни фондове достигнаха 24,5 милиарда лева – това сочат данните на Комисията за финансов надзор за първото полугодие на 2024. Те нарастват с над 16 на сто в сравнение със същия период на миналата година. Общо осигурените в четирите вида пенсионни фондове са малко над 5 милиона души, като се увеличават с около 70 000 души..

публикувано на 22.08.24 в 09:54