Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Левски Лукойл спечели Суперкупата на България по баскетбол

Левски Лукойл спечели Суперкупата на България по баскетбол
Снимка: БФ Баскетбол

Левски Лукойл спечели Суперкупата на България по баскетбол при мъжете след победа над Балкан с 82:71 точки. Така водени от Константин Папазов, "сините" баскетболисти извоюваха трофея за втора поредна година.

Силна втора част се оказа ключова за развоя на мача. В нея Левски Лукойл вкара 26 точки срещу само 4 за съперника.

В Арена Ботевград шампионът Балкан започна силно и поведе с 5 точки аванс след първата четвърт. Втората част започна с 12 безответни точки в полза на Левски Лукойл и гостите обърнаха развоя на мача, като на почивката вече имаха двуцифрена преднина.

До края Балкан не успя да навакса изоставането си и загуби със 71:82 точки.

Най-полезен за "сините" бе Чавдар Костов, който наниза седем тройки и завърши с общо 25 точки. Куан Чийтъм също допринесе за успеха с дабъл-дабъл - 14 точки и 10 борби.

За Балкан се отличи Михайло Секулович с 13 точки и 9 борби. Джордан Калахан също вкара 13 за ботевградчани.

Старши-треньорът на Левски Лукойл Константин Папазов бе изключително доволен след победата над Балкан (Ботевград), която донесе и първи трофей за „сините“ през сезон 2019/20 – Суперкупата на България.

„Много съм доволен, защото това е една победа, която идва на 27-ят ден от подготовката. Страшно съжалявам, че заради липса на концентрация, отборът на Балкан вкара 70 точки. Нашата цел е да ограничаваме съперниците си до 65-68 точки на мач. Истинското лице на Левски днес го видяхме, но ни очаква един много по-тежък двубой, срещу един съперник, който е доста по-силен от Балкан, поне към момента. Ние през цялото време мислихме за мача в неделя, който, ако трябва да съм обективен, е много по-стойностен от мача за Суперкупата. Днес видяхте една безгранична агресия в защита от наша страна и само липсата на концентрация даде възможност на съперника да намали разликата. Важното е, че в този мач взехме това, за което дойдохме – победата“, коментира след края на мача Папазов пред БНТ.

„Нашият стимул е да играем агресивно в защита и с това да печелим мачовете. Мисля, че днес го показахме. Защитата ни беше на доста високо ниво и от това ни се отвори нападението. Днес беше моят ден и затова успях да вкарам седем тройки“, коментира Чавдар Костов, който бе обявен за „Най-полезен играч“ в двубоя за Суперкупата на България.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Манчестър Юнайтед се разправи с Барнзли

Манчестър Юнайтед победи със 7:0 третодивизионния Барнзли в среща от третия кръг в турнира за Купата на Лигата в Англия. На своя "Олд Трафорд" "червените дяволи" се забавляваха и спечелиха мач със 7:0 за пръв път от 1997 година, когато техен съперник отново бе Барнзли. По два гола за успеха вкараха Маркъс Рашфорд, Алехандро Гарначо и Кристиан..

публикувано на 18.09.24 в 09:13
Григор Димитров и Новак Джокович

Владислав Стоянов за мача Димитров - Джокович: Шоу, което рядко може да се види

"Резултатът ще е последното, което ще се помни след тази вечер. Видяхме шоу, което много рядко се гледа в нашия спорт . Тази вечер Григор дължеше на българския народ, макар не в официален мач. Залата беше претъпкана, имаше правостоящи около входовете. Имаше игра с публиката на двамата тенисисти . Тази симбиоза беше много красива ...

публикувано на 18.09.24 в 06:50
Хари Кейн вкара четири гола

Кейн вкара 4 гола за разгром на Байерн, Реал стартира с успех

Хари Кейн вкара четири гола за разгромната победа на Байерн (Мюнхен) с 9:2 срещу хърватския шампион Динамо (Загреб) на старта на новия формат на Шампионска лига.  Нападателят вкара три гола от дузпи и един от игра и се превърна в най-резултатният английски футболист в Шампионска лига с 33 гола.  Кейн има общо 53 гола в 50 мача, откакто..

публикувано на 18.09.24 в 00:27
В името на шоуто Григор Димитров победи Новак Джокович

В името на шоуто Григор Димитров победи Новак Джокович

Най-добрият български тенисист Григор Димитров победи олимпийския шампион на сингъл от Игрите в Париж 2024 Новак Джокович в демонстративен мач в София, организиран от Фондация "Григор Димитров".  Срещата завърши при резултат 6:4, 2:6, 10:6 за Димитров. Над 13 хиляди фенове бяха  изпълнили до краен предел "Арена 8888 София", след като..

публикувано на 17.09.24 в 22:17
Майорка победи Реал Сосиедад с 1:0

Майорка победи Сосиедад с гол от дузпа

Майорка победи Реал Сосиедад с 1:0 в изтеглен мач от седмия кръг на испанската Ла Лига. Единственото попадение отбеляза Абдон Пратс от дузпа в 36-а минута. Със спечелените три точки Майорка се изкачи на 6-о място с 8 точки, докато Сосиедад остава 16-и с 4 точки. Изтеглен мач от седмия кръг на футболното първенство на Испания:..

публикувано на 17.09.24 в 22:11
Шампионската лига стартира с победи на Ювентус и Астън Вила

Новата Шампионска лига стартира с победи на Ювентус и Астън Вила

Отборите на Ювентус и Астън Вила постигнаха победи на старта на новия формат на Шампионска лига по футбол.  Юве надигра ПСВ Айндховен с 3:1 у дома, а Вила се справи при гостуването на Йънг Бойс с 3:0. На "Алианц Стейдиъм" в Торино Кенан Йълдъз вкара първия гол този сезон в Шампионска лига. Турският национал откри резултата със зрелищно..

публикувано на 17.09.24 в 22:05
Джани Дос Сантос

Локомотив (София) привлече футболист от Нидерландия

Отборът на Локомотив (София) привлече нидерландския футболист Джани Дос Сантос. 25-годишното крило подписа двугодишен договор с "железничарите", съобщиха от клуба.  Нидерландецът дебютира в "Ередевизи" на 19 години, а впоследствие изкарва две много успешни години в Канада. "Много се радвам да съм тук, съотборниците ми и треньорският щаб..

публикувано на 17.09.24 в 20:25