Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От януари „Български пощи“ започват да разпространяват печатни издания

Росен Желязков
Снимка: БГНЕС

След средата на януари 2020 година „Български пощи“ ще се включат в разпространението на печатни издания на територията на цялата страна. Това обяви на пресконференция днес министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков. Той допълни, че пунктовете за продажба на дребно са около 6-7 хиляди в това число не само сергии, но и бензиностанции, търговски вериги и МОЛ-ове. Росен Желязков подчерта още, че „Български пощи“ нямат амбицията да се превърнат в монополист на пазара.

„В момента има около 50-60 дистрибутора, така че „Български пощи нямат нито амбицията, нито желанието да се превърнат в монополист на пазара. Тази задача, която е поставена, произтича от необходимостта да се диверсифицират доставките на печатни изделия. Всеки един издател трябва да има възможността да прецени кой дистрибутор най-добре отговаря на неговите виждания и на неговия икономически интерес при ценообразуването на стойността на печатната медия, която подлежи на дистрибуция. Цената на дистрибуцията съставлява отстъпка от продажната цена на дребно на съответното издание. Тази цена варира между 30 и 35%. Обхваща както разпространението, така и продажбата на дребно“, каза Желязков.

Желязков допълни, че разпространението от „Български пощи“ на печатни издания ще обхване цялостната логистична верига. Това са около 3500 доставки ежедневно. И в момента пощите работят по разпространението на писма и колетни пратки в цялата страна и притежават човешкия ресурс да се включат и в дистрибуцията и на вестници и списания.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Поскъпват услуги на „Български пощи“

От днес „Български пощи“ повишават с до 20% цените на някои от услугите си : кореспондентски пратки, печатни произведения и малки пакети „със и без предимство“ за страната, предаде БГНЕС. Това е услугата, според която пратките се доставят по възможно..

публикувано на 01.11.19 в 08:33
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ден без загинали на пътя

18 септември е обявен за Ден без загинали на пътя и се отбелязва в цялата страна Той е част от Дните на безопасността на пътя на Европейската мрежа на службите на пътна полиция.  Инициативата се провежда за поредна година в рамките на Европейската седмица..

публикувано на 18.09.24 в 08:19

Празник на занаятите във Велико Търново

С шестдневен празник на занаятите във Велико Търново започват тържествата за честване на 116-ата годишнина от обявяването на независимостта. В "Нощ на Самоводската чаршия" ще се включат повече от 80 майстори.   Фестивалът на занаятите представя..

публикувано на 18.09.24 в 08:15

Доц. Александър Христов: Спасението е в системните партии

" Картината е тъжна, но очаквана и позната . Не трябва да си мислим, че след всичко, което стана в последните 4 години в държавата, настроенията на хората биха били по-различни".  Това е мнението на доц. Александър Христов от Центъра за анализи и..

публикувано на 18.09.24 в 08:04

Изтича срокът за подаване на възражения срещу въвеждане на "чaт ĸoнтpoл"

Днес изтича срокът, в който българските граждани могат да подават възражение по намерението за въвеждане на "чaт ĸoнтpoл" в криптираната комуникация с интернет приложения. Мярката е по инициатива на съвета на Европейския съюз, за да има по-сериозна..

публикувано на 18.09.24 в 08:03

"Варошлийски вечери" в Ловеч за 12-и път

Регионалният исторически музей в Ловеч организира за 12-и път двудневния празник "Варошлийски вечери“, посветен на традициите на стария квартал "Вароша“. "Варошлийски вечери“ се откриват от 17.30 ч. с   изложбата "Сокйни шевици“, експонирана в..

публикувано на 18.09.24 в 07:47
Болницата на Американския университет в Бейрут, 17 септември 2024 г.

"Хизбула" обвини Израел за смъртоносния инцидент с експлодирали пейджъри в Ливан

Тайванската компания Gold Apollo отрече да е произвела пейджърите, които се взривиха вчера в Ливан. Според някои информации в устройствата е имало експлозиви, детонирани дистанционно в координирана операция. Най-малко девет души загинаха, а ранените..

публикувано на 18.09.24 в 07:44

Концерт на Симфоничния оркестър на БНР за Деня на независимостта

С празничен концерт на Симфоничния оркестър на Българското национално радио започват честванията за Деня на независимостта. Довечера от 19 часа в Голямата зала на Софийската опера и балет радиосимфониците с главен диригент Константин Илиевски ще представят..

публикувано на 18.09.24 в 07:40