Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Плевен не предвижда промяна на местните данъци и такси

Георг Спартански
Снимка: Латинка Светозарова

В Плевен не се предвижда промяна на местните данъци и такси за следващата година. Нова структура на общината се очаква да бъде приета на общинска сесия.

Направените разчети показват, че на този етап не е спешно наложителна промяната на данъците, каза кметът Георг Спартански:

„Такава промяна не може да бъде правена инцидентно, а трябва да се прави след обсъждане, след предварително разясняване на необходимостта, след сондиране на общественото мнение“.

Намаляване числеността на администрацията и оптимизиране на работата ѝ се предвижда в новата структура на общината.

„Бройките ще бъдат намалени. Ще бъдат премахнати длъжности, които считам, че не са показали достатъчно ефективност и конкретно на базата на намалените бройки ще се разделяме с хора, които не са показали достатъчно мотивация да изпълняват на 100% своя трудов ангажимент. Говоря и за тези, които са в селата, част от община Плевен. Ефектът ще бъде в две посоки – освобождаване на средства за допълнителни дейности и за по-добро заплащане“, подчерта кметът на Плевен. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Владислав Горанов представи пред НСТС проект на Закона за държавния бюджет за 2020 г.

Горанов отново призова общините да увеличат местните данъци

Министърът на финансите Владислав Горанов призова общините да увеличат местните данъци. Пред журналисти в Народното събрание той обясни, че постъпленията от данъците не могат да покрият разходите за поддържане на инфраструктурата по места...

публикувано на 08.11.19 в 14:09
ВИЖТЕ ОЩЕ

Над 6000 зрелостници се явяват на поправителна матура по БЕЛ

Над 6000 зрелостници ще се явят на поправителна матура по български език и литература. Изпитът започва в 8:30 часа. 6 396 зрелостници ще се явят в 620 зали на 230 училища в страната. На матура може да се явят неуспелите от първия път, както и..

публикувано на 22.08.24 в 07:48
Далай лама

Високопоставени служители в американската администрация се срещнаха с Далай лама

Високопоставени служители от американския Държавен департамент и Белия дом са се срещнали с Далай лама в Ню Йорк. Те са "потвърдили ангажимента на САЩ за защита на човешките права на тибетците", обявиха от Държавния департамент. Срещата с..

публикувано на 22.08.24 в 07:40
Робърт Дженерик (ляво) по време на визита в България.

Един от претендентите за лидер на британските консерватори каза, че "ще се радва" да включи Борис Джонсън в своя кабинет в сянка

Във Великобритания един от претендентите за нов лидер на Консервативната партия Робърт Дженрик каза, че "ще се радва" да включи Борис Джонсън в своя кабинет в сянка, ако спечели надпреварата.  Бившият министър на имиграцията каза, че консерваторите..

публикувано на 22.08.24 в 07:39
Камала Харис

Опра Уинфри даде подкрепата си за Камала Харис

Прочутата телевизионна водеща Опра Уинфри се превърна в изненадата на третия ден на конгреса на Демократическата партия в Чикаго, след като излезе на трибуната и даде подкрепата си за кандидата за президент Камала Харис.  Това беше първото появяване..

публикувано на 22.08.24 в 07:35
Палестинците оглеждат щетите след нападение на израелската армия в лагер в зона, предназначена за разселени хора в Рафах, южната част на Ивицата Газа, 27 май 2024 г.

Израел разгроми бригадата на "Хамас" край Рафах

Израел е разгромил бригадата на "Хамас" в района на Рафах в южната част на Газа. Това обяви израелският министър на отбраната Йоав Галант при посещение в района край границата с Египет, предаде БТА като се позова на ДПА. Унищожени са били и над..

публикувано на 22.08.24 в 07:30
Володимир Зеленски

Украйна укрепва военните си сили в източната част на страната

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че се укрепват военните сили в източната част на страната срещу руското настъпление. Има съобщение за нови руски атаки срещу Одеса. Парламентът на Украйна прие закон, фактически забраняващ..

публикувано на 22.08.24 в 07:30

Идентифицирани са четири от жертвите при потъването на яхтата край Палермо

Идентифицирани са четирима от от изчезналите при потъването на ветроходната суперяхта "Bayesian" в морския участък край Палермо.  Плавателният съд потъна в резултат на торнадо в понеделник сутринта. На борда му имаше 22 души, от които бяха спасени..

публикувано на 22.08.24 в 05:12