Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

К. Вигенин: Въпросите около центровете за мигранти в Елхово и Любимец остават

Кристиян Вигенин
Снимка: БГНЕС

От БСП твърдят, че изграждането на кризисни центрове за мигранти в Елхово и Любимец е съпътствано както от финансови неясноти, така и от липса на прозрачност за предназначението на тези центрове.

Предстои да бъде внесено питане по казуса към министъра на вътрешните работи, обяви в Ямбол депутатът от БСП Кристиан Вигенин.

Обществената поръчка за изграждането на центровете беше прекратена в средата на април. Сега тя отново е обявена, но с други параметри, посочи Вигенин:

"Прави впечатление, че сумата за изграждането на тези центрове е малко по-висока, но в същото време центровете вече са два, а не три - тоест с повече пари правим по-малко".

В настоящата обществена поръчка стойността на центровете е близо 8, 34 млн. лева, като е отпаднало изграждането на центъра в Малко Търново.

Неяснота има и в друга посока: "Връзвам го в някаква степен и с поредните заявления от страна на Германия, че трябва да се направят преразпределителни бежански центрове по границите на Европейския съюз", каза Вигенин.

Той уточни, че актуалният въпрос към вътрешния министър Младен Маринов ще бъде внесен още утре.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Секретарят на парламентарната група на партията Кристиян Вигенин .

БСП иска прекратяване на поръчката за бежански центрове в Любимец, Елхово и Малко Търново

БСП поиска днес правителството да прекрати обществената поръчка за изграждане на площадки за евентуални бежански центрове в Любимец, Елхово и Малко Търново. Левицата ще подкрепи протестите на гражданите в трите общини. Секретарят на..

обновено на 24.03.19 в 14:50

В центровете по границата с Турция няма да има върнати от ЕС бежанци, заяви министър Маринов

Вътрешният министър Младен Маринов обясни ,че в кризисните центрове, които предстои да се създадат по границата с Турция, няма да бъдат настанявани бежанци, върнати от Западна Европа. По повод напрежението възникнало сред местното население Маринов..

публикувано на 25.03.19 в 15:17
ВИЖТЕ ОЩЕ

Изслушване на служебния премиер Димитър Главчев в рамките на парламентарен контрол

Служебният премиер и министър на външните работи Димитър Главчев и вицепремиерът и финансов министър Людмила Петкова ще отговарят на въпроси на депутати в първия блиц контрол в 50-отото Народно събрание.  В програмата на парламента е включено изслушване..

публикувано на 05.07.24 в 04:06

Повишена степен на тревога заради вулкана Стромболи в Италия

Вулканите Стромболи и Етна от Сицилианския архипелаг изригват отново. Зрелищна е вулканичната дейност и на двата вулкана, най-вече тази на остров Стромболи с едноименния вулкан. За туристите случващото се е уникална атракция и някои споделиха, че са..

публикувано на 05.07.24 в 03:07

Засилени мерки за сигурност преди балотажа на изборите във Франция

Франция засилва мерките за сигурност пред балотажа на предсрочните парламентарни избори в неделя. В края на кампанията зачестиха проявите на насилие и нападенията срещу кандидати. Докато политическото напрежение във Франция расте пред балотажа в неделя,..

публикувано на 05.07.24 в 01:35
Сградата на правителството в Скопие

Гръцко издание: В Северна Македония говорят на български диалект

По повод на напрежението между Атина и Скопие за спазване на Преспанския договор, популярното издание "Прото тема" публикува обширен материал на тема има ли македонски език. Авторът, който е журналист и лингвист, смята, че езикът, който говорят в..

публикувано на 05.07.24 в 01:19
Лидерът на лейбъристите Киър Стармър.

Категорична победа на лейбъристите на изборите в Обединеното кралство

В Обединеното кралство екзитпол след приключване на гласуването в общите избори в страната потвърди прогнозата за убедителна победа на опозиционната Лейбъристка партия след 14 години управление на Консервативната партия. Съмнение вече едва ли може да..

публикувано на 05.07.24 в 00:49

Британски издания твърдят, че във Вашингтон е предаден план на Путин за край на войната в Украйна

Във Великобритания днес два вестника - "Сън" и "Дейли мейл" - твърдят, че план на руския президент Владимир Путин за прекратяване на войната срещу Украйна е бил предаден във Вашингтон от руския министър на вътрешните работи Владимир Колоколцев...

публикувано на 04.07.24 в 21:41

Започна реконструкцията на над 3 км от водопроводната мрежа в Павликени

В Павликени започна реконструкцията на над три километра от водопроводната мрежа в града. За новите тръби по 10 улици са осигурени близо 2 милиона лева от инвестиционната програма на държавата за общините.  Новите водопроводи са следващ етап от водния..

публикувано на 04.07.24 в 20:44