Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Благоевград не е спазил срока за заличаване на фирмата си

Румен Томов
Снимка: БГНЕС

Кметът на Благоевград Румен Томов не е спазил законовия срок за заличаване на фирмата си и не е уведомил общинския съвет за предприетите от него действия в тази посока. Това показват документите, изискани от Общинската избирателна комисия, която беше сезирана от бившия кмет  Атанас Камбитов. Кореспондентът ни Кети Тренчева с още информация:

Кметът Румен Томов е прехвърлил фирмата, на която е бил едноличен собственик, на сина си, но под друго име и с друг ЕИК, като е пропуснал да заличи в срок старото си дружество и фактическото си положение в него, сочеше в сигнала на бившия градоначалник.

Общинската избирателна комисия поиска документи от Търговския регистър и от общинския съвет. Какво показват те?

Мартин Бусаров, председател на комисията, заяви: „Към дата 04.12. справката от Търговския регистър показва, че няма подадено заявление по съответния образец, с което се желае заличаване на търговеца от регистъра, както и писмото от общинския съвет показва, че към 12 декември 2019 няма постъпило уведомление до общинския съвет от г-н Томов, с което да ги е известил, че е започнал тази процедура по прекратяване на дейността и заличаване на търговец“.

Днес ОИК проведе ново заседание, за да гласува текст на писмо до кмета Румен Томов, който в тридневен срок може да изпрати своите съображения и документи по започналата процедура за  отстраняването му от поста, след което  ще бъде взето и решението за или не прекратяване на правомощията му. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

ОИК Благоевград взе две протоколни решение, след като бе сезирана от бившия кмет Атанас Камбитов.

ОИК Благоевград поиска информация, за да реши за правомощията на новия кмет

Извънредно заседание проведе тази вечер общинската избирателна комисия в Благоевград, след като беше сезирана от бившия кмет на областния център Атанас Камбитов за това, че настоящият кмет Румен Томов не е заличил фирмата си в Търговския регистър...

публикувано на 11.12.19 в 22:13
На балотаж за кмет на Благоевград са кандидатът на ГЕРБ Атанас Камбитов (вляво) и Румен Томов - независим.

Румен Томов взе кметския пост от управлявалия два мандата Благоевград Атанас Камбитов

Независимият кандидат, подкрепен от БСП, Румен Томов победи на балотажа управлявалия два мандата Благоевград Атанас Камбитов. В първото си интервю пред „Хоризонт“ Томов заяви: „Вярвах в хората на община Благоевград и вярвах, че ще ме подкрепят..

публикувано на 03.11.19 в 20:33
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна.

Мигрант загина в морето край остров Самос

Край остров Самос в Егейско море е загинал най-малко един мигрант, след като турски трафиканти са изхвърлили превозваните в гумена лодка 31 души в морето. Надуваема лодка с мигранти се е опитала да навлезе в гръцки води до остров Самос...

публикувано на 18.09.24 в 10:28

Спор в НС след искане на "Възраждане" за изложба за палестинската гледна точка за войната в Газа

Отказ от ръководството на Народното събрание за организиране на изложба за представяне на палестинската гледна точка за войната в Газа се превърна в повод за спор между лидера на партия "Възраждане" Костадин Костадинов и председателя на парламента..

публикувано на 18.09.24 в 10:14
Рафинерията се намира на 70 км югозападно от  Атина.

Пожарът в рафинерията край Атина е под контрол

Пожарът в рафинерията до Атина, който избухна вчера, е под контрол, съобщават пожарникарите. Огнеборците успяха да ограничат огъня, който не засегна цистерните с гориво. Тримата пострадали от пожара са в болница без опастност за живота. Властите разследват..

публикувано на 18.09.24 в 09:46

Отношенията САЩ - Европа с Тръмп или Харис начело - какво ще се промени?

Кандидатите за Белия дом представят две различни визии за отношенията си с Европа. След по-малко от два месеца американците ще гласуват за президент и изходът от надпреварата, в която към момента няма ясен фаворит, се следи със спомен за..

публикувано на 18.09.24 в 09:43

Разследват подозрителни писма до офиси на избирателни комисии в 16 американски щата

ФБР и пощенските служби разследват подозрителни писма и пакети изпратени до офисите на избирателните комисии в най-малко 16 американски щата тази седмица. Избирателните служби в най-малко 12 щата са получили подозрителни писма. Пратките..

публикувано на 18.09.24 в 09:40
д-р Александър Симидчиев

Д-р Симидчиев: Законопроектът на "Възраждане" за вендинг машините за лекарства е предизборен

" Виждаме как няколко законопроекта, които бяха входирани в последно време, се ползват предизборно, за да разбунят духовете, а не да доведат до нещо смислено и полезно ". Това заяви пред БНР председателят на Здравната комисия в парламента д-р..

публикувано на 18.09.24 в 09:26
Река Елба в Дрезден, 17 септември 2024 г.

В засегнатите от наводнения региони в Централна Източна Европа ситуацията остава напрегната

В засегнатите от катастрофални наводнения региони в Централна и Източна Европа ситуацията остава напрегната. Покачва се нивото на реките в Полша и Германия. Най-малко 22 души са загинали при наводненията в Австрия, Полша, Чехия и Румъния. Покачва..

публикувано на 18.09.24 в 09:00