Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаха българин за трафик на мигранти в Гърция

Издирват още един заподозрян, който шофирал втора кола със сирийци

Снимка: ЕПА/БГНЕС

След драматично и опасно преследване гръцката полиция задържа българин, който превозвал в личната си кола нелегални мигранти от Сирия. Шофьорът попаднал на полицейска блокада няколко километра след границата с Турция, откъдето се предполага, че е взел мигрантите.

Задържаният българин е на 43 години, съобщават журналистите, присъствали на ареста.

Автомобилът на задържания трафикант се движел пръв, следван от втора кола с мигранти. След като получил сигнал, шофьорът на втората кола успял да избяга. Той оставил на пътя превозното средство и мигрантите.

По отпечатъци и регистрационните табели полицията е установила самоличността и на втория шофьор, който се издирва.

В последните дни по решение на правителството е засилено полицейското присъствие по пътя от турската граница до Солун, който е нелегален канал за мигранти.

Проверяват се масово колите. Военни и полиция охраняват граничната зона.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Мигранти вървят край Орестиада, на около 800 метра от границата с Турция, след незаконно влизане в Гърция през река Марица.

Гърция ограничава трафика на мигранти с телени огради

Само за няколко дни след засилване охраната на гръцката граница се отбелязва спад на влизащите нелегално мигранти. Гърция поставя телена ограда и спира притока на хора по река Марица. Армията се включи в патрулиране на сухопътната граница с..

обновено на 16.12.19 в 16:34
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пореден сигнал за замърсяване на река Струма

Пореден сигнал за замърсяване на река Струма в района на Перник е получен днес в РИОСВ - София, съобщават от екоинспекцията. На място незабавно е изпратен екип, изискано е и съдействие от Изпълнителната агенция по околна среда за извършването на..

публикувано на 06.10.24 в 10:58
Николай Младенов

Николай Младенов: Ще следим за инициатива на международната общност за омиротворяване в Близкия Изток

Трябва да се следи дали международната общност в рамките на следващите дни ще излезе с цялостна инициатива за омиротворяване на региона в Близкия Изток. Такава засега липсва и остава военната опция. Това коментира за напрежението в..

публикувано на 06.10.24 в 10:52

В Петрич продължават проявите за почит на цар Самуил

В Петрич продължават честванията на 1010 години от управлението на цар Самуил.   От 9 часа в историческия музей на града започва Международна научна конференция "Самуилова България - история и култура“. Научна конференция, посветена на Самуилова..

публикувано на 06.10.24 в 10:33
Росица Матева

Росица Матева: Свалянето на имунитета на кандидат-депутат не е проблем за провеждането на избори

Свалянето на имунитета на кандидат-депутат не е проблем за провеждането на избори . Това заяви пред БНР Росица Матева, заместник-председател и говорител на Централната избирателна комисия (ЦИК), като обясни, че не за първи път по време на кампания..

публикувано на 06.10.24 в 10:20
Снимката е илюстративна

За летящите коли и въздушни таксита - кога и в България?

До десетина година в София може да има въздушни таксита. Това показват оповестени планове за строителство на портове за летящи коли на новия трети терминал на летище София. Но пред Европа има още доста дълъг път дори да догони САЩ и …...

публикувано на 06.10.24 в 10:10

21 души достигна броят на загиналите при израелски въздушен удар в Ивицата Газа

21 души достигна броят на загиналите при израелски въздушен удар в Ивицата Газа. Съобщено беше и за нови израелски атаки в южните предградия на Бейрут. Израелски сили извършиха въздушни удари над Бейрут и Газа В централната част на Газа е атакувана..

публикувано на 06.10.24 в 09:50

На общо пет сигнала за отводняване са реагирали екипите на пожарната

На общо пет сигнала за отводняване са реагирали екипите на пожарната през изминалата нощ.  Два от сигналите са от Перник и три от София . Няма сериозни щети и пострадали хора .

публикувано на 06.10.24 в 09:44