Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Деси Андонова и книгата на живота

2
Снимка: Тихомир Рачев


Дебютният солов албум на Деси Андонова е вече факт! Ето това се казва позитивен и вдъхновяващ край на годината с обнадежден поглед към предстоящата 2020-а! Българската музикална сцена е по-жива отвсякога!

Албумът носи името "Audio Book" и включва 10 страхотни трака, като всеки от тях е написан в различно време. Голяма част от парчетата излязоха като сингли в последните 2 години, други пък са стари идеи с нов аранжимент, които заживяват своят красив втори живот.

Музикални продуценти на албума са дългогодишните сценични и идеологични партньори на Деси - тромбониста Божидар Василев - Тромбоби и барабаниста Васил Вутев, които в компанията на Димитър Горчаков (клавишни), Георги Дончев (бас) и Петър Йотов (китара), са и членове на нейната банда. На събитието, с което тя представи албума си, присъстваха и двама специални гости и приятели на Деси, който също имат пръст в разбъркването на чудесната продукция "Audio Book" - тромпетистът Росен Захариев - Роко и Евден Димитров (бас).

Албумът е истинско събитие за нейните почитатели, за които дългото чакане приключи. И то по толкова страхотен начин!

"Отне ми доста време. Имах други задачи в този живот и други проекти и е трябвало да го извървя този път за да съм щастлива истински от резултата. Отлагах правенето на този албум, но сега в крайна сметка съм безкрайно щастлива от резултата, защото го направих с едни изключителни музиканти и хора. Много съм благодарна, че те се съгласиха и че сме заедно в това пътешествие", сподели Деси.

Деси Андонова завършва музикалното училище в София със специалност класическо пеене. Малко след това открива себе си в съвременните музикални жанрове, а първата група в която участва е "Scam". След това кариерата ѝ преминава през куп различни проекти - "Plastic Hi Fi", "Phuture Shock" и "Sentimental Swingers", а като добавим и дългогодишната ѝ и успешна кариера като DJ, присъствието ѝ на музикалната сцена у нас става още по-важно.

Освен певица, текстописец и DJ, Деси Андонова има и още една важна роля, с която се справя успешно - тази на майка. Тя споделя, че това да си родител може да те промени не само като личност, а и като творец.

"Светоусещането ми се промени генерално и неминуемо това се е отразило и на творчеството ми...Тя ми влияе пряко - на експериментите, моментно на посоката на това което правя...Говорим си с Янтра. За мен като родител това е много важно. Опитвайки се да променям себе си, споделям го с нея...Имам вяра в децата ни. Има светло бъдеще за човечеството."

С вдъхновяващи артисти като Деси Андонова със сигурност има светло бъдеще и за музиката в България.

Цялото интервю може да чуете в звуковият файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Левон Манукян: Разград заслужава да има качествен културен живот

След продължителен период на криза Разградската филхармония „Проф. Димитър Ненов“ се възстановява и през новия сезон ще бъде част от Театрално-музикалния и филхармоничен център в града. Негов директор в момента е диригентът Левон Манукян, който разкри сериозните си намерения да работи както за укрепване на състава на оркестъра и трупата на театъра,..

публикувано на 16.09.24 в 19:06
Мистериите на Хухла

Българи, гърци и турци ще се надиграват, надпяват и надсвирват на фестивала "Мистериите на Хухла"

Фестивалът "Мистериите на Хухла" се разширява териториално и времево. В мистичното ивайловградско село ще се срещнат представители на три етноса – българи, гърци и турци. Те ще се надсвирват, надиграват, надпяват и надприказват в продължение на три дни – от 21 ви до  23 – ти септември. Иван Бунков, инициатор и организатор на "Мистериите на..

публикувано на 16.09.24 в 12:40
Част от основния актьорски състав в

"Шогун" в очакване на триумф на наградите "Еми"

Новата телевизионна адаптация на романа "Шогун" на писателя Джеймс Клавел се очаква да триумфира на американските награди "Еми" - телевизионният еквивалент на "Оскарите". Церемонията ще се състои в Лос Анджелис тази нощ българско време. Наградите "Еми" ще бъдат връчени за 76-и път и се очаква за първи път носителят на най-престижната..

публикувано на 15.09.24 в 08:54

Новият албум на пианиста Иван Янъков вече е на световния пазар

От днес, 13 септември, на световния музикален пазар излиза най-новият албум на българския пианист Иван Янъков . В него са включени произведения за соло пиано от Цезар Франк, Йозеф Хайдн и Сергей Рахманинов.  Изпълнителят споделя, че това е музика, която познава отдавна, но сега се връща към нея, за да я изработи в детайли и да я представи студийно...

публикувано на 13.09.24 в 16:50

Голямата меса от Антон Брукнер ще звучи в чест на 200-годишнината му в София

На 20 септември от 19:00 часа в зала „България” почитателите на класическата музика ще има шанса да чуят една от мащабните творби на Антон Брукнер – Голяма меса № 3 във фа минор за солисти, хор и оркестър. Концертът е посветен на 200-годишнината от рождението на забележителния австрийски композитор, станал особено популярен със своите..

публикувано на 13.09.24 в 15:44
Габровският камерен оркестър

Дни на камерната музика - за 48-и път в Габрово

И тази година габровската публика има шанса предсезонно да се радва на ценни музикални събития - традиционните Дни на камерната музика започват на 15 септември и ще продължат шест поредни вечери. Фестивалният афиш, съставен за пореден път от диригента на Габровския камерен оркестър Иван Стоянов, предвижда гостувания в града на български изпълнители,..

публикувано на 13.09.24 в 15:05
Любомир Пипков

Спомен за хоровите шедьоври на Любомир Пипков

На 6 септември се навършиха 120-годишнината от рождението на един от най-ценените български композитори - Любомир Пипков.  В своето творчество той пресъздаде духа на епохата - независимо от жанра, в който композираше. Но за една личност с толкова богата душевност и едно толкова извисено творчество е трудно да се говори в малкото минути,..

обновено на 13.09.24 в 14:37