Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обсъждането на системата "Бонус-малус" приключва след половин месец

Снимка: БГНЕС

Половин месец остава до края на общественото обсъждане за въвеждането на системата "Бонус - малус" за застраховката "Гражданска отговорност".

Очаква се самата система да влезе в сила догодина, но 2020 да бъде базова за оценка на поведението на шофьорите на пътя.

Системата "Бонус - малус" цели да направи полицата по-евтина за водачите без нарушения и да я оскъпи за нарушителите на пътя.

Според различните предложения - за коректните шофьори поевтиняването може да е между 23% и 25% от базовата премия, а за водачите с нарушения - оскъпяването може да скочи до 400%.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Двамата загинали пилоти са инструктори с години стаж в авиобазата в Долна Митрополия

Двамата загинали пилоти са инструктори с години стаж в авиобазата в Долна Митрополия, каза Валя Минкова, дългогодишен служител, която доскоро е била в отдел "Връзки с обществеността" на Висшето военно въздушно училище "Георги Бенковски" - Долна Митрополия: "Военновъздушните сили понесоха поредната загуба. Двама млади инструктори от 12-та..

публикувано на 13.09.24 в 17:14

Коментари на политици за катастрофата на военния самолет, при която загинаха двамата пилоти

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов заяви, че поредният инцидент с екипаж на българските Военновъздушни сили означава, че Българската армия все по-малко може да гарантира териториалната цялост и независимостта на страната. Според Костадинов разследването на инцидента ще завърши без обвиняеми. Загинали са двамата офицер-пилоти на..

публикувано на 13.09.24 в 17:00

Арестуваха 27-годишен ислямист, планирал атентат срещу германски военни

Разследващи в Бавария са арестували 27-годишен ислямист, планирал атентат срещу германски военни. Полицията съобщи, че той е планирал да убие възможно най-много войници в град Хоф с две мачетета.  Прокуратурата в Мюнхен е арестувала заподозрян ислямист за планиране на нападение срещу войници от Бундесвера.  Мъжът е искал да нападне войниците по време на..

публикувано на 13.09.24 в 16:59
Радослав Бимбалов

Радослав Бимбалов: Не е нахално да пиша от името на Бог, за да говорим към хората, към нас

Това, което се случва с нас хората, е много страшно. Започваме да изпитваме все по-малко съпричастност и тя е лицемерна, и проявяваме липса на състрадани е, сподели Радослав Бимбалов за новата си книга на "Ти, подобие мое" в интервю пред БНР. Книгата му е представена на Алея на книгата в София, аваторът разказва от името на Господ Бог. "В..

публикувано на 13.09.24 в 16:31
Проф. Иво Петров

Поне 1000 българи годишно имат нужда от иновативен метод за контрол на хипертонията

При над половината от хората с установена хипертония и назначено лечение заболяването остава неконтролирано по различни причини. Това се наблюдава в световен мащаб. Тази информация изложи в интервю за "Хоризонт" кардиологът проф. Иво Петров. Той представи иновативен метод за контрол върху стойностите на кръвното налягане при пациенти с..

публикувано на 13.09.24 в 16:13

Пожарът край созополското село Равадиново е напълно локализиран и овладян

Пожарът на депото за неопасни отпадъци край созополското село Равадиново е напълно локализиран и овладян, предаде БТА.  Това стана ясно на среща между кметовете на Созопол, на Приморско и на Царево. Трите общини съвместно експлоатират депото, което вече е достигнало капацитета си.  До началото на следващия летен сезон се очаква да бъде изградена..

публикувано на 13.09.24 в 16:12

Загинали са двамата офицер-пилоти на катастрофиралия учебно-боен самолет

Двамата офицер-пилоти на учебно-бойния самолет, който катастрофира в трета авиобаза Граф Игнатиево, са загинали. Учебно - боен самолет се разби на авиобаза Граф Игнатиево Екипажът е бил от базата в Долна Митрополия, съобщиха министърът на отбраната Атанас Запрянов и премиерът Димитър Главчев. Министърът на отбраната обяви за утре Ден..

публикувано на 13.09.24 в 16:11