Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Месут Йозил: Артета внесе свежест в отбора

Месут Йозил
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Арсенал е спечелил едва три мача под ръководството на Микел Артета, след като беше назначен за мениджър през декември, но плеймейкърът Месут Йозил е обнадежден. Германският халф заяви, че влизането на испанския специалист е подобрило тактическото развитие и е вкарало свежест в отбора.

В момента Арсенал е на 10-о място във Висшата лига на Англия по футбол с 31 точки, на 10 от Челси, който е на 4-а позиция и по-близо до изпадането, откъдето го делят 7 точки. Артета обаче е оптимист, че артилеристите ще могат да се преборят за място в квалификациите за Шампионската лига при 13 кръга до края.

„Това са само два месеца, откакто Микел е тук, но ние напреднахме изключително много в тактическо отношение - доволен е Йозил. - Той знае всичко - на коя позиция играят противниците или как мениджърът на опонента обича да атакува или да прави преса, както и как да се противопоставиш на противника. Знаем, че сезонът за нас е труден, но ние искаме да печелим мачове, да трупаме точки и в края на сезона може и да сме в Топ 4. Нашата цел е да бъдем в Шампионската лига.“

Aртета, който пое отбора от временния наставник Фреди Люнгберг, изрази надеждата си, че тренировъчния лагер по средата на сезона в Дубай е помогнал да наложи идеите си в отбора много по-бързо и очаква позитивни резултати в мачовете до края на сезона.

А по въпроса със своето собствено бъдеще, Йозил обясни, че не е сигурен какво ще стане когато договорът му изтече в края на сезона: „Имам опция за още една година и след това нямам идея какво ще стане. Но в момента не гледам толкова напред в бъдещето. В момента искам да дам всичко от себе си за отбора, а какво ще стане, бъдещето ще покаже“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пьотр Нестеров отпадна на четвъртфиналите в Румания

Националът на България за Купа "Дейвис" Пьотр Нестеров отпадна на четвъртфиналите на сингъл на турнира по тенис на клей в Сату Маре (Румъния) с награден фонд 25 хиляди долара. Третият поставен в схемата българин отстъпи пред номер 8 Том Генч (Германия) с 6:3, 2:6, 4:6 за 3:12 часа. Нестеров спечели първия сет, след като след 3:3 взе три поредни гейма...

публикувано на 20.09.24 в 14:42
Виктория Томова

Дъжд отложи мача на Виктория Томова в Сеул

Проливен дъжд отложи цялата програма за петък на турнира по тенис за жени в Сеул с награден фонд от 922 хиляди долара. Сред мачовете, които бяха преместени за събота, е и четвъртфиналният двубой на Виктория Томова, която трябва да срещне Вероника Кудерметова от Русия. Мачът е планиран да започне в 6:00 часа българско време, а при победа..

публикувано на 20.09.24 в 12:32
Калин Златков

Наши алпийци спечелиха състезания в Аржентина

Националите на България в алпийските ски Калин Златков и Анина Цурбриген записаха престижни победи в стартовете от календара на ФИС в Перито Морено (Аржентина). При мъжете Златков спечели слалома с преднина от 0.90 секунди пред втория Адам Палмър от Швеция. Трети на 1.37 сек е французинът Саша Ауриао. Другият национал Константин Стоилов също..

публикувано на 20.09.24 в 11:48
Феновете искат Локомотив (Пд) без Христо Крушарски

Феновете искат Локомотив (Пд) без Христо Крушарски

Клубът на привържениците на Локомотив (Пловдив) излезе с остра позиция срещу собственика Христо Крушарски и ръководството на "черно-белите" след поражението с 0:2 от ЦСКА 1948 в 9-ия кръг на футболната Първа лига. Феновете на "железничарите" поискаха Крушарски и цялото ръководство да напуснат клуба.  "Ефектът Крушарски! Изчакахме да отмине..

публикувано на 20.09.24 в 11:33
Стилияна Николова

Стилияна Николова с Мастърклас, организиран от Катрин Тасева Премиум Академи в Пловдив

Бившата национална състезателка Катрин Тасева организира Мастърклас с абсолютната европейска шампионка по художествена гимнастика от шампионата в Будапеща Стилияна Николова. Възпитаничката на Валентина Иванова е и световна шампионка отборно от първенството на планетата във  Валенсия през 2023 година, бронзова медалистка в многобоя от Мондиала в..

публикувано на 20.09.24 в 11:05
Александър Везенков предпочита да се бори за титли и да се чувства значим

Везенков: Предпочитам да се боря за титли и да се чувствам значим

Най-добрият български баскетболист Александър Везенков през лятото направи избор да се завърне от НБА в бившия си отбор в Европа - Олимпиакос и заяви, че това са хубави дилеми, но е избрал да се бори за титли и да се чувства значим. "Това са хубави дилеми. Филтрирам всички възможности. Доставя ти радост, когато се върнеш в позната среда,..

публикувано на 20.09.24 в 10:29
Цанко Цанков

Цанко Цанков изплува 120 км в река Дунав за 18 часа

Българският плувец Цанко Цанков преплува 120 километра и 600 метра в река Дунав, без да спира, съобщиха от неговия екип. Състезателят стартира вчера по обяд от село Ясен, община Видин и финишира рано тази сутрин на кораба "Радецки" в Козлодуй. Цанков измина дистанцията за 18 часа, 1 минута и 39 секунди.  Плувецът плува за втори път в..

публикувано на 20.09.24 в 09:34