Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Без зрители на Формула 1 в Бахрейн

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Състезанието за Голямата награда на Бахрейн във Формула 1 на 22 март ще се състои без публика по трибуните заради коронавируса.

В страната от Персийския залив, която е домакин на втория кръг от сезона, по последни данни има регистрирани 83 заразени, повечето от които са дали позитивните проби след завръщане от Иран.

"Толкова значимо спортно събитие без съмнение предизвиква сериозен интерес, а в настоящата ситуация ние не можем да си позволим смесването на големи групи хора от страната и чужбина.

Поради тази причина целият състезателен уикенд ще премине при закрити врати и феновете ще могат да го наблюдават единствено по телевизията.

Съжаляваме, но смятаме, че това е най-правилното решение", коментираха от Организационния комитет за надпреварата.

През миналия сезон Гран при на Бахрейн отчете рекордна посещаемост от 97 хиляди зрители в трите дни на свободните тренировки, квалификациите и състезанието, 34 хиляди от които в неделя.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Семен Новиков

Семен Новиков се класира за финала на олимпийския турнир по класическа борба

Семен Новиков се класира за финала на олимпийския турнир по класическа борба в категория до 87 килограма. 26-годишният български национал, който под номер 3 в схемата, победи с 2:1 точки световния шампион и втори поставен Давид Лошонци (Унгария) и си осигури най-малко сребърно отличие. Лошонци взе първата точка след около минута игра след отсъдена..

публикувано на 07.08.24 в 20:22
Росица Денчева

Росица Денчева се класира за втория кръг на турнира в Куршумлийска баня

Росица Денчева се класира втория кръг на сингъл на турнира по тенис на клей в Куршумлийска баня (Сърбия) с награден фонд 15 хиляди долара.  Поставената под номер 4 в схемата българка разгроми Елена Грекул (Украйна) с 6:2, 6:1 за 77 минути.  17-годишната Денчева спечели девет от последните десет гейма в мача. Във втория кръг Денчева ще играе срещу..

публикувано на 07.08.24 в 18:38
Иван Димов

Нула за Иван Димов в изхвърлянето

Българският състезател по вдигане на тежести Иван Димов не успя да запише резултат в изхвърлянето в категория до 61 килограма на Игрите в Париж. 21-годишният Димов беше заявил 130 килограма за първото движение, но в последствие стартовата му тежест беше увеличена на 134 килограма. Той не можа да се справи с нея в първите си два опита, а при третия..

публикувано на 07.08.24 в 17:46
Григор Димитров

Григор Димитров загуби на двойки в Монреал

Григор Димитров заедно с партньора си Джейми Мъри загубиха мача си на двойки от британеца Нийл Скупски и австралиеца Майкъл Винъс с 5:7, 5:7 на старта на турнира по тенис на твърди кортове от сериите Мастърс 1000 в Монреал (Канада). Димитров и братът на Анди Мъри започнаха силно мача, като направиха ранен пробив и поведоха с 3:0 в първата част...

публикувано на 07.08.24 в 07:53
Милан спечели след дузпи

Милан и Барселона със зрелищен мач в Балтимор

Съставите на Милан и Барселона направиха истински спектакъл в Балтимор, като завършиха 2:2 във футболна приятелска среща, играна в Балтимор (САЩ). "Росонерите" спечелиха с 4:3 след изпълнение на дузпи. Италианците изиграха много силни първи 15 минути, в които вкараха два гола във вратата на Марк-Андре тер Стеген. Първи Пулишич намери..

публикувано на 07.08.24 в 07:31
Реал (М) победи с 2:1 Челси

Реал (М) победи Челси в последната си контрола в САЩ

Отборът на Реал (Мадрид) победи с 2:1 Челси в Шарлът в третата си и последна контрола от турнето в САЩ. Лукас Васкес и Браим Диас отбелязаха головете за тима на Карло Анчелоти, а за Челси точен беше Нони Мадуеке. В 18-ата минута атака на Реал завърши с удар по диагонала на Лукас Васкес и лек рикошет, който затрудни Йоргенсен. Дани..

публикувано на 07.08.24 в 07:29

Слави Бинев: Първата среща на Кимиа ще е най-трудна, защото е срещу съперничка от Иран

Президентът на Българската федерация по олимпийско таекуондо Слави Бинев окуражи българската представителка в този спорт на олимпийските игри Кимиа Ализаде и нейните треньори – личният ѝ наставник Давуд Етминани и треньорът на националния отбор Фарзад Золхадри. Кимиа Ализаде тренира в олимпийското село в готовност да дебютира на Игрите под..

обновено на 07.08.24 в 07:05