Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доброволци от Мураяма шият в подкрепа на гимнастичките ни

Доброволци от японската община Мураяма подкрепиха българския национален отбор по художествена гимнастика. Те ги очакват на Олимпийските игри в Токио през лятото и се надяват борбата с пандемията от коронавирус да завърши колкото се може по-скоро.


Доброволците са ушили специално пончо с трикольора на България и рози, които са символ на както на България, така и на Мураяма.

Припомняме, че община Мураяма и БФХГ в лицето на президента Илиана Раева подписаха договор за подготвителни лагери и база на националния ни отбор по художествена гимнастика преди и по време на Олимпиадата в Токио.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
С грандиозен спектакъл откриха Параолимпийските игри

С грандиозен спектакъл откриха Параолимпийските игри

Грандиозен спектакъл в сърцето на френската столица Париж даде старт на Параолимпийските игри, които ще приковат погледа на света в следващите 11 дни. Церемонията по откриването отново бе извън стадион, като се проведе между емблематичния булевард "Шанз-Елизе" и Плас де ла Конкорд и бе гледана на живо от 50 хиляди зрители. Голяма част от..

публикувано на 29.08.24 в 06:07
Талон Грикспор

Нидерландец е следващият съперник на Григор Димитров

Талон Грикспор от Нидерландия ще бъде съперник на Григор Димитров в следващата фаза на Откритото първенство на САЩ по тенис, след като съперникът му във втория кръг Себастиан Баес от Аржентина се отказа при резултат 1:6, 0:2. Гриспор поведе в първата част с 5:0, преди Баес да успее да спечели първи гейм, но това бе всичко. Във втори сет..

публикувано на 29.08.24 в 06:03
Ясни са всички отбори в Шампионската лига по футбол

Ясни са всички отбори в Шампионската лига по футбол

Хърватският Динамо (Загреб), сръбският Цървена звезда, френският Лил и словашкият Слован Братислава са последните участиници в новото издание на Шампионската лига по футбол.  Динамо Загреб победи отстранилия Лудогорец - Карабах (Азербайджан) и в реванша с 2:0 и с общо резултат 5:0 се класира в Шампионската лига. Марко Пяца вкара за..

публикувано на 29.08.24 в 05:59
Александър Томаш

Александър Томаш е новият треньор на ЦСКА София

Александър Томаш е новият треньор на ЦСКА София, обявиха официално от клуба. По-рано днес Томаш и един от помощниците му в Спартак (Варна) Константин Мирчев посетиха базата на "червените" в Панчарево. "Александър Томаш се завърна в редиците на “армейците”, а с него у дома се завръщат и Константин Мирчев, и Тодор Кючуков! Христо Колев също е в..

публикувано на 28.08.24 в 21:18

Берое привлече капитана на ЦСКА

Баскетболният национал на България Венцислав Петков ще играе в отбора на Берое през новия сезон, обявиха от клуба. "След девет години националът Венцислав Петков се завръща в Стара Загора. Той избра офертата на Берое, след като последните два сезона беше в редиците на ЦСКА. Миналата кампания той завърши със средни показатели от 12,9 точки и..

публикувано на 28.08.24 в 18:36

Чех спечели 4-тия етап на Обиколката на България

Чехът Якуб Отруба от отбора на Ей Ти Ти Инвестмънтс спечели четвъртия етап в 71-вото издание на Колоездачната обиколка на България. Отруба финишира 207-километровия етап от Приморско до Сливен, който е най-дългият в тазгодишното издание на надпреварата, с време от 5 часа, 9 минути и 9 секунди. Той изпревари с почти две минути втория Тобиас..

публикувано на 28.08.24 в 18:34
Лъчезар Вълчев

Българин е финалист на световно по лека атлетика

Лъчезар Вълчев се класира за финал в тройния скок на световното първенство по лека атлетика за юноши и девойки до 20 години в Лима, Перу. Българинът, който е европейски шампион на троен скок за юноши до 18 години от Йерусалим 2022 и бронзов медалист от Европейско първенство за юноши до 20 години в Йерусалим 2023, зае осмо място в..

публикувано на 27.08.24 в 22:21