Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прощаваме се с големия български музикант проф. Симеон Щерев

Снимка: БГНЕС

Днес се прощаваме с големия български музикант проф. Симеон Щерев, който ни напусна на 76 години миналата седмица.

Поклонението е от 12 ч. в църквата "Света София", съобщи Министерството на културата.

От храма молят хората да спазват дистанция в съответствие със задължителните мерки за безопасност.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Нападение с нож в софийска аптека

57-годишен криминално проявен нападна и намушка с нож служител в аптека на булевард „Шипченски проход в София. След светкавични действия на Първо районно управление на СДВР нападателят е задържан. Нападението е станало след скандал между двамата. Нападателят с множество криминални регистрации, осъждан и е лежал ефективни присъди. В..

публикувано на 21.08.24 в 18:44
Снимката е илюстративна

Не е започнал ремонтът на водохващането за три кюстендилси села в частично бедствено положение

Още не започва ремонтът на водохващането "Робовица" заради което в три села в Кюстендилско беше обявено частично бедствено положение от 1 юли, което още е в сила. Засегнати са селата: Мурсалево, община Кочериново, Слатино, община Бобошево, и Смочево, община Рила.  Падналият дъжд вчера и днес само частично е подобрил ситуацията с водоподаването,..

публикувано на 21.08.24 в 18:38
Затворът в Плевен

Камен Балбузанов-Куката се е предал на властите и е в затвора в Плевен

В Плевен е задържан издирваният Камен Балбузанов-Куката. Той се е предал сам на властите и е задържан в затвора в града. Балбузанов е бил издирван във връзка с влязла в сила присъда от началото на годината, каза Диана Илиева - заместник-окръжен прокурор и говорител на прокуратурата: "Доброволно се е явил в затвора в град Плевен, приет е и с това е..

публикувано на 21.08.24 в 18:32

Служител на ДГС - Сандански е задържан, докато поливал нивата си с канабис

Служител на Държавното горско стопанство в Сандански е задържан в ареста за 72 часа, след като беше заловен от полицията да полива нивата си с канабис. Прокуратурата започна разследване по случая.  40- годишният стражар от горското стопанство в Сандански Николай Колев беше задържан при акция на ГДБОП срещу производството и съхранението на..

публикувано на 21.08.24 в 18:22
Прага 1968

Словакия си спомня за потъпкването на Пражката пролет

Президентът на Словакия Петер Пелегрини заяви по повод 56-ата годишнина от окупацията на Чехословакия от силите на Варшавския договор - Пражката пролет от 1968-ма година - че ще се направи всичко възможно в страната повече никога да няма "чужди танкове и невинни жертви и бъдещето да е изпълнено със споделена надежда, каквато са изпитали хората за няколко..

публикувано на 21.08.24 в 17:54
Министър-председателят на Индия Нарендра Моди

Индийският премиер Нарендра Моди пристигна на историческо посещение в Полша и Украйна

Индийският министър-председател Нарендра Моди пристигна във Варшава за историческо посещение в Полша преди да отпътува за Украйна по-късно тази седмица, за да агитира за „мирно разрешаване“ на руско-украинската война, предаде АФП. Моди ще бъде първият индийски премиер, посетил Украйна, и първият от..

публикувано на 21.08.24 в 17:28

RyanAir: Берлин да оттегли данъка върху въздушния трафик или ще намалим услугите си от германските летища

Ирландската авиокомпания „Райнеър“ заплаши Германия, че ще предложи значително по-малко полети от германски летища през следващото лято, ако данъкът върху въздушния трафик не бъде намален отново. Това ще засегне седемцифрен брой германски туристи.  Най-натоварената авиокомпания в Европа поиска също така по-ниски такси за контрол на..

публикувано на 21.08.24 в 16:55