Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Търговищко призоваха миряните да се молят от вкъщи на празниците

Снимка: Община Търговище

В навечерието на Лазаровден и Цветница от областния щаб за борба с коронавируса в Търговище призоваха миряните от петте общини да се въздържат от посещения на църковните храмове.

Независимо от броя на присъстващите на църковните служби, от МВР ще осигурят реда и пропускателния режим, каза кметът на община Търговище доктор Дарин Димитров и допълни:

"Нека да си купим свещички, всички вкъщи имаме икони, и нека пазим здравето си - своето, на нашите роднини, на нашите приятели, така че препоръчвам, носете маски по време на празниците, по възможност бъдете си вкъщи, запалете свещичка вкъщи. Аз смятам, че Господ вижда. Така, че моята молба е нека да пазим здравето на съгражданите, на близките, максимално да си стоим вкъщи по време на тези хубави празници".


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е от удари в Одеса и е илюстративна

Четвърта руска ракетна атака срещу Одеска област в рамките на последните пет дни

Миналата нощ Русия подложи на нов въздушен удар района на Одеса, украинските власти и партньорите им в Лондон съобщават за неотслабващи атаки на войските ѝ в Донбас. Според сводката на Британското военно разузнаване, публикувана от Министерството на отбраната на Обединеното кралство, руснаците обграждат град Селидове и ще се опитат да го..

публикувано на 11.10.24 в 17:59
Израелски въздушни удари в Южен Ливан, 01 октомври 2024 г.

Израел атакува за втори път пост на мироопазващите сили на ООН в Ливан

Израел атакува за втори път пост на мироопазващите сили на ООН в Ливан. Нарастват опасенията и от нови бомбардировки срещу Бейрут, след като при израелска атака снощи в централната част на ливанската столица загинаха 22 души, а близо 120 бяха ранени. Израелски военен булдозер е съборил огражденията на пост на мариоопазващите сили на ООН в..

публикувано на 11.10.24 в 17:41

"Булгаргаз" вдигна наложения запор върху сметка на "Топлофикация София"

"Булгаргаз" ЕАД вдигна наложения запор върху сметка на "Топлофикация София" ЕАД след като двете дружества сключиха извънсъдебно споразумение и "Топлофикация София" извърши частично плащане в размер на 10 млн. лв.  Към момента задълженията на "Топлофикация София" ЕАД към "Булгаргаз" ЕАД са 856 млн. лв. Днес "Булгаргаз" ЕАД изпрати предложение за график..

публикувано на 11.10.24 в 17:16
Христин Стрижлев, Николай Янчовичин и Милен Митев

Програмите на БНР "Хоризонт", "Христо Ботев" и Радио София вече са достъпни в приложението radioplay.bg

Трите програми на БНР - "Хоризонт", "Христо Ботев" и Радио София вече са достъпни в приложението radioplay.bg - най-сваляната българска музикална платформа у нас за 2023 г. Генералният директор на БНР Милен Митев подписа Споразумение с Медиа Корп - Радиоплей. С подписването на договора аудиторията на Българското национално радио се разширява..

публикувано на 11.10.24 в 17:14

Българка на 16 години е убита във Виена

Българка на 16 години е убита във Виена, в квартал, известен с предлагането на платени сексуални услуги, съобщава БГНЕС. За престъплението е заподозрян 45-годишният мъж Инго С., който работи в сферата на финансите, съобщи австрийското издание Nachrichten...

публикувано на 11.10.24 в 16:53
Атанас Илков, вътрешен министър

МВР: Постъпили са близо 140 сигнала за изборни нарушения, в 14 от тях е имало данни за престъпления

Образувани са близо 50 досъдебни производства за престъпления против политическите права на гражданите. Това съобщи   министърът на вътрешните работи в служебния кабинет Атанас Илков. Постъпили са близо 140 сигнала, извършени са над 100 проверки, като почти една четвърт от тях са прекратени. В 14 от сигналите е имало данни за престъпления,..

публикувано на 11.10.24 в 16:49
Володимир Зеленски и Олаф Шолц

Шолц обяви нов германски пакет с военна помощ за Украйна в размер на 600 млн. евро

Украинският президент Володимир Зеленски пътува из Европа, за да търси допълнителна подкрепа за борбата срещу Русия. Днес той се срещна с германския канцлер Олаф Шолц, след като вече посети Лондон, Париж и Рим, за да популяризира така наречения си "План за победа". Германия гарантира, че ще достави нови оръжия, от които Украйна се..

публикувано на 11.10.24 в 16:21