Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ген. Димитър Шивиков: Нашите политици са в дълг към българската армия

Снимка: Божан Петров

Още от началото на демократизирането на българското общество от всички наши политици се говори, че гледат с огромно чувство на отговорност на българската армия, уж осъзнават, че българската армия е стожерът на държавността, но за съжаление винаги намират причини и оправдания и не предприемат действия“. Това коментира пред БНР ген. Димитър Шивиков.

По думите му има някакви наченки на модернизация, но тя се извършва на парче.

В предаването „12+4“ ген. Шивиков допълни:

Нашите политици са в дълг към българската армия, а оттам и към българския народ“. 

Според него оптимизмът не трябва да се губи, особено спрямо военните, които са в активна служба. 

„Те трябва с личния си пример, особено тези на високи позиции, да увличат, да дават пример и да мотивират младите хора да търсят реализация в редовете на българската армия. Бих призовал колегите от запаса да не униват. Българският народ винаги е разчитал на своята армия, както и армията е разчитала и защитавала народа си. Трябва да бъдем единни и обединен, за да просперира Майка България“

Интервюто с ген. Димитър Шивиков можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Ген. Съби Събев: Модернизацията на българската армия трябва да продължи

„ Модернизацията на българската армия трябва да продължи . И планираните проекти – за сухопътните и военноморските сили, трябва да завършат с договори. Всяко забавяне или отлагане води до тяхното оскъпяване. Ако започнат да се изпълняват през 2021..

публикувано на 06.05.20 в 12:55
Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев отправи приветствие по случай 6 май, в Гербовата зала на

Радев: По пътя на модернизация на армията няма място за угодни сделки

С единството на меч, дух и слово, България устояваше на бурите и се възраждаше неведнъж през своята многовековна история. И в най-тежки времена, българският войник винаги е бил последната и самоотвержена преграда в защита на отечеството...

обновено на 06.05.20 в 10:08
ВИЖТЕ ОЩЕ

Няма установен източник на разпространение на острите задушливи миризми в Бургас

Няма установен източник на разпространение на острите задушливи миризми, които се усещаха цяло лято от залива на пристанището в Бургас. Това стана ясно на извънредното заседание на екокомисията към ОС на града. На заседанието присъстваха..

публикувано на 12.09.24 в 20:25

Новородено бебе беше намерено до контейнер в силистренско село

Новородено бебе, намерено до контейнер в силистренско село, е настанено в неонатологично отделение След сигнал, получен на телефон 112 днес, в село Водно, община Дулово е било намерено новородено бебе до контейнер за отпадъци. Благодарение на..

публикувано на 12.09.24 в 19:40

СОС даде разрешение на директора на "Шейново" за извънсъдебно споразумение за разменените бебета

Директорът на столичната АГ болница "Шейново" има разрешение да сключи извънсъдебно споразумение за обезщетяване на едно от семействата на разменените преди две години бебета. Разрешението беше дадено на заседание на Столичния общински..

публикувано на 12.09.24 в 19:09
Християн Мицкоски

Скопие ще разследва как са харчили хонорарите си членовете на общата българо-македонска историческа комисия

Властта в Скопие ще разследва как са харчили хонорарите си доскорошните членове от страна на Република Северна Македония на съвместната комисия за общата ни история. Това заяви премиерът на РСМ Християн Мицкоски в отговор на публикувана днес позиция на..

публикувано на 12.09.24 в 19:00

До остров Левкада потъна лодка с българи, спасени са

До остров Левкада потъна лодка с българи, които са спасени. Властите разследват причините за инцидента. Потъналата лодка до Левкада е била под гръцки флаг, а шестимата пътници - българскси туристи, които са я наели за разходка в морето, съобщава местен..

публикувано на 12.09.24 в 18:48
Надежда Радулова

Надежда Радулова: "Градинарят и смъртта" е разказ за загубата, но и за даровете на смъртта

"Градинарят и смъртта" е разказ за загубата, но и за даровете на смъртта, за това което всяка среща с ръба, с брега, на който идва лодкаря, всички знаем, кой е лодкарят, ни дава. Даровете един, от които е много важен е да приемеш смъртта, да се..

публикувано на 12.09.24 в 18:43

Костадин Филипов: Гордана Силяновска-Давкова може би се опитва да играе ролята на "доброто ченге"

Може би Гордана Силяновска-Давкова се опитва да играе ролята на доброто "ченге" , а Християн Мицкоски е лошото, позната схема от дипломацията, която не винаги носи резултат. Така коментира пред БНР журналистът Костадин Филипов предстоящото идване в..

публикувано на 12.09.24 в 18:40