Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стефан Вълдобрев: Научил съм се да превръщам тъгата в бодрост

Музикантът написа „Книга за песните“

Снимка: БГНЕС

Идеята да напиша историите на мои песни е от две-три години. Тази година седнах по-сериозно да пиша, пред мен стоеше цифрата 50 и си дадох сметка, че е добре да вкарам и биографични неща. Стана по-задълбочено от очакваното“. С тези думи певецът и музикант Стефан Вълдобрев описа пред БНР „Книга за песните“, която той написа в навечерието на 50-ата си годишнина.

Оказва се, че много от песните ми имат смисъл за много хора, което осмисля труда ми. Има думи, изречения, фрази, припеви, разпознаваеми. Хората споделят, че са част от живота им“, сподели той в предаването „12+3“.

Вълдобрев призна, че пише песните си с отговорност, че трябва да каже нещо смислено и че не трябва да губи времето на хората.

„В този период ме спаси писането на книгата. Това беше паралелната реалност, която ме спасяваше. Аз съм човек, който гледа позитивно, научил съм се да превръщам тъгата в бодрост“.

Според него цялата тази консуматорска вакханалия не е имало как да продължава и затова е трябвало да се случи нещо, което да я озапти:

Кризата ще ни направи по-смирени, по-нормални“.

Стефан Вълдобрев призна, че му липсват очите на хората от публиката.

Интервюто със Стефан Вълдобрев можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Стефан Вълдобрев в студиото на

Стефан Вълдобрев: Имам проста задача – хората да си тръгнат от концерта озарени

„Пътуването, природата, мълчанието - те ме зареждат. Почти не гледам филми, рядко чета книги, просто имам нужда от тишина, мълчание, от движението, от цвета на сивото и зеленото – на асфалта и на дърветата и тревата, тази цветова комбинация ми действа..

публикувано на 27.06.18 в 13:51
ВИЖТЕ ОЩЕ

Православната църква почита Света Марина

На 17 юли православната църква почита Света Марина. На днешния ден празнуват Марина, Марин, Маринела и техните производни. Света Марина живяла през 3 век в древния град Антиохия, разположен в днешна Турция. Марина искала да приеме християнството..

публикувано на 17.07.24 в 07:41

Още не е известно кой ще е следващият премиер на Франция

Френският президент Еманюел Макрон прие във вторник оставката на премиера Габриел Атал и правителството. Още не е известно кой ще бъде следващият премиер на Франция след предсрочните избори, спечелени от левицата. Оставката на френския премиер..

публикувано на 17.07.24 в 07:38

Депутатите изслушват премиера и 2-ма министри за ситуацията с пожарите

В дневния ред на парламента влиза темата за пожарите и действията на държавата за отстраняване на последиците и подпомагане на пострадалите. На въпроси на депутати ще отговарят служебният премиер Димитър Главчев и министрите на вътрешните работи и на..

публикувано на 17.07.24 в 07:33
Президентът Володимир Зеленски подписа указ

Зеленски иска отнемане на отличия на украинци, действали срещу страната

Украйна и още 50 страни обвиниха Русия в лицемерие, след като в Съвета за сигурност на ООН външния ѝ министър Сергей Лавров председателства среща, посветена на мултилатерализма. В Киев президентът Володимир Зеленски призова парламента да приеме..

публикувано на 17.07.24 в 07:30
Председателят на ЕС Шарл Мишел

Шарл Мишел отхвърли призива на унгарския Орбан за преосмисляне на европолитиката спрямо Украйна

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел отхвърли призива на унгарския премиер Виктор Орбан за преосмисляне на европейската политика по отношение на Украйна, предаде Ройтерс. Орбан: Тръмп е готов да действа като посредник за мир между Русия и..

публикувано на 17.07.24 в 07:25

Кабинетът приема структурни промени в здравеопазването

Служебното правителство ще заседава днес. Очаква се да бъдат приети структурни промени в здравеопазването и да се даде съгласие социалното министерство да организира почивка в България на деца от Украйна и техни придружители в бази на дружеството..

публикувано на 17.07.24 в 07:23

Продължава борбата с пожарите, частично бедствено положение в Болярово

На фона на издадения червен код за високи температури в цялата страна продължава борбата с пожарите на различни места в страната. Часове наред продължи борбата с огъня до пограничните села Горска поляна и Воден в боляровската община. През..

публикувано на 17.07.24 в 07:20