Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Муравей Радев: Финансовите министри са любима мишена на олигарсите, укриващи се навън

Според него Covid-кризата трябва да се управлява ръчно

Снимка: БГНЕС

За да адаптираме икономическите мерки към развитието на причината – пандемия, трябва ръчно управление, никакъв план няма да помогне. Кризата трябва да се управлява ръчно и мерките да следват медицинската част на тази криза и да се намесват ежеминутно“. Това коментира пред БНР Муравей Радев, бивш министър на финансите. 

Според него, „ако не се разпищолим през следващите една-две седмици, кризата в България ще приключи в средата на юни и тогава мерките, които сега взехме, ще изкарат икономиката на България до края на годината“.

В предаването „Хоризонт за вас“ Радев допълни:

Много против съм диференцираните ставки на който и да е данък. Имаме една от най-добрите данъчните системи в Европа – модерна и много добре балансиране. Не бива да се пипа дори с благородни мотиви. Уж да оправиш едно нещо, разваляш други неща и системата се разбалансира, а няма ли баланс, няма и система. Бих приел намаляване еднократен акт и като антикризисна мярка“.

По думите на Муравей Радев „мярката на калпак и за всички по равно е много вредна“:

„Трябва по пътя на социалните помощи да се диференцират нуждите на хората, които трябва да ги получат“. 

Радев е категоричен, че финансовите министри са любима мишена на всички олигарси, укриващи се навън

„Не се впечатлявайте прибързано, чуйте и другата страна. Черепа е майстор на подобни интриги... Налице са явни белези на атака на брутална атака срещу правителството и то на фона на тежка пандемия и на икономически срив“. 

Интервюто с Муравей Радев можете да чуете в звуковия файл. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Муравей Радев

Муравей Радев: Мярката 60/40 е реална подкрепа за бизнеса

„ Актуализация на бюджета трябва да има и това е точното време за първата , дано е и последната, актуализация. Мярката 60/40 е реална подкрепа за бизнеса. Може и да се подобри през следващите месеци, като се вземат предвид идеите на..

публикувано на 31.03.20 в 16:35
ВИЖТЕ ОЩЕ
Израелски танк на границата на Израел с Ивицата Газа

Високопоставени дипломати от няколко страни обсъждат в Париж кризата в Близкия изток

Високопоставени дипломати от САЩ, Великобритания, Германия, Франция и Италия се събират днес в Париж , за да обсъдят нарастващото напрежение в Близкия изток. Срещата е на фона на опасенията от мащабна война в региона, защото освен конфликта в Газа, в Ливан..

публикувано на 19.09.24 в 07:23

Най-малко 20 души са загинали при втората вълна от експлозии в Ливан

Най-малко 20 души са загинали, а повече от 450 са ранени при втората вълна експлозии на мобилни комуникационни устройства в Ливан. Израелският министър на отбраната Йоав Галант обяви "нова фаза" на войната. 12 са вече жертвите от експлозии на..

публикувано на 19.09.24 в 07:16

Страните от Б9 настояват за колективен отговор на НАТО на навлизането на руски летателни апарати в пространството на Алианса

Румъния настоява за "силен и координиран" отговор на НАТО в случаите, когато руски ракети и безпилотни апарати, използвани за атаки срещу Украйна, нарушават въздушното пространство на Алианса. Позицията на Букурещ беше изразена от министъра на отбраната..

публикувано на 19.09.24 в 07:07

НС решава дали да облекчи условията за референдуми

Депутатите решават дали да облекчат условията за провеждане на референдуми и дали да освободят председателя на Антикорупционната комисия Антон Славчев. Те ще изслушат и служебния вътрешен министър Атанас Илков. В дневния ред е включен и спорните..

публикувано на 19.09.24 в 06:59
Д-р Валентин Христов, кмет на Плевен

Консултации в Плевен за състава на СИК

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов ще проведе консултации за съставите на СИК за предстоящите избори за Народно събрание на 27октомври. Кметът   д-р Валентин Христов отправи покана към парламентарно представените партии и..

публикувано на 19.09.24 в 06:55
Земеделският министър Георги Тахов

Министърът на земеделието се среща с производители в Кърджали

Промените в Стратегическия план за развитие на селското стопанство ще обсъди в Кърджали министърът на земеделието и храните Георги Тахов. Той и екипът му ще се срещнат с производители от три области в Южна България.  Покана е от Националната браншова..

публикувано на 19.09.24 в 06:48

Кипър отбеляза исторически рекорд за туристически посещения

Кипър завършва летния сезон с нов исторически рекорд за туристически посещения. Хотелиерите очакват положителната тенденция да продължи през септември и октомври, а сезонът да обхване и ноември. Статистическата служба отчете почти 555 000 пристигания..

публикувано на 19.09.24 в 04:40