Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тръмп игра голф в свой клуб за пръв път от началото на пандемията

Доналд Тръмп на собственото си голф игрище, което се намира в Шотландия
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на САЩ Доналд Тръмп отиде да играе голф за пръв път от началото на епидемията от новия коронавирус, като посети свой голф клуб в предградие на Вашингтон, предаде БТА като се позова на Ройтерс.

Това е първо посещение на президента на негово голф игрище от 8 март, когато той беше в голф клуба си в Уест Палм Бийч, щата Флорида.

Тръмп се стреми да подкрепя идеята, че животът в САЩ се завръща към нормалното, въпреки че броят на жертвите от коронавируса в страната расте и се очаква да надхвърли 100 000 души в близките дни, отбелязва Ройтерс.

Вчера координаторката в националния оперативен щаб за борба с коронавируса Дебора Бъркс прикани американците да прекарат уикенда навън, да играят тенис или голф или да отидат на плаж, но при спазване на два метра разстояние помежду си.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Спират движението на тирове през прохода "Петрохан" от 16 октомври

Движението на тирове през прохода "Петрохан" ще бъде спряно от 16 октомври.  През лятото маршрутът бе един от възможните обходни, заради изграждането на високоскоростния път от Ботевград за Видин. Временната организация на движението през прохода "Петрохан" бе въведена на 21 юни. Срещу това решение на "Пътната агенция" няколко пъти жителите на Бързия и..

публикувано на 12.10.24 в 12:56
Крал Чарлз Трети, 9 септември 2022 г.

Чарлз Трети заяви, че няма да се намеси, ако Австралия реши да отмени монархията

Британският крал Чарлз Трети заяви, че няма да се намеси, ако Австралия реши да отмени монархията и да го смени като държавен глава Чарлз Трети се стяга да посети Океания следващата седмица. Той ще бъде придружен от кралица Камила. Освен Австралия осемдневната му обиколка включва и остров Самоа за срещата на правителствените ръководители на..

публикувано на 12.10.24 в 12:33

"Хизбула" е изстреляла ракети по израелска военна база близо до град Хайфа

"Хизбула" обяви, че е изстреляла ракети по израелска военна база близо до град Хайфа. Израел засилва операциите в Ивицата Газа.  Световните лидери осъдиха атаките срещу мироопазващите сили на ООН в Южен Ливан от израелските сили след втори инцидент в рамките на 48 часа. Ливанската шиитска групировка съобщи, че е подложила на обстрел със "залп от ракети"..

публикувано на 12.10.24 в 12:27

Украйна порази руски петролен склад в окупираната Луганска област

Силите на Киев твърдят, че са поразили руски петролен склад в окупираната Луганска област. Генералният щаб на украинската армия уточнява, че със съхраняваното там гориво е била снабдявана руската армия, а след нанесния удар в склада е избухнал пожар. По информация на украинския военен канал в Телеграм "DeepState", руските сили продължават да..

публикувано на 12.10.24 в 12:12

Емре Пекер: Турция винаги играе посредническа роля в моменти на ескалация между Иран и Израел

"Срам за цялото човечество!" - така президентът на Турция нарече тази седмица действията на Израел в ивицата Газа. Реджеп Ердоган е сред най-гръмогласните критици на войната там, която започна след черния 7 октомври миналата година с 1200 избити и 250 отвлечени израелци, но която доведе и до вече над 42 000 загинали палестинци. Ердоган обвинява Израел..

публикувано на 12.10.24 в 12:00

Проф. Пол Роджърс: В американската политическа култура основният проблем в Близкия изток е Иран

  Отброяваме годишнината от още една война, която започна след черния 7-ми октомври миналата година с терористичния рейд на "Хамас" в Израел, с 1200 избити и 250 отвлечени израелци, както и с над 42 хиляди загинали палестинци. Тази война вече има и втори фронт - срещу проиранската групировка "Хизбулла" в Ливан. Спиралата на насилие в..

публикувано на 12.10.24 в 11:20

Плевен е домакин на младежкия фестивал "Teen Boom"

За първи път Плевен е домакин на младежкия фестивал "Teen Boom". Социалната кауза на събитието е под надслов #Избери доброто! Събитието обединява община Плевен, Агенция "Митници" и НАП с голяма кампания "Избери доброто", за да зарадва хилядите си последователи в социалните мрежи.  На централния площад "Възраждане" ще има фен-среща с..

публикувано на 12.10.24 в 11:15