Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тестват за Covid-19 работещите в детски заведения в Търговище

Снимка: БГНЕС

Работещи в детските ясли и градини в Търговище се изследват за коронавирус в сградата на Регионалната здравна инспекция .

В навечерието на 1 юни, когато детските заведения ще бъдат отворени, на случаен принцип за тестване са подбрани педагози, възпитатели и помощен персонал, които първи ще приемат децата.

Изследването е с бързи тестове за установяване на заразяване с коронавирус и е по разпореждане на областния управител на Търговище Митко Стайков, който е и председател на Областния кризисен щаб за борба с коронавируса.

В Търговищка област до момента имаше само един случай на болен от  Covid-19.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е от удари в Одеса и е илюстративна

Четвърта руска ракетна атака срещу Одеска област в рамките на последните пет дни

Миналата нощ Русия подложи на нов въздушен удар района на Одеса, украинските власти и партньорите им в Лондон съобщават за неотслабващи атаки на войските ѝ в Донбас. Според сводката на Британското военно разузнаване, публикувана от Министерството на отбраната на Обединеното кралство, руснаците обграждат град Селидове и ще се опитат да го..

публикувано на 11.10.24 в 17:59
Израелски въздушни удари в Южен Ливан, 01 октомври 2024 г.

Израел атакува за втори път пост на мироопазващите сили на ООН в Ливан

Израел атакува за втори път пост на мироопазващите сили на ООН в Ливан. Нарастват опасенията и от нови бомбардировки срещу Бейрут, след като при израелска атака снощи в централната част на ливанската столица загинаха 22 души, а близо 120 бяха ранени. Израелски военен булдозер е съборил огражденията на пост на мариоопазващите сили на ООН в..

публикувано на 11.10.24 в 17:41

"Булгаргаз" вдигна наложения запор върху сметка на "Топлофикация София"

"Булгаргаз" ЕАД вдигна наложения запор върху сметка на "Топлофикация София" ЕАД след като двете дружества сключиха извънсъдебно споразумение и "Топлофикация София" извърши частично плащане в размер на 10 млн. лв.  Към момента задълженията на "Топлофикация София" ЕАД към "Булгаргаз" ЕАД са 856 млн. лв. Днес "Булгаргаз" ЕАД изпрати предложение за график..

публикувано на 11.10.24 в 17:16
Христин Стрижлев, Николай Янчовичин и Милен Митев

Програмите на БНР "Хоризонт", "Христо Ботев" и Радио София вече са достъпни в приложението radioplay.bg

Трите програми на БНР - "Хоризонт", "Христо Ботев" и Радио София вече са достъпни в приложението radioplay.bg - най-сваляната българска музикална платформа у нас за 2023 г. Генералният директор на БНР Милен Митев подписа Споразумение с Медиа Корп - Радиоплей. С подписването на договора аудиторията на Българското национално радио се разширява..

публикувано на 11.10.24 в 17:14

Българка на 16 години е убита във Виена

Българка на 16 години е убита във Виена, в квартал, известен с предлагането на платени сексуални услуги, съобщава БГНЕС. За престъплението е заподозрян 45-годишният мъж Инго С., който работи в сферата на финансите, съобщи австрийското издание Nachrichten...

публикувано на 11.10.24 в 16:53
Атанас Илков, вътрешен министър

МВР: Постъпили са близо 140 сигнала за изборни нарушения, в 14 от тях е имало данни за престъпления

Образувани са близо 50 досъдебни производства за престъпления против политическите права на гражданите. Това съобщи   министърът на вътрешните работи в служебния кабинет Атанас Илков. Постъпили са близо 140 сигнала, извършени са над 100 проверки, като почти една четвърт от тях са прекратени. В 14 от сигналите е имало данни за престъпления,..

публикувано на 11.10.24 в 16:49
Володимир Зеленски и Олаф Шолц

Шолц обяви нов германски пакет с военна помощ за Украйна в размер на 600 млн. евро

Украинският президент Володимир Зеленски пътува из Европа, за да търси допълнителна подкрепа за борбата срещу Русия. Днес той се срещна с германския канцлер Олаф Шолц, след като вече посети Лондон, Париж и Рим, за да популяризира така наречения си "План за победа". Германия гарантира, че ще достави нови оръжия, от които Украйна се..

публикувано на 11.10.24 в 16:21