Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протест преди делото за убийство в Борисовата градина

| обновено на 17.06.20 в 13:35
Протест предшества поредно заседание по делото за убийството на 15-годишния Георги Игнатов преди 5 години в столичната Борисова градина. Подсъдим за смъртта на момчето е Йоан Матев.
Снимка: БГНЕС

За пореден път близки и приятели на 15-годишния Георги Игнатов, който беше убит преди 5 години в столичната Борисова градина, се събраха пред Съдебната палата с настояване за справедлив процес. Подсъдим за смъртта на момчето е Йоан Матев.

Днес е първото заседание по делото след възобновяването на нормалната работа на съдилищата. За първи път Матев дойде сам в съдебната зала, след като мярката му за неотклонение беше променена на „домашен арест“.

Ето какво каза вуйчото на убитото момче - Илиян Георгиев, който е организатор на мирния протест:

„Дълбоко вярвам, че Йоан Матев е извършителят, абсолютно категорично и без никакво съмнение е доказано от полицията и от прокуратурата, които са си свършили работата перфектно. Това, което искаме да се случи, е възможно най-скоро да видим Йоан Матев в затвора…Максималната присъда е 12 г., като в случая той евентуално ще лежи може би 9 г.“. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Aрестуван е 19-годишен младеж за убийството в Борисовата градина

Aрестуван е заподозрян за убийството на 15-годишния Георги Игнатов ,  извършено в Борисовата градина през 2015 година.  Това е 19- годишният Йоан Матев .  Арестът е извършен вчера в столицата.  Извършителят е студент по право в Югозападния..

обновено на 23.02.17 в 14:44
ВИЖТЕ ОЩЕ
Прилагане на орална ваксина срещу полиомиелит в Пакистан.

В Газа е регистриран първи случай на полиомиелит от 25 години насам

В Ивицата Газа беше регистриран първи случай на детски паралич за последните 25 години, съобщиха представители на ООН, цитирани от Би Би Си. Десетмесечно бебе е с парализа на единия крак, след като се е заразило с полиомиелит. Състоянието му вече е..

публикувано на 24.08.24 в 04:31
Бурята

Бурята "Лилиан" причини нарушения в транспорта и прекъсвания на тока в Обединеното кралство

Бурята "Лилиан" вилнее със силни ветрове и проливен дъжд в части от Обединеното кралство, причинявайки нарушения на транспорта и прекъсвания на тока, както и главоболия за организаторите на големия музикален фестивал в Лийдс. Мощните ветрове със скорост..

публикувано на 24.08.24 в 02:33

Трима души са загинали при атака на фестивал в Золинген

Трима души са загинали, а четирима са със сериозни травми след атака на фестивал в западногерманския град Золинген, съобщиха от полицията. Заподозреният за нападението е избягал и се издирва.  По-рано немската информационна агенция ДПА цитира неназовани..

публикувано на 24.08.24 в 02:23
Джо Байдън и Бенямин Нетаняху

Axios: Байдън е поискал от Нетаняху да изтегли войските от границата между Газа и Египет

Твърди се, че президентът на Съединените щати Джо Байдън е призовал израелския премиер Бенямин Нетаняху да нареди частично изтегляне на израелските войски от "Филаделфийския коридор", тясна ивица земя между Газа и Египет, казаха през новинарския..

публикувано на 23.08.24 в 21:24

От септември летищата в ЕС отново въвеждат ограничаване на количеството течности в ръчния багаж

От 1-ви септември на всички летища в страните от Европейския съюз отново се въвежда строго прилагане на правилото, ограничаващо пътниците да носят в ръчния си багаж течности до 100 милилитра. Последното поколение скенери, които показват..

публикувано на 23.08.24 в 20:32

МОН публикува тестовете и верните отговори от днешния задължителен държавен зрелостен изпит

Министерството на образованието и науката (МОН) публикува тестовете и верните отговори от задължителния държавен зрелостен изпит , който се проведе днес. Зрелостниците, които се явиха на   матура по профилиращ предмет, работиха по Вариант 2,..

публикувано на 23.08.24 в 20:21
Снимката е илюстративна

Гори пожар в планината Рила над дупнишкото село Бистрица

Избухнал е пожар в планината Рила над дупнишкото село Бистрица. Огънят гори в трудно достъпен терен на около 2300 метра надморска височина, казаха за БНР от Областната дирекция на полицията в Кюстендил. Мястото на пожар е под Рилски Черни връх и..

публикувано на 23.08.24 в 20:14