Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдът за втори път отложи решението за певицата ЛиЛана

Лиляна Деянова
Снимка: БГНЕС

Заради медицинска експертиза Специализираният наказателен съд за втори път отложи решението си да пусне ли от ареста певицата ЛиЛана – Лиляна Деянова. Въпреки че медицинската експертиза беше готова, дело нямаше. Причината е, че вещото лице, което трябва да обясни какво следва от тази експертиза, ключова за решението на съда дали да промени мярката за неотклонение, не се явява. Решението се отлага за четвъртък.

Според адвоката на ЛиЛана Николай Хаджигенов няма еднозначен отговор съвместими ли са гръбначните проблеми на певицата със следствения арест, но за да вземе съдът решение, трябва да се яви и вещото лице.

„Това е изтезание, държат я като заложница. Ако я пуснат няма с какво да държат Божков“ – това каза в предаването" 12+4" по "Хоризонт" адвокатът на ЛиЛана Николай Хаджигенов.

„Затова мотивите на съда са безобразни всеки път. Това не трябва да бъде оставено така. Един невинен човек гние в ареста без правна причина. Другото са политически причини и поръчки".

„Очевидно влизат здрави хора в ареста, а на третия месец са за болница“, коментира още адвокатът. Той допълни, че е направен ядрено-магнитен резонанс на певицата заради гръбначни проблеми.

Певицата ЛиЛана е обвинена за участие в престъпна група за присвояване на средства от еврофондове. Това е ставало чрез контролирани от нея и съдружника ѝ Мартин Димитров фирми и в групата е включен и брат ѝ Александър Деянов.

Още по темата чуйте в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Певицата ЛиЛана, брат ѝ и още трима са обвинени за злоупотреби с евросредства

Петима души са обвинени за злоупотреби със средства по европейската програма „Иновации и конкурентноспособност“. За трима прокуратурата иска постоянен арест. Това са Лиляна и Александър Деянови и Мартин Димитров. Останалите двама са..

обновено на 26.04.20 в 15:18
ВИЖТЕ ОЩЕ
Слав Киров

Екстремните спортове 18 - 25 август 2024

Слав Киров постигна 6 място на Световното първенство по спортно катерене за юноши и девойки , в Гуянг, Китай. Победи японецът Юсуки Сугимото, а втори се класира румънецът Дариус Рапа, следван от Шион Омата, Япония. В другата възрастова група Боян Киров..

публикувано на 25.08.24 в 14:52

25.08.24 Законите на Мърфи

Рубриката от 25.08.24 година. "Тези с голямото си его сами се спъват в него!". Това е изречението на месеца, а негов автор е Иван Кулински от Угърчин.

публикувано на 25.08.24 в 08:15

Могъщата поезия на Никола Фурнаджиев

Никола Фурнаджиев е роден на 27 май 1903 година в Пазарджик. Сменя няколко специалности в СУ "Климент Охридски", накрая завършва философия и педагогика. На 20 години той става пряк свидетел на Септемврийското въстание 1923 година и на неговите жертви и..

публикувано на 25.08.24 в 04:41

Клод Дебюси - геният в сянка

Клод Дебюси е гениален френски композитор, създател и най-голям представител на течението импресионизъм в музиката. Със своето творчество той тласка развитието на музикалното изкуство по нови пътища. В произведенията си той пресъздава мислите и..

публикувано на 22.08.24 в 03:00
Гашербрум IV

Екстремните спортове 11 - 18 август 2024

Спасителна акция се провежда по склоновете на Гашербрум IV (7925 м) в Пакистан. Екип от елитни руски алпинисти е пометен от лавина, докато се е опитвал да свали тялото на сънародника си Дмитрий Головченко, изчезнал в района миналата година. Експедицията..

публикувано на 18.08.24 в 15:44

18.08.2024 Законите на Мърфи

Рубриката от 18.08.24 година.

публикувано на 18.08.24 в 08:20

11.08.24 Законите на Мърфи

Чуйте рубриката " Законите на Мърфи" от 11 август 2024г. 

публикувано на 12.08.24 в 09:46