Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Днес ще станат ясни всички участници на 1/4-финала в Лига Европа

Тази вечер е втората порция мачове от 1/8-финалите в Лига Европа. Вчера станаха ясни първите четири отбора, които се класараха на 1/4-финалите - Манчестър Юнайтед, Интер, Шахтьор (Донецк) и Копенхаген. Днес ще разберем кои ще бъдат другите четири тима, които ще се присъединят към тях.

Най-любопитният сблъсък противопоставя отборите на Севиля и Рома. Заради пандемията от COVID-19 бе взето решение победителят да бъде решен в един мач. Така че предстои доста любопитен сблъсък между два от фаворитите в надпреварата, които се срещат на доста ранен етап. Двубоят ще се играе на "MSV Arena" в Дуисбург.

Другият по-завързан мач е между Уулвърхамптън и Олимпиакос. Двата тима не излъчиха победител в първия двубой в Гърция - 1:1. Така всичко ще се реши днес на "Молиню", като гостите имат леко предимство, че дори и равенство 0:0 или с много голове може да ги класира напред.

Сблъсъкът между Базел и Айнтрахт (Франкфурт) изглежда решен. Швейцарците имат преднина от 3:0 като гост и германците трябва да направят малко чудо, за да обърнат нещата в своя полза.

Подобна е ситуацията и в последния сблъсък между Байер (Леверкузен) и Глазгоу Рейнджърс. "Аспирините" спечелиха с 3:1 на "Айброкс" и вече са с единия крак на 1/4-финал, стига да не допуснат някаква грандиозна изненада на "БайАрена" довечера.

ЛИГА ЕВРОПА, 1/4-финали:

от 19:55 ч.
Севиля - Рома
Байер (Леверкузен) - Глазгоу Рейнджърс (в първия мач 3:1)

от 22:00 ч.
Уулвърхамптън - Олимпиакос (в първия мач 1:1)
Базел - Айнтрахт (Франкфурт) (в първия мач 3:0)



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Клубове, състезатели и родители протестираха срещу ръководството на водната топка

Очаква се министърът  да се срещне и с досегашния председател на федерацията Дарий Дановски. Той предварително изрази отношение към днешния протест, че с него въвличат децата в защита на частни интереси. 

публикувано на 03.10.24 в 18:07
Елвира Краснобаева

Елвира Краснобаева: Решението ми да напусна България не е свързано с гимнастиката

"Доста е трудно решение, но то по принцип няма нищо общо с федерацията по художествена гимнастика. Има друга причина - по семейни обстоятелства се местим.  Истината е, че ще се състезавам за Армения. Трябваше ни вариант, в който да можем да живеем в Русия и го намерихме – ще живея и тренирам в Русия, но ще представям Армения. Решението ми не е..

публикувано на 03.10.24 в 12:05

Виктория (Пилзен) - Лудогорец пряко по програма "Хоризонт"

Отборът на Лудогорец гостува тази вечер на чешкия Виктория в Пилзен в мач от футболния турнир Лига Европа. Срещата е от втория кръг на основната фаза, на втория по сила турнир на континента и ще бъде предавана по програма "Хоризонт" на БНР след новините в 22 часа. "Орлите" загубиха в Разград с 0:2 от Славия (Прага) в първия двубой, след което..

публикувано на 03.10.24 в 06:22
Игор Йовичевич

Игор Йовичевич: Тук сме, за да победим

Старши треньорът на Лудогорец – Игор Йовичевич, даде пресконференция преди двубоя срещу Виктория в Пилзен, в мач от втория кръг на основната фаза на турнира Лига Европа.  Хърватинът демонстрира оптимизъм, като смята, че разградчани са готови за победа. „Първите ми впечатления от организацията в клуба са много добри. Тя е на много високо европейско..

публикувано на 03.10.24 в 05:51

30 пилоти ще участват в първото състезание по офроуд в Северозападна България

Състезание по траялен офроуд ще се проведе следващата събота и неделя, 5 и 6 октомври, в монтанското село Мърчево. Проявата се организира за първи път на това място. 30 пилоти от цялата страна, и екипаж от Гърция, са заявили участие в проявата.  Състезанието е част от организацията за провеждане на европейско първенство по траялен офроуд в България..

публикувано на 02.10.24 в 13:46
Илия Груев-младши

Националът Груев с контузия в Англия

Футболистът на Лийдс Илия Груев получи контузия в коляното и бе сменен още в 19-ата минута по време на гостуването на Норич (1:1) в осмия кръг на Чемпиъншип. Българинът получи медицинска помощ на терена, но не успя да продължи участието си в мача. Подробности за състоянието засега не се съобщават. Груев е сред избраниците на националния селекционер..

публикувано на 02.10.24 в 06:19
Борусия вкара 7 гола на Селтик.

Гръмки победи за Дортмунд, Барселона, Сити, Интер и Брест в ШЛ

Борусия (Дортмунд) постигна гръмка победа със 7:1 над шотландския първенец Селтик (Глазгоу) и вече има 6 точки, както и най-добра голова разлика 10:1 след първите девет мача от втория кръг на Шампионската лига. Хеттрик за жълто-черните от Дортмунд постигна Карим Адейеми, а два гола добави лятното попълнение Серху Гираси. По веднъж се разписаха Емре Джан..

публикувано на 02.10.24 в 06:13