Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата опроверга публикация за обиск на детски център в Силистра

Снимка: БГНЕС

Прокуратурата и МВР опровергаха вчерашни публикации, че по време на посещението на главния прокурор Иван Гешев в Силистра за акцизни стоки е бил претърсван местен детски център. От пресслужбите на двете институции призовават медии за коректност при поднасяне на информацията за дейността им. 

Става дума за цитирана от редица онлайн издания публикация на изданието „Силистренски бряг“, пред което собственичката на местния детски център "Биберон" Пламена Тончева разказва, че представители на икономическа и криминална полиция са обискирали обекта ѝ. Търсени били акцизни стоки, но според твърденията ѝ не било открито нищо незаконно.

Днес от държавното обвинение уточняват, че провереният обект кафе-аперитив не е детски център, а питейно заведение, носещо идентично име с това на детски център. Проверяван, е защото по документи обектът е заявил, че продават акцизни стоки, а те подлежат на проверка.

Посещението на главния прокурор Иван Гешев в Силистра е част от продължаващата му обиколка на Апелативните райони в страната и по никакъв начин не е обвързано с проведената от икономическа полиция проверка в същия ден.

След тези уточнения от Дирекция „Публична комуникация“ към прокуратурата се противопоставят на опитите за манипулация чрез гръмки заглавия, които не отговарят на обективната истина, а от пресслужбата на МВР призовават да не подвеждат обществеността със спекулативни и неверни данни и твърдения.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Гешев обсъди с прокурори политически атаки срещу независимостта на съдебната власт

Главният прокурор Иван Гешев обсъди приоритетите на прокуратурата до края на годината с прокурори и служители от окръжните прокуратури в Добрич, Силистра и Разград.  Заедно с временно изпълняващия длъжността директор на Националната полиция..

публикувано на 11.08.20 в 16:03
ВИЖТЕ ОЩЕ

Утре е Ден на траур в Община Разлог заради смъртта на двамата пилоти

Община Разлог обяви 14 септември за Ден на траур в памет на двамата пилоти, които загинаха по време на тренировъчен полет край авиобаза "Граф Игнатиево". Загинали са двамата офицер-пилоти на катастрофиралия учебно-боен самолет Старши..

публикувано на 13.09.24 в 19:38
Снимката е илюстративна

Намерена е черната кутия на разбилия се до Граф Игнатиево учебно-боен самолет L-39

Намерена е черната кутия на разбилия се до Граф Игнатиево учебно-боен самолет L-39, съобщават от Министерството на отбраната. Данните от нея трябва да изяснят каква е причината за инцидента, при който загинаха майор Петко Димитров и старши..

публикувано на 13.09.24 в 19:26
Румен Гайтански

От "Алианс за права и свободи" номинират Румен Гайтански - Вълка за кандидат-депутат

Бизнесменът Румен Гайтански,   по прякор  Вълка, който в момента е следствения арест, ще бъде номиниран за кандидат-депутат от коалицията около Ахмед Доган - "Алианс за права и свободи" в Сливенски избирателен район. Това обяви пред БНР..

публикувано на 13.09.24 в 19:20
Румен Радев и Гордана Силяновска - Давкова

Президентите на България и РСМ обсъдиха отношенията между двете държави

Президентите на България и РСМ обсъдиха на среща в София отношенията между двете държави и всички спорни теми между София и Скопие.  Това потвърди след срещата на "Дондуков" 2 Гордана Силяновска - Давкова. На въпрос кога българите ще бъдат вписани в..

публикувано на 13.09.24 в 18:57
Димитър Иванов

Димитър Иванов: Не очаквам конфликтът в ДПС да бъде разрешен със силови средства

Не очаквам конфликтът в ДПС да бъде разрешен със силови средства. В България няма политически убийства - дори Андрей Луканов беше убит по икономически подбуди, а не по политически.   Това каза пред БНР Димитър Иванов, бивш ръководител на Шести отдел..

публикувано на 13.09.24 в 18:52

Радев със съболезнования за загиналите военнослужещи

Президентът Румен Радев изразява съболезнования на семействата, близките и колегите на загиналите военнослужещи при катастрофата.   Държавният глава е в постоянен контакт с Министерството на отбраната и ръководството на Военновъздушните сили и очаква..

публикувано на 13.09.24 в 18:13

Последният ремонт на шест от самолетите L-39 е бил в периода 2013-2016 г.

Учебно-бойният самолет L-39ZA е първата машина, на която се качват курсантите, за да се научат да летят и по-късно на изтребителите, припомня авиожурналистът Димитър Ставрев. Последният основен ремонт на шест от машините е бил в периода..

публикувано на 13.09.24 в 18:07