Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Симеон Щерев ще ръководи женския отбор на Русия

Симеон Щерев ще ръководи женския национален отбор по борба на Русия
Снимка: Архив

Симеон Щерев ще ръководи женския национален отбор по борба на Русия, съобщи в интервю за агенция ТАСС президентът на местната федерация Михаил Мамиашвили.

До този момент българинът заемаше и поста старши треньор на отбора.

Той постъпи в щаба през пролетта на 2019 година, като тогава ръководител беше Магомед Алиомаров.

Той обаче почина на 13 май заради усложнения от коронавируса.

"Ръководството на женския национален отбор по борба на Русия е възложено на Щерев.

Все още няма назначен старши треньор", каза Мамиашвили.

61-годишният Щерев е световен и трикратен европейски шампион.

Той има и бронзов медал от Сеул 1988.

В последствие Щерев спечели два пъти анкетата за най-добър треньор на България през 2010 и 2011, когато работеше със Станка Златева.

След като бе привлечен в националния отбор на Русия, Щерев помогна за два златни, един сребърен и два бронзови медала на световното първенство през 2019.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Владимир Петков и Давид Костадинов

Българи влязоха в основната схема на турнира по тенис на маса в Панагюрище

Владимир Петков и Давид Костадинов се пребориха за място в основната схема на международния турнир по тенис на маса в Панагюрище с награден фонд 40 хиляди долара, след като надвиха Стоян Сариев и Ерен Бекир с 3:2 гейма в квалификациите. Петков и Костадинов взеха първите два гейма след 11:8 и 11:9, но представителите на "Стоянстрой" Пловдив..

публикувано на 13.09.24 в 06:11
Рафаел Надал се оттегли от

Надал се оттегли от отборния турнир Лейвър къп

Испанският тенисист Рафаел Надал се оттегли от участие в отборния турнир Лейвър къп през следващата седмица и ще се съсредоточи върху възстановяването си, съобщава агенция Ройтерс. Той игра за последно на Олимпиадата в Париж и пропусна Откритото първенство на САЩ, тъй като не беше във форма. Носителят на 22 титли от Големия шлем обаче..

публикувано на 13.09.24 в 05:56
Калояна Налбантова

Калояна Налбантова продължава с успехите в Белгия

Участничката на олимпийските игри в Париж 2024 и европейска шампионка за девойки Калояна Налбантова постигна втора поредна победа и се класира за четвъртфиналите на единично жени на международния турнир по бадминтон от сериите "International Challenge" в Льовен (Белгия). Поставената под номер 3 в основната схема българка спечели срещу Петра..

публикувано на 13.09.24 в 05:50
Българите постигнаха нови победи на шахматната олимпиада

Нови победи за отборите ни на шахматната олимпиада

Националните отбори на България при мъжете и жените запазиха стопроцентовия си актив на 45-ата олимпиада по шахмат в Будапеща. Във втория кръг мъжете, водени от старши треньора Кирил Георгиев, победиха тима на Албания с 3,5:0,5 точки, докато жените, водени от Петър Г. Арнаудов, се справиха с Египет със същия резултат. Момчил Петков даде..

публикувано на 13.09.24 в 05:46
Адриан Андреев

Адриан Андреев отпадна във втория кръг на турнира в Шчечин

 Адриан Андреев отпадна във втория кръг на турнира по тенис на клей в Шчечин (Полша) от сериите "Чалънджър", който е с награден фонд 148 625 евро.  Той отстъпи на германеца Даниел Алтмайер с 6:4, 3:6, 4:6.  С отпадането във втория кръг Андреев заслужи 2 420 долара от наградния фонд и осем точки за световната ранглиста, в която заема 203-о място...

публикувано на 12.09.24 в 20:12

ЦСКА София ще приеме Берое в Благоевград

ЦСКА ще приеме Берое на стадион "Христо Ботев" в Благоевград в мач от 9-ия кръг на Първа лига, потвърди Спортно-техническата комисия на БФС. "Червените" домакинстват на стадион "Васил Левски" заради реконструкцията на клубното съоръжение "Българска армия", но Националният стадион е затворен този месец заради провеждане на мащабните концерти на Ед..

публикувано на 12.09.24 в 18:45
Николай Желязков - старши-треньор на ВК Левски

Николай Желязков: Направихме грешки на начален удар с Войводина, но се справихме добре

Треньорът на волейболния Левски София Николай Желязков говори след двете победи на тима му в контролите със сръбския Войводина Нови Сад. “Смятам, че като първи такива контролни мачове и проверки - бяха изключително полезни, тъй като ни дадоха една отправна точка в какво състояние сме. Някои от момчетата са от една седмица, от десет дни с нас, така че..

публикувано на 12.09.24 в 17:52