Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протест пред посолството на Беларус в подкрепа на промените в страната

Протестиращи се събраха пред посолството на Беларус в София за да изразят подкрепа за промените в страната. Чуха се и  призиви за нови избори страната, след като за шести пореден път Александър Лукашенко стана президент.

"Да протестирам против това, което става в Беларус! Някаква ЧК-истка върхушка е окупирала всичко и на пуска въобще властта! Ние знаем как е, защото сме преживели това нещо", сподели един от протестиращите пред БНР. 

"Аз съм тук да изразя мнението си, че не съм съгласна с насилието, което виждаме в Беларус в момента. Така не може ", допълни друга.

На мястото е и лидерът на "Да! България" Христо Иванов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗП ще санкционира с до 30 000 лева фирмата, разпространяваща енергийния прах, рекламиран от Диона

Комисията за защита на потребителите ще санкционира с до 30 000 лева фирмата, разпространяваща енергийния прах, рекламиран от певицата Диона в Instagram. Рекламата на енергийния продукт предизвика вълна от възмущение в социалните мрежи. Причина за санкцията, че липсва информация за адреса на търговеца и форма за отказ от поръчката.  От КЗП са..

публикувано на 28.08.24 в 17:17
Руслан Трад

Руслан Трад: Китай има интереси в Афганистан заради ценни суровини

Компании започват да работят на терен в Афганистан. Най-силно присъствие, след изтеглянето на западната коалиция, е на Китай и Руската федерация, която има пълен достъп до Афганистан и директни контакти с талибаните. Това коментира в интервю пред БНР Руслан Трад. Той каза, че талибаните изпращали делегации в Русия, въпреки че са признати..

публикувано на 28.08.24 в 17:03

Още едно населено място в община Чипровци мина на воден режим

Още едно населено място в община Чипровци мина на воден режим. Заради сушата до сега в 12 села на територията на област Монтана има нарушено водоподаване. Железна е четвъртото село в община Чипровци, което е засегнато от липсата на вода. Чешмите остават сухи от 17 до 7 часа сутринта.  За общинския център ще се решава какъв ще бъде..

публикувано на 28.08.24 в 16:54

НЗОК ще уведомява за протоколите за скъпи лекарства и помощни средства по телефона или онлайн

От 2 септември Здравната каса ще уведомява пациентите за протоколите им за скъпи лекарства, които се заплащат от НЗОК, както и за помощните средства на хора с увреждания за издадените ЛЛК протоколи и заявления със съобщение по телефона или чрез онлайн платформата "Вайбър". SMS и "Вайбър" известяването е пилотен проек на НЗОК, който ще бъде разширен..

публикувано на 28.08.24 в 16:42
Мехмед Юмер

Мехмед Юмер: Автентичността и каузата в ДПС отдавна са избутани от капитала

Волята на почетния председател Ахмед Доган стои над волята на оперативните органи в ДПС. Така журналистът Мехмед Юмер определи вчерашното събиране на ДП-Доган решението да се изключи  Делян Пеевски. В интервю пред БНР Юмер той коментира, че автентичността на ДПС и каузата отдавна са изместени от капитала. "Това, което наблюдаваме..

публикувано на 28.08.24 в 16:31
Тереза Рибера

Испания номинира министъра на енергетиката и околната среда Тереза Рибера за свой еврокомисар

Испания е номинирала министъра на енергетиката и околната среда Тереза Рибера за свой еврокомисар, предаде Ройтерс, като се позова на обществената информационна агенция EFE. От кабинета на премиера Педро Санчес е било изпратено официално писмо с предложение 55-годишната Рибера да бъде назначена в новата Европейска комисия, ръководена от Урсула фон дер..

публикувано на 28.08.24 в 16:27

Ловци от Треклянско попаднали на група мигранти към границата със Сърбия

Ловци от Треклянско попаднали на група мигранти при излет в района на селата Горни кортен и Злогош, разказа за БНР хора от ловната дружинка. Сред петнадесетината имало и момчета на тийнейджърска възраст. Дружинката ловувала за пъдпъдици, когато от храстите изкочили група мигранти, изплашени от стрелбата. До инцидент не се стигнало. Мъжете..

публикувано на 28.08.24 в 16:24