Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Всеки град заслужава своя летен фестивал, а София - Sofia Summer Fest 2020.


Казват, че това, което може да ти се случи между юни и август, през другото време от годината е невъзможно. Нагласите се променят, усещането за цветове, възприятието на вкусове, установено е, че хората експериментират много повече през лятото, отколкото през есента,  дори филмите, които избираме да гледаме са  по-различни от тези, на които се отдаваме през зимата – на дивана или пък в киносалона.

Sofia Summer Fest ще отвори сетивата ви за градски приключения. В продължение на месец и половина ще се насладите на завладяващи филми, интересни театрални постановки, качествена музика, апетитна храна и повече от 50 вида вкусна и пивка бира!   

Продуцентът Борислав Чучков е един от организаторите и в интервю за „Време за живот“ сподели:

„Тук са замесени Мира Сталева, Стефан Китанов, екипът на София Филм Фест, брат ми Виктор Чучков, доста кинаджии сме се събрали. Филмовата програма е създадена от „Purple Rain“. Съобразихме се с това, че фестивалът ще бъде на открито и че преживяваме през последните месеци един труден период. Избрахме по-леки филми, в комедийния жанр или в посока изкуство, както ще представим и основна част от  документалния фестивал на Найо Тицин.  Зрителите ще гледат прекрасните  сръбски комедии „Когато порасна, ще стана кенгуру“ и „Малкият буда“. В четвъртък ще открием с филма за футболната легенда Пеле. Избрахме точно него, защото е документален, но доста увлекателен филм, драматургично е като игрален , държи те и те води през цялото време. Това е филм с много международни награди, а и Пеле е една легенда“

Ще има представления и за най-малките. Основен партньор за детските спектакли е театър „Възраждане“.

„Много интересна ще бъде програмата. Изстрелвам още имена, за да придобият хората по-голяма представа какво да очакват. Стефан Вълдобрев ще представи своята книга и след това ще има прожекция на филма му „Манчестър Юнайтед“, ще видите „Горката Франция“ с участието на Александър Кадиев, Катерина Евро и Фахрадин Фахрадинов, едно невероятно представление на Театър 199 -  „Приятно ми е Ива“.

Концертите на  Д2 и Акага са част от музикалната програма на  Sofia Summer Fest, а в лицето на Григовор и Жлъч ще чуете бързи рими, силни послания и смислени хип-хоп текстове, далеч от онези за колите и жените. Всички почитатели на класиката  ще се насладят на талантите  от  камерен оркестър „Софийски солисти“.

„На 25-ти август ще има концерт на Иво Димчев – един страхотен артист, който след като направи  концерти в  къщите на хората, както  и в колата си, сега е време да се развихри  на голяма сцена. Вложихме много от себе си, за да направим този фестивал и ще се радваме хората да дойдат и да споделят този миг с нас.“


https://www.facebook.com/sofiasummerfest

Чуйте интервюто на Радослава Топалова с Борислав Чучков.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Есенните "Дни на музиката в Балабановата къща" започват в Пловдив

На 18 септември в Епископската базилика на Филипопол от 18:30 ч. ще бъде първият концерт от есенното издание на фестивала "Дни на музиката в Балабановата къща". Откриването е поверено на духовия квинтет "Пилекадоне", а солисти са оперната певица Светлина Стоянова и джаз пианистът Константин Костов - и двамата с успешна международна кариера. Мотото на..

публикувано на 18.09.24 в 16:54

Радиооркестърът отбелязва с концерт Деня на независимостта на България

На 18 септември в Софийската национална опера и балет от 19:00 ч. ще се състои празничен концерт в чест на Деня на независимостта на България. Поканата за него е от Българското национално радио и сдружение „Реформ Юнион Клуб“, които отбелязват празника за втора поредна година, а на сцената ще бъде Радиооркестърът със своя главен диригент Константин..

публикувано на 18.09.24 в 15:27

Пламен Сивов представи новия си албум "Небе и хляб"

Пламен Сивов е поет с китара , известен с участието си в групата "Точка БГ" и носител на множество награди за поезия и музика. Поводът за гостуването му е петият му самостоятелен албум, озаглавен "Небе и хляб" , в който Сивов представя 10 авторски песни за пиано и глас , създадени в сътрудничество с пианиста Самуел Ефтимов .   Албумът..

публикувано на 18.09.24 в 14:30

Левон Манукян: Разград заслужава да има качествен културен живот

След продължителен период на криза Разградската филхармония „Проф. Димитър Ненов“ се възстановява и през новия сезон ще бъде част от Театрално-музикалния и филхармоничен център в града. Негов директор в момента е диригентът Левон Манукян, който разкри сериозните си намерения да работи както за укрепване на състава на оркестъра и трупата на театъра,..

публикувано на 16.09.24 в 19:06
Мистериите на Хухла

Българи, гърци и турци ще се надиграват, надпяват и надсвирват на фестивала "Мистериите на Хухла"

Фестивалът "Мистериите на Хухла" се разширява териториално и времево. В мистичното ивайловградско село ще се срещнат представители на три етноса – българи, гърци и турци. Те ще се надсвирват, надиграват, надпяват и надприказват в продължение на три дни – от 21 ви до  23 – ти септември. Иван Бунков, инициатор и организатор на "Мистериите на..

публикувано на 16.09.24 в 12:40
Част от основния актьорски състав в

"Шогун" в очакване на триумф на наградите "Еми"

Новата телевизионна адаптация на романа "Шогун" на писателя Джеймс Клавел се очаква да триумфира на американските награди "Еми" - телевизионният еквивалент на "Оскарите". Церемонията ще се състои в Лос Анджелис тази нощ българско време. Наградите "Еми" ще бъдат връчени за 76-и път и се очаква за първи път носителят на най-престижната..

публикувано на 15.09.24 в 08:54

Новият албум на пианиста Иван Янъков вече е на световния пазар

От днес, 13 септември, на световния музикален пазар излиза най-новият албум на българския пианист Иван Янъков . В него са включени произведения за соло пиано от Цезар Франк, Йозеф Хайдн и Сергей Рахманинов.  Изпълнителят споделя, че това е музика, която познава отдавна, но сега се връща към нея, за да я изработи в детайли и да я представи студийно...

публикувано на 13.09.24 в 16:50