Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Намаляват случаите на заразени с коронавирус във Варна

Във Варна има трайна тенденция за намаляване на случаите на заразени с коронавирус през последните 10 дни.

Това коментира д-р Дочка Михайлова, директор на РЗИ. Тя посочи, че има достатъчно свободни легла в здравните заведения за евентуално лечение за пациенти с коронавирус, които проявят симптоми:

"Към момента заразените за Варна-област са 1187, като излекуваните са 720. Те също се увеличават. На домашно лечение имаме 409 човека. Починалите са 29, а хоспитализираните 37. Ресурс има", увери д-р Дочка Михайлова.

Междувременно областният управител на Варненска област Стоян Пасев каза, че са приключили проверките на домове за възрастни хора във Варна и региона за спазване на мерките за дезинфекция и контрол, няма нови огнища на зараза и ситуацията е под контрол.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Венко Сабрутев

Венко Сабрутев: УС на БНБ може би иска да отстрани потенциален кандидат за служебен премиер

Отстраняването на Андрей Гюров като подуправител на БНБ е опит да се отстрани потенциален министър-председател на служебно правителство. С такава теза излезе депутатът от ПП-ДБ Венко Сабрутев: "Правят впечатление обаче усилията на БНБ да вземат решение преди Административният съд да се произнесе и тук ключовият въпрос е защо толкова много..

публикувано на 17.07.24 в 10:35

КНСБ: 2615 лева са нужни за издръжката на семейство с дете

1453 лева е необходимият месечен доход за издръжка на един работещ, който живее сам, а за тричленно семейство от двама възрастни с едно дете сумата е 2615 лева. Това сочат най-новите данни на Института за социални и синдикални изследвания на КНСБ за второто тримесечие на годината.  За първи път от 2013-а година насам доходът за издръжка намалява в..

публикувано на 17.07.24 в 10:34

Белгия подписа с Украйна споразумение за възстановяване на щетите от войната

Премиерите на Белгия Александер де Кро и на Украйна Денис Шмигал са подписали споразумение за сътрудничество в усилията за възстановяване на щетите, причинени от руското военно нападение, съобщиха белгийски медии, цитирани от БТА. Споразумението е било сключено на среща онлайн и влиза в сила от днес. Предвижда се в следващите четири години Белгия да..

публикувано на 17.07.24 в 10:29
Момче се охлажда във фонтан в Атина, 12 юни 2024 г.

Гръцките власти с предупреждение за жегите и опасността от пожари

Областите до границата с България са с изключително висок риск от пожари, предупредиха гръцките власти. Днес и утре са критични дни с много високи температури, които ще достигнат, а на места и ще преминат 43 градуса. Червен код за горещини в цялата страна, температури до 43° Към туристите отново има препоръка да не остават на плажа в обедните..

публикувано на 17.07.24 в 10:21
Съпредседателите на ДПС Джевдет Чакъров и Делян Пеевски.

Разцепление в ДПС и по въпроса за разговори с ПП-ДБ

Изключените от ПГ на ДПС са готови да участват в разговор с ПП-ДБ, макар че имат критики към подхода им да водят разговори за законодателна програма, преди да са получили втория мандат - за разлика от останалите в парламентарната група, които са твърдо против диалог с втората политическа сила. Съпредседателят на партията Джевдет Чакъров..

публикувано на 17.07.24 в 10:17
Външният министър на Унгария Петер Сиярто.

Унгарският външен министър: Работим за още една среща на високо равнище за мир в Украйна

Унгарският външен министър Петер Сиярто каза, че се работи по организирането на още една среща на високо равнище за мир в Украйна. В интервю за руската агенция "Новости" Сиярто отхвърли критиките към Будапеща относно посредничеството ѝ за мир между Киев и Москва. Шарл Мишел отхвърли призива на Орбан за преосмисляне на политиката на ЕС..

публикувано на 17.07.24 в 10:14

Главчев: За денонощие службите са реагирали на 250 сигнала за пожари, ликвидирани са 204

Само за последното денонощие пожарните служби са реагирали на 250 сигнала за пожари, като са ликвидирани 204 от тях, няма жертви и опасност за населените места. Това подчерта служебният министър-председател Димитър Главчев по време на изслушването в парламента за ситуацията с пожарите . Главчев увери, че екипите на "Пожарна безопасност",..

публикувано на 17.07.24 в 10:09