Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Ямбол откриват кризисен център за жертви на насилие

Снимка: Фондация „АМЕ“

В Ямбол ще бъде изграден Кризисен център за предоставяне на социални услуги на деца и възрастни, станали жертва на насилие. Проектът е финансиран със средства по Оперативна програма региони в растеж, информира кореспондентът ни .

В кризисния център ще се работи както с деца, така и с възрастни, пострадали от насилие, станали жертва на трафик или друга форма на експлоатация. Стойността на проекта е близо 706 000 лева, като 600 000 лева са осигурени по програма "Региони в растеж". 106 000 лева са от Държавния бюджет. Центърът ще бъде изграден по всички изисквания за достъпна екологична среда, се посочва в проектното предложение.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Заради глобалното затопляне в Антарктида се появяват все повече растения

Заради глобалното затопляне в Антарктида се появяват все повече растения, показва проучване на екип от учени, публикувано в американското списание "Нейчър". Анализ на сателитни данни е установил, че през 1986 г. растителността е било по-малко от 1 кв. км, докато през 2021 г. тя вече е покривала близо 12 кв. км. Разпространението на растения..

публикувано на 06.10.24 в 17:01

Спряно е движението на влаковете между станциите "Сливница" и "Обеля" по Линия 2 заради наводнение

Във връзка с авария на магистрален водопровод в район "Връбница" временно е спряно движението в участък на метрото между станциите "Сливница" и "Обеля" по Линия 2, съобщават от пресцентъра на Столичната община. Осигурен е заместващ автобус, който се движи от метростанция "Сливница", по бул. "Панчо Владигеров", "Обелски път" до станция..

публикувано на 06.10.24 в 16:52

В община Сапарева баня таксата за битови отпадъци догодина ще се увеличи

Такса "смет" в Сапарева баня се очаква да бъде увеличена догодина. Според кмета повишените разходите налагат увеличение на таксата до пет пъти. Причината е в увеличаващите се все повече средства за сметосъбиране заради многото туристи и строителството.  Годишно сметосъбирането в общината се дофинансира с около 500 хил. лева. Община..

публикувано на 06.10.24 в 16:45

Проиранската "Ислямска съпротива" в Ирак атакува израелски цели

Още една групировка е извършила атаки по израелски цели. Проиранската "Ислямска съпротива" в Ирак, която е съюзник на "Хизбула" в Ливан и на "Хамас" в Ивицата Газа, съобщи, че е изстреляла дронове срещу три цели на окупираните от Израел Голански възвишения в Сирия, предаде Би Би Си. Малко преди това израелският министър на отбраната Йоав..

публикувано на 06.10.24 в 16:14

Жители на с. Бреница на протест, затвориха участък от пътя Кнежа - Долни Дъбник

Жители на плевенското село Бреница затвориха днес участък от пътя Кнежа – Искър – Долни Дъбник в знак на протест заради проблеми с водоснабдяването. Те се събраха на изхода на Кнежа в посока Плевен. По този начин жителите на Бреница искат да се обърне внимание на техния проблем с безводието, който е от години. Те издигнаха плакати с призиви "Искаме..

публикувано на 06.10.24 в 15:58
Аналена Бербок

Германия потвърди подкрепата си за Израел в навечерието на годишнината от нападението на "Хамас"

Ден преди годишнината от клането на терористичната организация „Хамас“ в Израел, Германия потвърди подкрепата си за Израел. В същото време в цялата страна се провеждат пропалестински и произраелски протести и се стигна до сблъсъци. Германската министърка на външните работи Аналена Бербок потвърди днес германската солидарност преди..

публикувано на 06.10.24 в 15:21
Районен прокурор Владимир Радоев.

Четири обвинения за румънски гражданин, хванат да сече незаконно на дунавски остров

Районната прокуратура в Плевен поиска "задържане под стража" за румънския гражданин, арестуван на българска територия за незаконна сеч на остров край град Никопол. Случаят е от 3 октомври, когато е извършена специализирана полицейска операция за установяване на незаконна сеч на остров Средняк в река Дунав. При акцията единият от нарушителите е..

публикувано на 06.10.24 в 15:15