Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спецсъдът прекрати досъдебното производство срещу Панайот Рейзи и още четирима души

| обновено на 08.09.20 в 16:58
Панайот Рейзи
Снимка: БГНЕС

Специализираният наказателен съд прекрати образуваното досъдебно производство срещу бившия кмет на Созопол Панайот Рейзи и четирима други обвиняеми.

Делото се връща на спецпрокуратурата за изясняване на факти и обстоятелства.

Съдът счете, че обвинителният акт е непълен, като няма доказани елементи за извършено престъпление лично на всеки от обвиняемите. Мярката за неотклонение подписка, обаче, остава и за петимата.

Панайот Рейзи коментира при излизане от съдебната зала:

"Днеска се е родила Богородица и това, което се случи тука, показва правотата на живота. Това е. Много слаба работа на прокуратурата. Налице е, всичко е точно.

Остава обаче мярката "подписка", нормална мярка.

Аз с моите адвокати коментирах по-добре е да не го прекрати съдията. Много процесуални грешки. Няма как. Ще дойде ден, ще разберете истината".

Панайот Рейзи беше отстранен от длъжността кмет на Созопол през март 2019 г.

Името му се свърза и със строежа на подпорната стена в местността Алепу.

Софийската градска прокуратура повдигна обвинението през март миналата година, посочвайки, че между 2014 и 2017 година длъжностните лица от администрацията на Общината са присвоили близо 2 млн. лева чрез възлагане на строително-монтажни и строително-ремонтни дейности на различни търговски дружества.

Въпросните фирми обаче били собственост на социално слаби хора. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Панайот Рейзи

Панайот Рейзи на съд за присвояване на пари чрез фиктивни ремонти

Бившият кмет на Созопол Панайот Рейзи отива на съд за присвояването на над 2 млн. лева чрез фиктивни ремонти. Във внесения в Софийския градски съд обвинителен акт са включени още четирима души, сред които е и бившата главна счетоводителка..

публикувано на 07.07.20 в 16:14
ВИЖТЕ ОЩЕ

Руските войски са превзели град Украинск в Донбас

Руските войски са превзели град Украинск в Донбас, твърдят от министерството на отбраната в Москва. От украинския генерален щаб не потвърждават тази информация, а в сводката си от тази сутрин съобщават, че боевете в района продължават.  До войната..

публикувано на 17.09.24 в 21:00
Бойко Борисов

Бойко Борисов: Ресорът, който получи Екатерина Захариева, е важен за България

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов беше категоричен, че ресорът, който получи Екатерина Захариева, е важен за България. Той напомни, че кандидатурата на Захариева е предпочетена през тази на "Продължаваме промяната - Демократична България". "Така ли се дава на..

публикувано на 17.09.24 в 20:13
Снимката е илюстративна.

Човек е загинал при пожар в столичния квартал "Младост 3"

Човек е загинал при пожар в София.  Сигналът за инцидента в столичния квартал "Младост 3" е получен във вечерните часове. От Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" уточниха, че става въпрос за пожар в апартамент. На място са били..

публикувано на 17.09.24 в 20:07
Вицепрезидентът Илияна Йотова.

Вицепрезидентът изрази разочарование от ресора, определен за България в новата ЕК

Вицепрезидентът Илияна Йотова пожела успех на кандидата за български еврокомисар Екатерина Захариева. При разпределението на ресорите в новата Еврокомисия България получи "Стартиращи предприятия, изследвания и иновации". Йотова изрази разочарование..

публикувано на 17.09.24 в 20:05
Снимката е илюстративна.

Голям пожар в рафинерия в Гърция, служителите са евакуирани

Огромен пожар в рафинерия  на гръцката компания "Мотор Ойл" гори  в района на град Агиос Теодорос, който се намира на около 60 км югозападно от Атина, съобщават местни медии. В гасенето участват 17 противопожарни автомобила и 47 огнеборци. На място..

публикувано на 17.09.24 в 19:48
Владимир Малинов

"Булгартрансгаз" и ЕСО ще бъдат отделени в нов холдинг към Министерството на енергетиката

Държавните оператори "Булгартрансгаз" и Електроенергийният системен оператор ще бъдат отделени в нов холдинг към Министерството на енергетиката, съобщи служебният министър Владимир Малинов пред депутати. Промяната е съгласувана с Европейската комисия и ще..

публикувано на 17.09.24 в 19:34
Протоколът за увеличение на капитала на

Капиталът на "Български пощи" се увеличава с 50 милиона лева

Капиталът на "Български пощи" ще бъде увеличен с 50 милиона лева. Тази стъпка е важна за оздравяването, подобряването на ликвидността и платежоспособността на дружеството, поясняват от Министерството на транспорта и съобщенията.  С увеличаването на..

публикувано на 17.09.24 в 19:26