Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сцесъдът отмени домашния арест на ЛиЛана

Лиляна Деянова (ЛиЛана)
Снимка: БГНЕС

Специализираният наказателен съд отмени домашния арест на певицата Лиляна Деянова. След нейна жалба магистратите й наложиха най -леката мярка за неотклонение "подписка".

Известната като ЛиЛана беше арестувана в края на април. Остана под стража до август, когато Спецапелативният съд й определи домашния арест.

Първоинстанционният наказателен съд обаче смята, че тази мярка вече не е подходяща. Прокуратурата пък ще протестира решението, а дотогава Деянова няма да може да напуска дома си.

Според прокуратурата, няколко фирми, контролирани от Лиляна Деятона, са получили европейски средства, като декларирали покупка на един и същ софтуер от юридическо лице, регистрирано в чужбина, което не е осъществявало търговска дейност.

Към наказателна отговорност заедно с Деянова са привлечени и нейният брат - известният бийтбоксър Александър Деянов-Скилър, както и съдружникът ѝ Мартин Димитров.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Първата ваксина срещу рак на белия дроб вече се тества с пациенти

Започнали са изпитания с пациенти на първата ваксина в света срещу рак на белия дроб. Според експерти препаратът има потенциала да спаси хиляди животи.  Ракът на белия дроб причинява около 1 милион и 800 хиляди смъртни случая годишно. Това е видът рак, който отнема живота на най-много хора. Оцеляването на пациентите е особено трудно в по-напредналите..

публикувано на 24.08.24 в 05:24
Робърт Кенеди-младши обявява края на кампанията си.

Робърт Кенеди-младши спря кампанията си и подкрепи Доналд Тръмп

Робърт Кенеди-младши обяви, че преустановява кампанията си за държавен глава на Съединените щати. Той е син на сенатор Робърт Кенеди и племенник на американския президент демократ Джон Кенеди, убит при покушение. Кенеди-младши опитваше да спечели надпреварата като независим кандидат, но сега планира да подкрепи номинирания от Републиканската партия Доналд..

публикувано на 24.08.24 в 05:14

Няма да има обвинения срещу британски политици, правили залози за общите избори

Британската полиция обяви, че няма да повдига никакви обвинения за неправомерно поведение на обществена служба срещу политически фигури, които потенциално са използвали вътрешна информация, за да правят залагания за датата на общите избори. Разследването започна, след като вестник "Гардиън" разкри, че Крейг Уилямс, който беше парламентарен личен..

публикувано на 24.08.24 в 04:47
Прилагане на орална ваксина срещу полиомиелит в Пакистан.

В Газа е регистриран първи случай на полиомиелит от 25 години насам

В Ивицата Газа беше регистриран първи случай на детски паралич за последните 25 години, съобщиха представители на ООН, цитирани от Би Би Си. Десетмесечно бебе е с парализа на единия крак, след като се е заразило с полиомиелит. Състоянието му вече е стабилно. Бебето обаче не е било ваксинирано срещу болестта. Полиовирусът е силно заразен и най-често се..

публикувано на 24.08.24 в 04:31
Бурята

Бурята "Лилиан" причини нарушения в транспорта и прекъсвания на тока в Обединеното кралство

Бурята "Лилиан" вилнее със силни ветрове и проливен дъжд в части от Обединеното кралство, причинявайки нарушения на транспорта и прекъсвания на тока, както и главоболия за организаторите на големия музикален фестивал в Лийдс. Мощните ветрове със скорост от 110 километра в час принудиха организаторите на фестивала в Лийдс да затворят три сцени, докато..

публикувано на 24.08.24 в 02:33

Трима души са загинали при атака на фестивал в Золинген

Трима души са загинали, а четирима са със сериозни травми след атака на фестивал в западногерманския град Золинген, съобщиха от полицията. Заподозреният за нападението е избягал и се издирва.  По-рано немската информационна агенция ДПА цитира неназовани полицейски източници, според които атаката е била извършена с нож. Според сайта на изданието "Билд"..

публикувано на 24.08.24 в 02:23
Джо Байдън и Бенямин Нетаняху

Axios: Байдън е поискал от Нетаняху да изтегли войските от границата между Газа и Египет

Твърди се, че президентът на Съединените щати Джо Байдън е призовал израелския премиер Бенямин Нетаняху да нареди частично изтегляне на израелските войски от "Филаделфийския коридор", тясна ивица земя между Газа и Египет, казаха през новинарския сайт Axios лица, запознати с въпроса. Според същите източници президентът на САЩ е поискал от..

публикувано на 23.08.24 в 21:24