Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ученици от плевенско село имат нужда от помощ

Снимка: ЕПА/БГНЕС

35 деца от плевенското село Върбица се нуждаят от помощ, за да продължат да учат спокойно. Те са възпитаници на начално училище „Отец Паисий“.

Преподавателите от началното училище се обърнаха с молба за помощ. Тонка Иванова, начален учител:

„От 1970 година в училището учат деца от различни етноси, преобладават деца от социално слаби семейства. Преподавателите се опитват да намерят спонсори за дрехи, обувки, отопление, храна. Сега се нуждаем от дрехи, учебни пособия, хранителни продукти, ако е възможно и таблети“.

През седмицата децата спят в спални, които се намират в сградата на учебното заведение. Те са от 1-ви до 4-ти клас.

За контакт с училището вижте ТУК

Повече по темата можете да чуете в звуковия файл. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Н. Пр. Анатол Чебук

Посланикът на Молдова Н. Пр. Анатол Чебук: България е силен поддръжник на нашата евроинтеграция

"В лицето на България имахме силен поддръжник на нашия курс към евроинтеграция ." Това казва пред БНР Н. Пр. Анатол Чебук, посланик на Молдова у нас, чийто мандат изтича. "Република Молдова иска да стане част от това голямо европейско семейство до 2030 г.", декларира той и съизмерва пълноправното членство със "сигурност и добавена..

публикувано на 29.08.24 в 10:26
Еманюел Макрон по време на речта му в Сорбоната, 25 април 2024 г.

Макрон на официално посещение в Сърбия

Президентът на Франция Еманюел Макрон пристига тази вечер на официално посещение в Сърбия по покана на сръбския си колега Александър Вучич. Вучич вече съобщи, че с Макрон ще бъде подписано споразумение за купуване на 12 изтребителя "Рафал" от Франция "Това ще означава огромен напредък във военната подготвеност и военната мощ на Сърбия, в..

публикувано на 29.08.24 в 10:01
Институт по лозарство Плевен

Ден на отворените врати в Института по лозарство и винарство в Плевен

В Института по лозарство и винарство в Плевен организират Ден на отворените врати.  На традиционната изложба в Института ще бъда представени нови десертни сортове грозде. Организира се съвместно с Аграрния университет в Пловдив, Института по земеделие и семезнание "Образцов чифлик"-Русе, Института по земеделие - Кюстендил.  Посетителите ще..

публикувано на 29.08.24 в 09:58
Горящ петролен танкер след нападение на хутите, януари 2024 г.

Гърция иска европейска помощ за изтегляне на горящ в Червено море танкер

Йеменските хути се съгласиха да допуснат аварийни екипи и спасителни кораби до гръцкия танкер, който гори в Червено море. За това съобщиха от мисията на Иран в ООН. Гърция поиска европейска помощ за изтегляне на платформата, която превозва над 150 000 тона петрол. Гърция поиска европейска помощ за изтегляне на горящия в Червено море танкер...

публикувано на 29.08.24 в 09:55

Отзвук в САЩ по темата с ЛГБТ пропагандата у нас. Сънародници коментират

Промените в Закона за предучилищното и училищното образование напомниха на мерки, предприети на места в Съединените щати. Могат ли да се правят паралели между законодателствата на двете страни и как представители на българската общност в Америка разчитат случилото се в България? Лилия Хаджииванова е помощник-директор на Центъра по сексуално..

публикувано на 29.08.24 в 09:29
Ахмед Доган

Доган не е собственик на лятното имение в лесопарк "Росенец"

По документи и според официалните регистри почетният председател на ДПС Ахмед Доган не е собственик на лятното имение в лесопарк "Росенец". От справка в Имотния регистър става ясно, че собственик на имота е дружеството с ограничена отговорност "Хермес солар". Негов управител е Данаил Папазов, бивш министър на информационните технологии,..

публикувано на 29.08.24 в 09:13
Павел Дуров

Освободиха създателя на Telegram срещу 5 милиона евро

Френските власти освободиха от ареста създателя на Telegram Павел Дуров срещу гаранция от 5 милиона евро. Собственикът на "Телеграм" Павел Дуров пред френски съд след четири дни арест Милиардерът няма право да напуска Франция и два пъти седмично трябва да се явява пред полицията.  Петима френски съдии решиха да дадат ход на официалното..

публикувано на 29.08.24 в 09:12