Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пиронкова: Дали ще участвам на Фед къп? Рано е да се каже!

Снимка: Пресклуб България

Цветана Пиронкова беше наградена като Спортист на месец септември в анкетата на Пресклуб България. Тенисистката, която след завръщането си на корта достигна до четвъртфиналите на Откритото първенство на САЩ, събра 19 гласа от 20 възможни във вота на спортните медии. Един глас получи лекоатлетката Габриела Петрова, която спечели два златни медала на Балканиадата.

За плановете си в близко бъдеще Пиронкова заяви, че планира следващото й участие да е на Аустрелиън оупън, стига турнирът да се проведе.

По повод на завръщането й за двубоите от Фед къп беше уклончива, без да отговори твърдо с „да“, но допълни, че редовно общува с капитана на женския национален отбор Дора Рангелова.

За женския тенис след тригодишно отсъствие коментира, че го намира на същото ниво, на което е бил и преди.

Цвети призна, че маркетингът, с който се занимава от няколко години и налагането на своя марка екипировка е нейна отдавнащна мечта и допълни, че предстои пускането и на мъжка линия.

Повече от Цветана Пиронкова можете да чуете в звуковия файл.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Хари Кейн вкара четири гола

Кейн вкара 4 гола за разгром на Байерн, Реал стартира с успех

Хари Кейн вкара четири гола за разгромната победа на Байерн (Мюнхен) с 9:2 срещу хърватския шампион Динамо (Загреб) на старта на новия формат на Шампионска лига.  Нападателят вкара три гола от дузпи и един от игра и се превърна в най-резултатният английски футболист в Шампионска лига с 33 гола.  Кейн има общо 53 гола в 50 мача, откакто..

публикувано на 18.09.24 в 00:27
В името на шоуто Григор Димитров победи Новак Джокович

В името на шоуто Григор Димитров победи Новак Джокович

Най-добрият български тенисист Григор Димитров победи олимпийския шампион на сингъл от Игрите в Париж 2024 Новак Джокович в демонстративен мач в София, организиран от Фондация "Григор Димитров".  Срещата завърши при резултат 6:4, 2:6, 10:6 за Димитров. Над 13 хиляди фенове са изпълнили до краен предел "Арена 8888 София", след като билетите..

публикувано на 17.09.24 в 22:17
Майорка победи Реал Сосиедад с 1:0

Майорка победи Сосиедад с гол от дузпа

Майорка победи Реал Сосиедад с 1:0 в изтеглен мач от седмия кръг на испанската Ла Лига. Единственото попадение отбеляза Абдон Пратс от дузпа в 36-а минута. Със спечелените три точки Майорка се изкачи на 6-о място с 8 точки, докато Сосиедад остава 16-и с 4 точки. Изтеглен мач от седмия кръг на футболното първенство на Испания:..

публикувано на 17.09.24 в 22:11
Шампионската лига стартира с победи на Ювентус и Астън Вила

Новата Шампионска лига стартира с победи на Ювентус и Астън Вила

Отборите на Ювентус и Астън Вила постигнаха победи на старта на новия формат на Шампионска лига по футбол.  Юве надигра ПСВ Айндховен с 3:1 у дома, а Вила се справи при гостуването на Йънг Бойс с 3:0. На "Алианц Стейдиъм" в Торино Кенан Йълдъз вкара първия гол този сезон в Шампионска лига. Турският национал откри резултата със зрелищно..

публикувано на 17.09.24 в 22:05
Джани Дос Сантос

Локомотив (София) привлече футболист от Нидерландия

Отборът на Локомотив (София) привлече нидерландския футболист Джани Дос Сантос. 25-годишното крило подписа двугодишен договор с "железничарите", съобщиха от клуба.  Нидерландецът дебютира в "Ередевизи" на 19 години, а впоследствие изкарва две много успешни години в Канада. "Много се радвам да съм тук, съотборниците ми и треньорският щаб..

публикувано на 17.09.24 в 20:25
Луис Кастро

Кристиано Роналдо остана без треньор в Ал Насър

Отборът на Ал Насър, в който играе Кристиано Роналдо в първенството по футбол на Саудитска Арабия, потвърди за раздялата с португалския специалист Луис Кастро от поста старши треньор на тима. "Всички в Ал Насър бихме искали да благодарим на Луис и неговия екип за отдадената им работа през последните 14 месеца. Пожелаваме ви късмет в бъдеще“,..

публикувано на 17.09.24 в 18:54
Лия Каратанчева

Три българки са на четвъртфинал в Пазарджик

Лия Каратанчева, Зиновия Ванева и Беатрис Спасова се класираха за четвъртфиналите на двойки на турнира по тенис за жени от категория W75 с награден фонд от 60 хиляди долара. Надпреварата от календара на международната тенис федерация (ITF) се провежда на кортовете на ТК Фаворит в Пазарджик.  Поставените под номер 2 на двойки Лия Каратанчева..

публикувано на 17.09.24 в 18:49