Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Транспортна стачка в Гърция спира метрото в Атина и корабите

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Безпроблемно ще се изпълняват всички полети от и към гръцките летища днес, след като ръководителите на въздушното движение в страната и други работещи в сектора отмениха планираната 24-часова стачка. 

Това се наложи след като съдът определи протестните действия за незаконни, след жалба на гръцките министерства на икономиката, транспорта и вътрешните работи.

В Атина, обаче, стачкуват работещите в метрото и електрическата железница. Трамваите ще извършват курсове от сутринта до 18 часа. След това ватманите ще прекратят работа до края на смяната им.

Нормално в гръцката столица ще се движат рейсовете на градския транспорт и тролеите. 

Също днес стачка е обявил и Общогръцкият съюз на механиците от търговския флот, поради което корабите в цялата страна няма да пътуват. Съюзът е взел решение, че 24-часовата общогръцка стачка ще важи за всички категории кораби.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

МФ: 120-те млн. лева за изборите на 27 октомври са осигурени чрез преструктуриране на средства

Необходимите 120 милиона лева за провеждането на изборите на 27 октомври са осигурени чрез преструктуриране на средства. Това става ясно от отчета на Министерството на финансите за периода на първия кабинет на Димитър Главчев. Над 121 милиона лева са стрували предишните избори, а анонсираните по-рано от вицепремиера и министър на..

публикувано на 27.08.24 в 17:16
Министър-председателят на Великобритания Киър Стармър

Киър Стармър заяви, че следващият бюджет на Великобритания ще е "болезнен"

В първата си голяма реч като министър-председател на Обединeното кралство Киър Стармър обеща да се справи с проблемите, пред които е изправена страната и "да бъде съден по делата, а не по думите“. Той обвини предишното правителсво на консерваторите, че е оставило "черна дупка не само в икономиката, но и в обществото“, позовавйки се на..

публикувано на 27.08.24 в 17:15
Искра Михайлова

Пеевски предлага за български еврокомисар Искра Михайлова

Председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски предлага за български еврокомисар Искра Михайлова. Това съобщават от пресцентъра на формацията. В мотивите на предложението се посочва, че Михайлова е авторитет с доказан евроатлантически профил, с дългогодишен опит както в Европейския парламент, така и  в изпълнителната и законодателната власт в България...

публикувано на 27.08.24 в 17:07
Снимката е илюстративна

Пожар край варненското село Тополи в местността Клисе баир

Пожар избухна край варненското село Тополи. Горят сухи треви в местността Клисе баир, срещу пречиствателната станция за отпадни води. Сигнал за огъня е получен в 14 часа и 3 минути.  На място са изпратени четири екипа на пожарната, които се борят с огнената стихия, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР във Варна. 

публикувано на 27.08.24 в 16:58

Община Кочериново е на воден режим

Кочериново и седем села, единствено без Стоб, са на воден режим от днес, съобщи на сайти си Общината.  В града вода ще има от 16 ч. до 9 ч. сутрин. Това става след като два пъти в града организираха протести и блокираха пътя за Рилския манастир.  Денонощия наред по селата в общината водата беше спирана или не достигаше. Вода..

публикувано на 27.08.24 в 16:53

НОИ: Пенсиите ще се увеличават с по-малък процент заради демографската криза

Зависимостта на Държавното обществено осигуряване (ДОО) от държавния бюджет ще продължи да нараства, пише в актюерския доклад на Националния осигурителен институт (НОИ) с дългосрочна оценка на финансовото състояние на фондовете на ДОО до 2070 г. Докладът е публикуван на страницата на НОИ. Размерът на действителната вноска за пенсия е 16,3 на сто..

публикувано на 27.08.24 в 16:39

Карлос Насар беше удостоен със званието "Почетен гражданин на Червен бряг"

Олимпийският шампион по вдигане на тежести от Париж 2024 Карлос Насар беше удостоен със званието "Почетен гражданин на Червен бряг". Целият град беше на площада пред общината, за да поздрави своя шампион. Площадът в Червен бряг бе изпълнен с хора много преди заседанието на Общинския съвет и  официалната церемония. Български гайди..

публикувано на 27.08.24 в 16:23