Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кандидатстването за компенсациите на затворения бизнес през НАП ще е изцяло електронно

Снимка: БГНЕС

Кандидатстването за компенсациите на затворения бизнес през Националната агенция по приходите ще е изцяло електронно, през системата ИСУН, максимално олекотено и без предоставяне на документи. Това заяви на съвещанието при премиера Бойко Борисов вицепремиерът Томислав Дончев:

"Само да декларират обстоятелства. Все пак напомням, че става дума за НАП, която има огромен масив от данни за всяка компания. Тези обстоятелства, разбира се, ще бъдат проверявани впоследствие. Но целта е подкрепата да стигне максимално бързо до компаниите, които страдат от ограничителните мерки".

От своя страна премиерът Борисов обяви, че с промени в Закона за извънредното положение бързината на подпомагането е гарантирана.

"Това е единственият най-бърз, светкавичен начин да стигнат парите до бенифициентите. Само че законът не позволяваше приходна агенция да стане разплащателна на практика и затова се наложи Дончев, Ананиев и Борисов да го вкарват в парламента, да го променим, за радост с болшинство".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

НЗОК ще уведомява за протоколите за скъпи лекарства и помощни средства по телефона или онлайн

От 1 септември Здравната каса ще уведомява пациентите за протоколите им за скъпи лекарства, както и за помощни средства със съобщение по телефона или чрез онлайн платформата "Вайбър", съобщава БТА.  Изпълняващият длъжността управител на Касата проф. Момчил Мавров обясни, че към съобщенията няма да има прикачени файлове или линкове, няма да се изискват..

публикувано на 28.08.24 в 16:42
Мехмед Юмер

Мехмед Юмер: Автентичността и каузата в ДПС отдавна са избутани от капитала

Волята на почетния председател Ахмед Доган стои над волята на оперативните органи в ДПС. Така журналистът Мехмед Юмер определи вчерашното събиране на ДП-Доган решението да се изключи  Делян Пеевски. В интервю пред БНР Юмер той коментира, че автентичността на ДПС и каузата отдавна са изместени от капитала. "Това, което наблюдаваме..

публикувано на 28.08.24 в 16:31
Тереза Рибера

Испания номинира министъра на енергетиката и околната среда Тереза Рибера за свой еврокомисар

Испания е номинирала министъра на енергетиката и околната среда Тереза Рибера за свой еврокомисар, предаде Ройтерс, като се позова на обществената информационна агенция EFE. От кабинета на премиера Педро Санчес е било изпратено официално писмо с предложение 55-годишната Рибера да бъде назначена в новата Европейска комисия, ръководена от Урсула фон дер..

публикувано на 28.08.24 в 16:27

Ловци от Треклянско попаднали на група мигранти към границата със Сърбия

Ловци от Треклянско попаднали на група мигранти при излет в района на селата Горни кортен и Злогош, разказа за БНР хора от ловната дружинка. Сред петнадесетината имало и момчета на тийнейджърска възраст. Дружинката ловувала за пъдпъдици, когато от храстите изкочили група мигранти, изплашени от стрелбата. До инцидент не се стигнало. Мъжете..

публикувано на 28.08.24 в 16:24

Пожар край Околовръстното шосе на София

Гуми и сухи треви се запалиха близо до източната тангента на Околовръстното шосе на София в квартал "Христо Ботев". От пожарната уточниха, че на място вече има изпратени екипи и към момента няма опасност огънят да застраши къщи и хора в района . Преди седмица в същия район отново бяха запалени гуми и възникна пожар.

публикувано на 28.08.24 в 16:22

Нинова: Георги Свиленски и Иван Ченчев ще ръководят регистрацията на БСП за участие в изборите

Лидерът на БСП в оставка Корнелия Нинова съобщи, че е дала пълномощно на Георги Свиленски и Иван Ченчев да ръководят процеса по регистрация на БСП за участие в изборите. "В същото време, аз, персонално, като председател в оставка няма да участвам в тези процеси. Всички да се успокоят малко, да се тушират всякакви спекулации и интриги. Вчера и днес го..

публикувано на 28.08.24 в 16:08
Министър-председателят на Великобритания Киър Стармър (вляво) и канцлерът на Германия Олаф Шолц - Берлин, 28 август 2024

Стармър: Договорът с Германия е шанс за цяло едно поколение

Подготвяният нов договор за сътрудничество с Германия е "шанс за цяло едно поколение“ за рестартиране на отношенията с ЕС след Брекзит, заяви британският премиер Киър Стармър, който е на посещение в Берлин. На съвместна пресконференция с германския канцлер Олаф Шолц британският премиер заяви, че договорът е свидетелство за..

публикувано на 28.08.24 в 15:56