Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обновяват АГ отделението на болницата в Габрово

Снимка: БГНЕС

Акушеро-гинекологичното отделение в областната болница в Габрово ще бъде обновено с близо половин милион лева. Средствата за ремонта са осигурени от правителството.

Проектът предвижда изграждане на болнични стаи със самостоятелни санитарни възли, всяка за настаняване на две родилки. С обновяването ще бъдат подобрени условията за работа на лекарите и акушерките.

Четиристотин и деветдесет хиляди лева ще струва ремонтът на АГ отделението в областната болница, където през годините със средства основно от Министерството на здравеопазването бяха ремонтирани отделенията по хирургия, ортопедия, кардиология, вътрешни болести, педиатрия, неврология, като във всички стаи бяха изградени санитарни възли. Оборудвани са със съвременна диагностична апаратура, подновена е и мебелировката.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Двамата загинали пилоти са инструктори с години стаж в авиобазата в Долна Митрополия

Двамата загинали пилоти са инструктори с години стаж в авиобазата в Долна Митрополия, каза Валя Минкова, дългогодишен служител, която доскоро е била в отдел "Връзки с обществеността" на Висшето военно въздушно училище "Георги Бенковски" - Долна Митрополия: "Военновъздушните сили понесоха поредната загуба. Двама млади инструктори от 12-та..

публикувано на 13.09.24 в 17:14

Коментари на политици за катастрофата на военния самолет, при която загинаха двамата пилоти

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов заяви, че поредният инцидент с екипаж на българските Военновъздушни сили означава, че Българската армия все по-малко може да гарантира териториалната цялост и независимостта на страната. Според Костадинов разследването на инцидента ще завърши без обвиняеми. Загинали са двамата офицер-пилоти на..

публикувано на 13.09.24 в 17:00

Арестуваха 27-годишен ислямист, планирал атентат срещу германски военни

Разследващи в Бавария са арестували 27-годишен ислямист, планирал атентат срещу германски военни. Полицията съобщи, че той е планирал да убие възможно най-много войници в град Хоф с две мачетета.  Прокуратурата в Мюнхен е арестувала заподозрян ислямист за планиране на нападение срещу войници от Бундесвера.  Мъжът е искал да нападне войниците по време на..

публикувано на 13.09.24 в 16:59
Радослав Бимбалов

Радослав Бимбалов: Не е нахално да пиша от името на Бог, за да говорим към хората, към нас

Това, което се случва с нас хората, е много страшно. Започваме да изпитваме все по-малко съпричастност и тя е лицемерна, и проявяваме липса на състрадани е, сподели Радослав Бимбалов за новата си книга на "Ти, подобие мое" в интервю пред БНР. Книгата му е представена на Алея на книгата в София, аваторът разказва от името на Господ Бог. "В..

публикувано на 13.09.24 в 16:31
Проф. Иво Петров

Поне 1000 българи годишно имат нужда от иновативен метод за контрол на хипертонията

При над половината от хората с установена хипертония и назначено лечение заболяването остава неконтролирано по различни причини. Това се наблюдава в световен мащаб. Тази информация изложи в интервю за "Хоризонт" кардиологът проф. Иво Петров. Той представи иновативен метод за контрол върху стойностите на кръвното налягане при пациенти с..

публикувано на 13.09.24 в 16:13

Пожарът край созополското село Равадиново е напълно локализиран и овладян

Пожарът на депото за неопасни отпадъци край созополското село Равадиново е напълно локализиран и овладян, предаде БТА.  Това стана ясно на среща между кметовете на Созопол, на Приморско и на Царево. Трите общини съвместно експлоатират депото, което вече е достигнало капацитета си.  До началото на следващия летен сезон се очаква да бъде изградена..

публикувано на 13.09.24 в 16:12

Загинали са двамата офицер-пилоти на катастрофиралия учебно-боен самолет

Двамата офицер-пилоти на учебно-бойния самолет, който катастрофира в трета авиобаза Граф Игнатиево, са загинали. Учебно - боен самолет се разби на авиобаза Граф Игнатиево Екипажът е бил от базата в Долна Митрополия, съобщиха министърът на отбраната Атанас Запрянов и премиерът Димитър Главчев. Министърът на отбраната обяви за утре Ден..

публикувано на 13.09.24 в 16:11