Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Назначени са 8 експертизи за смъртта на 8-годишното момче в Мездра

Главният прокурор Иван Гешев посети Мездра във връзка с разследването.
Снимка: Прокуратура на РБ

Засега няма доказателства за участие на други лица по случая с починалото момче в Мездра, освен баща на детето, с което последно е играла жертвата. Той е задържан за причиняване на смърт по непредпазливост от неправилно съхранение на огнестрелни оръжия. Това съобщиха от Районната прокуратура във Враца по повод засиления медиен и обществен интерес към разследването на трагичния инцидент. 

В прессъобщение подробно са описани предприетите следствени действия. Извършени са огледи на местопроизшествието и тялото на детето, както и четири претърсвания на имоти в града и околните села. Пред съдия са разпитани 16 свидетели. 

Назначени са 8 експертизи, които трябва да се изготвят в Националния институт по криминалистика в София. Една от тях е съдебна психолого-психиатрична експертиза на 8-годишния син на задържания, при когото последно е гостувал починалия му връстник и съученик. 

Иззети са видеозаписи от общинските камери в Мездра. По надлежния ред са изискани данните от мобилните телефони на семейството. Предстоят още разпити и експертизи. От прокуратурата са категорични, че няма да позволят нерегламентиран натиск върху магистрати и разследващите органи по законността и пълнотата на провежданото разследване.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

ВИЖТЕ ОЩЕ

Преговори за продажба на "Гардиън" - най-стария неделен вестник в света

Собственикът на „Гардиън“ потвърди, че преговаря за продажбата на неделното си издание „Обзървър“, който е най-старият неделен вестник в света. Guardian Media Group е получила предложение от Tortoise Media, която иска да инвестира около 25 милиона паунда..

публикувано на 18.09.24 в 03:31

Пожар във втората по големина рафинерия в Гърция

В рафинерия до Атина избухна пожар. Има пострадали.  Полиция блокира района до инцидента. Не са известни причините за пожара. Трима са леко пострадали и един е в тежко състоявие в болницата в Коринт, съобщават  гръцките власти.  Огънят не е достигнал до..

публикувано на 18.09.24 в 03:24

Столтенберг: Русия е силно зависима от Китай в оста срещу Запада

Москва е силно зависима от Пекин в изградената антизападна ос, заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг в интервю за вестник „Таймс“.  Йенс Столтенберг, който през октомври ще напусне поста си каза, че Владимир Путин ще плати цената за..

публикувано на 18.09.24 в 02:53

Руските войски са превзели град Украинск в Донбас

Руските войски са превзели град Украинск в Донбас, твърдят от министерството на отбраната в Москва. От украинския генерален щаб не потвърждават тази информация, а в сводката си от тази сутрин съобщават, че боевете в района продължават.  До войната..

публикувано на 17.09.24 в 21:00
Бойко Борисов

Бойко Борисов: Ресорът, който получи Екатерина Захариева, е важен за България

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов беше категоричен, че ресорът, който получи Екатерина Захариева, е важен за България. Той напомни, че кандидатурата на Захариева е предпочетена през тази на "Продължаваме промяната - Демократична България". "Така ли се дава на..

публикувано на 17.09.24 в 20:13
Снимката е илюстративна.

Човек е загинал при пожар в столичния квартал "Младост 3"

Човек е загинал при пожар в София.  Сигналът за инцидента в столичния квартал "Младост 3" е получен във вечерните часове. От Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" уточниха, че става въпрос за пожар в апартамент. На място са били..

публикувано на 17.09.24 в 20:07
Вицепрезидентът Илияна Йотова.

Вицепрезидентът изрази разочарование от ресора, определен за България в новата ЕК

Вицепрезидентът Илияна Йотова пожела успех на кандидата за български еврокомисар Екатерина Захариева. При разпределението на ресорите в новата Еврокомисия България получи "Стартиращи предприятия, изследвания и иновации". Йотова изрази разочарование..

публикувано на 17.09.24 в 20:05